Similan Islands in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Eilanden, Thailand tips
Tags: , , ,
7 oktober 2022

De Similan Eilanden bestaan uit negen eilanden en liggen in de Andaman Zee op zo’n 55 kilometer ten westen van Khao Lak. Een bijzonder mooie plek voor iedereen die van sprookjesachtige tropische stranden houden. Daarnaast zijn de Similan Eilanden beroemd om de prachtige onderwaterwereld.

Het gebied is beschermd en toeristen kunnen er maar een paar maanden per jaar terecht. Van 15 oktober t/m mei kan je deze bijzondere eilanden bezoeken. Koh Similan is het grootste eiland. De zee in het gebied heeft een gemiddelde diepte van 60 voet. Onder water zie je betoverende rotsformaties en koraalriffen in verschillende. Ook boven water bieden de eilanden een bijzonder flora en fauna met zeldzame dieren.

Je kan op veel plekken in het park duiken. De meeste plekken vind je bij de 6 eilanden ten noorden van Koh Miang. Het zuiden van het park mag je als duiker niet komen. Je moet overigens een duiktour boeken want zelfstandig duiken is niet toegestaan.

Duiken en snorkelen

De Similan eilanden staan in de top 10 van beste duikbestemmingen in de wereld. Het duiken is hier overweldigend. Levendige riffen, schitterende koralen, indrukwekkende waaierkoralen en een ongelofelijke variëteit aan onderwaterleven inclusief grote oceaanvissen als mantaroggen en walvishaaien. Voor Jacques Cousteau (de beroemde onderwater archeoloog) waren deze eilanden één van zijn favoriete bestemmingen.

Richelieu Rock is ongelofelijk rijk aan onderwaterleven. Hier kun je zeepaardjes zien, murenen, koraalduivels, verschillende roggensoorten en scholen wimpelvis. Vanwege haar locatie in open water kun je hier ook oceaanvissen zien zoals barracuda, makreel en tonijn.

De Similan eilanden worden gekenmerkt door gigantische rotsblokken boven en onder de waterlijn, die zorgen voor geweldige vergezichten onder water, ideaal voor duikers en snorkelaars. Het water is kristalhelder en het zicht is meer dan perfect. De Similan eilanden hebben ook mooie zandstranden en ondiepe koraalriffen in de baaien, waar je uitstekend kunt te snorkelen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website