Melder: Lung Addie

Bij deze wil ik de lezers van TB, welke gebruikmaken van de 90 dagen melding ONLINE, er attent op maken dat ze moeten waakzaam zijn daar ik melding kreeg van reeds twee identieke voorvallen deze maand:

 • Lung Lala: moet op 10/4 90 dagen melding maken. Kreeg geen voorafgaande email, zoals gebruikelijk voorheen, dat dit moest gebeuren.
 • Lung addie: moest 90d melding maken op 04/04 en kreeg ook geen voorafgaand melding, zoals gebruikelijk.

Reactie RonnyLatYa

Die herinnering wanneer het weer tijd is voor je volgende 90 dagen melding is een extra service bij het online melden.

Hou er wel rekening mee dat wanneer je die melding door een of andere reden niet zou ontvangen je dat niet zal kunnen inroepen om een 90 dagen melding niet of laattijdig te maken. 

Die verantwoordelijkheid om dat binnen de voorziene tijdsperiode te doen is die van de buitenlander.

Ergens in je agenda bijkomend een herinnering plaatsen is daarom altijd aan te raden.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

10 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 016/23: Aandachtspunt bij het melden online van de 90 dagen melding”

 1. Bert zegt op

  Inderdaad, ik moet 19 april weer online TM47 insturen en ook nog geen reminder gehad. Zet het ook altijd in de agenda rn dus vandaag ingestuurd (12 dagen van te voren).
  Geen probleem maar wel verwarrend inderdaad.

 2. William-Korat zegt op

  Zet altijd een foto van de nieuwe datum op het vergrendelscherm van mijn mobiel.
  Tenslotte staat iedere stempel actie in het mapje IMM in de mobiel.
  Doe het trouwens nog gewoon ‘ouderwets’ aan de balie aldaar.

 3. eli zegt op

  Bij mij hetzelfde. Geen herinnering en ook nog eens dat het langer duurde voor ik de nieuwe datum toegestuurd kreeg. Bijna dubbel zolang.

 4. Ferdinand PI zegt op

  ik doe de melding ook online, en de laatste keer kreeg ik de herinnering op de dag zelf dat het verliep.
  Ik heb ook gemerkt dat als je een paar dagen voor afloop je nieuwe melding doet, dat de nieuwe 90 dagen gaan lopen vanaf de dag dat je opnieuw gemeld hebt.. zo wordt de lopende 90 dagen periode dus iets ingekort.
  Maar ik ben blij met de online mogelijkheid want het immigratiekantoor is toch 85km enkele reis..
  Dat sparen we nu iedere keer uit.

 5. KhunJan zegt op

  Bij de eerste keer dat ik online een 90 dage melding deed ging alles goed. Een paar dagen later echter kreeg ik een email dat ik me met spoed moest melden bij de immigratie in Bangkok. Daar kreeg ik te horen dat dat gebruikelijk was na de eerste 90 dagen online melding. Bij een volgende online melding word ik niet weer opgeroepen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Dat staat toch ook zo vermeld.
   De eerste melding moet in het lokaal immigratiekantoor gebeuren.
   Ook wanneer je een nieuw paspoort hebt.

   5. The online service do NOT support if:
   – There have been a change of new passport.
   – The foreigner have to make the notification in person or authorizes another person to make the notification at the immigration office located in the locality in which the foreigner have taken residence. After that, the foreigner can make the next 90 days notification by online service.

   https://bangkok.immigration.go.th/en/onlineservice-and-publicguide/

   • Rudolf zegt op

    Toen ik de eerste keer, mijn verblijfsperiode had verlengd, bij de immigratiedienst in Kantang, werd mij door de beambte verteld dat ik, meteen de eerste 90 dagen melding online kon doen.

    Ik heb trouwens ook geen herinnering gehad.

    • RonnyLatYa zegt op

     Dat komt omdat ze in Kantang iets doen wat ze eigenlijk niet hoeven te doen, maar waar je voordeel uit haalt.

     De eerste keer dat je de verblijfsperiode verlengt telt dit ook als een 90 dagen melding.
     Staat ook duidelijk in de 90 dagen voorschriften.
     “The first application for extension of stay by the foreigner is equivalent to the notification of staying in the Kingdom over 90 days.”
     https://www.immigration.go.th/en/?page_id=1666

     Er wordt dan afzonderlijk geen 90 dagen ingevoerd door de IO, waardoor je in het 90 dagen systeem nog niet gekend bent. Dat gebeurt pas als de IO je paspoort daar invoert.

     Gaat de IO bij die eerste verlenging ook meteen afzonderlijk een 90 dagen melding invoeren voor jou dan ben je wel gekend in het 90 dagen systeem. Je kan dan de volgende melding ook online maken.
     De IO doet dus iets wat hij/zij mag maar niet hoeft te doen en wat in je voordeel is.

     Zal je waarschijnlijk in kleinere IO kantoren wel meer kunnen tegenkomen waar men meer tijd heeft om dat te doen en waar de IO zowel verlenging als 90 dagen meldingen doet.
     In grotere immigratiekantoren zoals bijvoorbeeld Bangkok zijn de 90 dagen meldingen afzonderlijk en gescheiden van bijvoorbeeld verlengingen met zelfs een apart nummeringsysteem en zal men dat niet doen.

     Eigenlijk kan je dat eenvoudig te weten komen of de IO dat al dan niet gedaan heeft.
     Als de IO ook meteen de 90 dagen afzonderlijk invoert bij die eerst jaarverlenging zal je daarvan ook wel een officieel een 90 dagen strookje als bewijs krijgen.
     In dat geval zal je ook de volgende melding wel online kunnen uitvoeren.
     Maar eigenlijk is de online die je dan de volgende keer gaat uitvoeren al de 2de melding.

     • Rudolf zegt op

      Ik heb even gekeken in mijn paspoort Ronny, en inderdaad er zit zo’n 90 dagen strookje in mijn paspoort, had het wel gezien maar niet goed gelezen, stom zeg, haha.

      Ik had alleen maar op de stempel gelet.

      Dank weer voor de heldere uitleg Ronny.

      Rudolf

 6. Ton zegt op

  Voor de statistieken, ook ik kreeg dit keer geen email melding deze keer (ik moest voor 11 April 2023 melden). Maar aangezien ervaringen in het verleden met online services van de Thaise overheid niet bepaald optimaal zijn geweest, voeg ik altijd een herinnering toe aan mijn agenda. Ik begon het nieuwe systeem eigenlijk bijna te vertrouwen want het leek dit keer redelijk degelijk te zijn, maar helaas, iets te vroeg gejuicht. Ik hoop dat dit geen voorteken is voor toekomstige moeilijkheden. Bij het vorige systeem ging het ook meermaals goed totdat ik een nieuwe jaarlijkse extensie op het immigratie bureau had gedaan en schijnbaar die info niet in het online 90-dagen report systeem was geupdate waardoor het systeem dacht dat ik in “overstay” was en dus kon ik geen 90-day report online doen. En natuurlijk wist niemand bij immigration hoe dat op te lossen en werd me aangeraden iedere keer gewoon maar weer naar het bureau te komen om de melding te doen. Sinds het nieuwe online systeem is het weer goed gegaan, hopelijk blijft het werken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website