Melder: Wil

Ik heb hier al diverse keren gelezen dat je de 90 dagen melding de eerste keer persoonlijk moet doen bij het lokale immigratiekantoor, en daarna kan het online. Vandaag heb ik toch een poging gedaan om de eerste melding meteen online te doen. Na het online indienen kreeg ik meteen een ontvangstbevestiging. En tot mijn verbazing, twee uurtjes later, een pdf-file om in het paspoort te voegen, met de nieuwe datum voor de volgende 90 dagen melding.

Gelukt dus, zonder een tijd in de rij te staan.


Reactie RonnyLatYa

Dat klopt dat je dat hier al gelezen hebt en dat stond toen ook zo op de website van immigratie. Dat is niet iets wat ik zelf ga uitvinden, hoor.

Ondertussen hebben ze hun tekst aangepast en staat er:

“The online service do NOT support if: – There have been a change of new passport. The foreigner have to make the notification in person or authorizes another person to make the notification at the immigration office located in the locality in which the foreigner have taken residence. After that, the foreigner can make the next 90 days notification by online service.”

https://www.immigration.go.th/en/

Blijkbaar dan enkel nog in geval van een nieuw paspoort.

Ook onder deze omstandigheden zal het geweigerd worden:

“Conditions for not accepting requests for notification of residence more than 90 days online

– Incomplete data entered as required by the system.

– Not due for the next due date. (Apply after the previous petition is approved in 1 – 75 days)

– Submit a duplicate request within 3 days using the same user information while the status of the previous claim is pending.

https://tm47.immigration.go.th/manual/IndexForeign.html

In uw geval bestaat ook de mogelijkheid dat uw paspoort reeds gekend was bij immigratie en kan het ook daardoor zijn dat het van de eerste keer kon, maar kan het evengoed zijn dat het komt door de aanpassing van de voorschriften.

Ik zou zeggen tegen de lezer, probeer het want eenvoudig en werkt prima en je krijgt wel een reactie van immigratie indien men het al dan niet aanvaard heeft.

****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

15 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 011/24: 90 dagen online melding ook de eerste keer aanvaard”

 1. Wim de Visser zegt op

  Jaren geleden al eens geprobeerd het online 90 dagen report te doen. Nooit gelukt.

  Na het lezen van enkele artikelen o.a. op Thailandblog de handleiding gevolgd en geregistreerd.
  Ik kreeg zeer kort daarna een email dat de registratie was gelukt met daarbij een wachtwoord.

  Ik logde in en de mededeling kwam dat het wachtwoord verkeerd was.

  Laat maar zitten

  • Dominique zegt op

   Ik doe mijn 90 dagen melding altijd online. Nooit een probleem ondervonden. Er is wel een periode geweest dat hun website eruit lag maar voor de rest geen reden tot klagen. Is vele malen gemakkelijker dan te moeten langs gaan.

   Je krijgt achteraf netjes een mailtje met een documentje dat je kan printen voor in je paspoort.

   Ik geef je graag het advies om nogmaals te proberen. De procedure is nochtans simpel. Blijkbaar doe je iets verkeerd Wim.

  • Wim van Herkckx zegt op

   Zo juist een email van Immigration ter herinnering mijn TM47 melding te doen, omdat huidige 1 maart as afloopt. Die service is er sinds de invoering van het online melden. Bij het inloggen wel zelf het juiste wachtwoord ingeven. Krijg je de mededeling terug dat het wachtwoord onjuist is, dan ben je daar zelf debet aan en kun je het systeem niets kwalijk nemen. Trouwens een systeem blameren omdat je zelf ongeduldig bent is onzinnig. Verder is het zo dat Chrome/Google/Windows legio van mogelijkheden bieden waarmee automatisch een moeilijk te kopiëren wachtwoord wordt gegenereerd. Zowel inlognaam als wachtwoord worden vervolgens aangeboden en met een muisklik ingevoerd in de betreffende velden.

   • Wim de Visser zegt op

    Je suggestie dat Chrome automatisch een inlognaam en wachtwoord kan genereren doe ik dus ook.
    Nochthans komt de melding dat het wachtwoord verkeerd is dat door immigratie is gegenereerd.

    • RonnyLatYa zegt op

     Tip
     Als ik zo een ingewikkelde combinatie krijgt toegestuurd, zoals bijvoorbeeld deze van immigratie bij de 90 dagen melding, kopieer ik dat gewoon en plak ik het in de log in. Dan is het zeker juist.
     Later kan je dan nog altijd je passwoord aanpassen als je wil

     • Lung addie zegt op

      Ik die het net zo als Ronny. Het is idd een complex wachtwoord. Dus staat dat hier in een Word file met de link naar de website.
      Bij het inloggen: copy- paste en dat is het. Altijd juist.

 2. lung addie zegt op

  Ik heb, eind vorig jaar een nieuw paspoort gekregen.
  Ik ben kort nadien naar immigratie, in Chumphon, geweest voor de overplaatsing van oud naar nieuw. Meteen de vraag gesteld of ik mijn eerstvolgende 90d melding online kon doen of persoonlijk naar de immigratie moest komen. Het antwoord was: je kan online. Deed ik dus en geen enkel probleem, het werkte net als voorheen.

  • Frans zegt op

   Je eerstvolgende 90 dagen melding kan enkel online nadat je bij immigratie je nieuw paspoort heb laten registreren. Je moet je dus voorafgaand melden als je dit online wil in orde brengen. De logica zelve …

  • Piet zegt op

   Je kan nooit een online 90 dagen melding doen als je paspoort nog niet in hun systeem zit. En zelf een nieuw paspoort registreren via hun website is niet toegelaten, daarvoor moet je persoonlijk langs gaan.

 3. Rob uit Sinsab zegt op

  Ook bij mij ging de eerste 90 dagen melding zonder enige probleem en erg snel.

  • RonnyLatYa zegt op

   Je moet wel een verschil maken tussen wat bedoelt wordt met een eerste melding en een eerst online melding. Dat heeft te maken met het al of niet herkennen van je paspoortnr.

   Een eerste 90 dagen melding is wanneer je met dat paspoort een eerste 90 dagen melding maakt.

   Een eerste 90 dagen online melding is zoals het zegt, wanneer je die melding online maakt voor de eerste keer.
   Maar dat hoeft daarom niet altijd de eerste melding met dat paspoort te zijn. Het kan zijn dat je al eerder 90 dagen melding(en) hebt uitgevoerd op de klassieke manier en dan is je paspoort ook al gekend in die 90 dagen database en lukt het daardoor online meteen.

   Je paspoort is ook al gekend bij binnenkomst en indien de database op elkaar zijn aangesloten dan is je paspoort ook gekend in de 90 dagen melding.
   Misschien dat het daarom nu ook lukt bij een eerste 90 dagen online melding.

   Maar je kan ook een nieuw paspoort in Thailand bekomen hebben en dan is dat paspoort bij immigratie pas bekend op het moment dat je de gegevens bij immigratie laat overzetten van het oud naar het nieuw paspoort. Van dan af zou het eigenlijk ook online moeten lukken met je nieuw paspoort.

   Elk jaar zullen er wel verbeteringen komen op gegevensuitwisseling tussen de verschillenden database en dat moet dat enkel maar beter en eenvoudiger worden.

   Soms ontvang je die melding direct. Standaard zegt men 3 werkdagen. Zal afhangen wanneer dat afgewerkt wordt door je immigratiekantoor.

 4. Albert zegt op

  Ik lees hierboven dat er mensen zijn die paswoorden in Word documenten opslaan en als ze ze nodig hebben kopiëren en plakken.

  Op zich is dat inderdaad een oplossing maar op gebied van veiligheid absoluut af te raden.
  – Wat als je laptop defect geraakt en je hem ter herstelling moet aanbieden aan een externe partij?
  – Wat als je laptop defect is en niet te repareren is?
  – Wat bij diefstal, dan kan iedereen al je onversleutelde gegevens lezen.

  De beste oplossing is nog altijd een paswoordmanager. Er zijn gratis versies op de markt en vooral, ze zijn betrouwbaar en veilig.

  Doe er uw voordeel mee.

  • RonnyLatYa zegt op

   Misschien nog eens herhalen wat ik reeds voordien zei als tip.

   Als je een ingewikkeld password bekomt om in te loggen op een site, zoals o.a. de 90 dagen melding, dan zijn zij het die in eerste instantie dat passwoord genereren, niet jij of je password manager.

   Je hebt dus dat ingewikkeld password, dat je toegezonden krijg van hun, in eerste instantie nodig om in te loggen voor de eerste keer.
   Om die ingewikkelde combinaties correct in te vullen, zeg ik dat het beter is om het password dat je toegezonden krijgt te kopiëren en dan in die log in te plakken. Zo weet je zeker dat dit ingewikkeld password correct is ingevuld om op die site te geraken.

   Eens ingelogd kan je dat password veranderen zoals je zelf wil. Of dat met een password manager werkt, of iets is dat je zelf samenstelt maakt dan op zich niet uit.
   Dat moet ieder zelf maar uitmaken, net als de plaats waar iemand zijn paswoorden gaat bewaren.

   En alles kan gehackt worden, ook een password manager.

   • Marc zegt op

    Ik vind het persoonlijk ook geen goed idee om URL’s met bijhorende login gegevens in een Word document te bewaren op je PC.

    Ik was professioneel actief in de IT business en kan alleen maar benadrukken hoe belangrijk het is om altijd moeilijk te raden paswoorden te gebruiken.

    En als jij stelt dat paswoord managers zomaar te hacken zijn, daar heb ik mijn bedenkingen bij. Die programma’s zijn heden ten dage super veilig.

    Maar goed, iedereen mag gerust al zijn gegevens opslaan in een lokaal documentje zodat iedereen er makkelijk bij kan (net zo dom als je je browser al je login-gegevens laat bewaren). Zelfs goede raad wordt hier blijkbaar tegen gesproken. Ik lig er niet wakker van.

    • RonnyLatYa zegt op

     Waar raad ik dan aan dit op een WordDoc te bewaren, of dat dit een goed idee zou zijn?

     Ikzelf geef enkel een tip.
     Een tip wanneer je een password van een site ontvangt om daar de eerste keer op in te loggen. Om dan dat password te kopiëren en te plakken naar de login van die site. Vooral als dat een ingewikkelde combinatie is. Zo kan je alvast niet vergissen in de combinatie ervan.
     Op dat password heb je die eerste keer zelf geen invloed.

     Vervolgens zeg ik
     “Eens ingelogd kan je dan dat password veranderen zoals je zelf wil.” Of je dan een password manager gebruikt of niet moet ieder maar voor zich uitmaken. Ook waar dat men dat wil bewaren. Ik bewaar trouwens zulke gegevens ook niet op mijn laptop.

     Nergens zeg ik ook dat een passwoord managers “zomaar” te hacken is.
     Ik zeg enkel dat alles kan gehackt worden, dus ook een password manager.
     Gehackt worden is vrijwel nooit de schuld van een systeem dat men gebruikt, want inderdaad tegenwoordig meestal goed beveiligd op zich.
     De gebruiker is het probleem want dat is en blijft de zwakke schakel.

     Als “professioneel actief in de IT business” zal je dat dan ook wel weten.
     Ik weet dat alleszins toch want was 40 jaar actief in de Militaire Marinecommunicatie geweest, waar in de jaren 90 IT een onderdeel van werd. Al volg ik de ontwikkelingen sinds mijn pensioen, 13 jaar geleden, niet meer, maar dat hoeft nu ook niet om zoiets te weten.

     Ik zeg trouwens ook nergens dat zijn raad niet goed is.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website