Melder: Danny

Bij deze wil enkel mededelen dat als je naar de immigratiedienst gaat voor uw verlenging van 90 dagen in Khon Kaen een bewijs moet vragen van je aanvraag of registratie.

Ik was de voorlaatste keer in Khon Kaen geweest voor mijn verlenging en ook adreswijziging en gaven mij 2 strookjes mee enkel adreswijziging. Geen bewijs van mijn 90 dagen. Ik had er dan ook geen aandacht op gevestigd.

Ondertussen verhuisd van Khon Kaen naar Lopburi. Daar mijn adreswijziging gaan melden. Dan zeiden ze dat ik in overtreding was omdat ik mij niet was gaan melden binnen de 90 dagen. Kon alleen maar mijn 2 strookjes laten zien ivm mijn vorige adreswijziging. Bijgevolg een boete van 2000 baht. Dit omdat immigratie in Khon Kaen in gebreke was. Niet ik, want ik was mij binnen de periode gaan aanmelden.

In Lopburi zeiden ze dat ik verkeerde papieren had ingevuld wat natuurlijk niet waar was. Zodoende betalen en hebben mij in Lopburi wel een bewijs gegeven. Zelfs in hun systeem was er geen melding. Is voor mij gewoon om het geld te doen. Je doet wat je moet doen en toch ben je belazerd. Ik wens dit gewoon ter informatie mede te delen. En heb ook een vriend in Khon Kaen met hetzelfde probleem. Ben dus niet alleen.


Reactie RonnyLatYa

Een 90 dagen adresmelding is geen verlenging. Het is enkel een periodieke melding van je adres. Er wordt niets verlengd. Het spreek voor zich natuurlijk dat je een bewijs van die melding moet krijgen.

Volgende keer de 90 dagen online maken. Snel en eenvoudig.

https://www.immigration.go.th/en/


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

3 reacties op “TB Immigration Info Brief 064/22: Probleem met 90 dagen adresmelding in Khon Kaen”

 1. josi zegt op

  Hoi Danny.
  Altijd controleren voordat je vertrekt van immigratie of je het juiste document hebt gekregen van de officier, dat bespaart je een hoop ellende.
  Groet

 2. Lung addie zegt op

  Beste Danny,
  blijkbaar weet je zelf niet eens wat je juist gedaan hebt:
  -een adreswijzing
  -een 90d verlenging ???
  -een 90d melding.
  Bij de Immigratie doen ze enkel wat je vraagt, Dus indien jij geen TM47 doc hebt ingevuld, en dus geen 90d melding gemaakt hebt, dan kan je er ook geen bewijs van krijgen en was jij idd in gebreke.
  Wees duidelijk en correct in de termen welke je gebruikt want een verlenging en een melding zijn twee totaal verschillende zaken.

 3. Hans zegt op

  Heel verwonderlijk. Khon Kaen staat gekend om zijn voorbeeldige service en informatieverstrekking. Ook van menig ander buitenlander bevestigd. Je schrijft dat je niet alleen bent die belazerd is, zal wel, maar op 5 jaar ben je wel de eerste van wie ik het verneem.
  In 5 jaar nog geen enkel probleem gehad met jaarverlenging of 90 days. Sinds 2 jaar doe ik nu wel een online aangifte, maar bij mijn jaarverlenging ben ik op 10 minuten buiten.
  Ik denk eerder dat er een verkeerde communicatie is gebeurd, waarbij men niet direct wist wat je exact wou, 2 dingen tegelijk kan verwarring meebrengen, en men dus je adreswijziging correct heeft doorgevoerd en misschien is vergeten de 90 dagen in orde te brengen. Natuurlijk is het steeds goed te checken wanneer je terug moet gaan, dit is het eerste wat ik deed om het niet uit het oog te verliezen. Online stuurt men je nu een mailtje. Nog handiger.
  Ik wil gewoon schrijven dat je niet mag veralgemenen, want voor sommigen blijft het een trauma om naar immigratie te gaan. Die schrik hoeft men in Khon Kaen zeker niet te hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website