Wat Pha Sorn Kaew (’tempel op een glazen klip’), ook bekend als Wat Phra Thart Pha Kaew, is een boeddhistische klooster en een tempel in Khao Kor (Phetchabun).

De provincie Phetchabun, op ongeveer 5 uur rijden van Bangkok, ligt in de brede vruchtbare vallei van de rivier van de Pa Sak. Een indrukwekkende omgeving mede door het Phetchabun gebergte in het oosten en het westen. Er zijn in deze provincie veel bezienswaardigheden zoals bekende nationale parken, prachtige watervallen en grote meren.

De Wat Phasorn Kaew ligt op een 830 meter hoge bergpiek, vlakbij het centrum van Kheam Son langs snelweg 12, tussen Phitsanulok en Lom Sak. De belangrijkste pagode van deze tempel en de omliggende gebouwen zijn versierd met meer dan 5.000.000 kleurrijke mozaïektegels en aardewerk. En de vijf zittende Boeddhabeelden (in aanbouw) zijn ook bezienswaardig.

De belangrijkste Wat, de tuinen en aangrenzende gebouwen zijn geopend voor bezoekers, hoewel nog niet alles voltooid is. Denk er aan dat de tempel niet bereikbaar is met het openbaar vervoer. Wil je er kijken ga dan met de auto of neem een taxi.

Video: Wat Phasorn Kaew in Petchabun

Bekijk hier de video:

6 reacties op “Wat Phasorn Kaew in Petchabun (video)”

 1. philip zegt op

  Deze tempel ligt ong. 50 km van Phetchabun city. Eigenlijk in Khao Kho. Prachtige streek met heuvels van 850m en meer. Het is er wel druk tijdens de Thai holidays. Gisteren ben ik er nog een koffie gaan drinken.
  In Phetchabun is weinig te beleven, geen taxi te vinden en ook geen motorbike te huren, dus best met de wagen komen.
  Groeten vanuit Phetchabun
  Philip

 2. Christophe zegt op

  Ik ben hier vorig jaar gepasseerd. Echt een hele mooie tempel in een heel mooie omgeving. Wij reden van Phitsanulok naar Khon Kaen.

 3. petra zegt op

  Wij zijn er afgelopen Juli voor de tweede keer geweest.
  Naar mijn idee is hij nu ver klaar.
  Beslist de moeite waard , in het echt vele malen mooier dan op het filmpje.
  Vind dit tot nu toe de mooiste tempel die we hebben bezocht.
  Echt een aanrader !!!!!

 4. marcel zegt op

  Was er afgelopen jaar nog heel mooi complex maar de Boedhabeelden zijn nog niet klaar wordt nog volop gebouwt maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Ga niet met de thaise vakanties daar heen want dan staat er een gigantiese file.Rest van het jaar kan je er zo heen rijden met de auto.

 5. Wim van Beveren zegt op

  Vorige week nog een paar dagen doorgebracht hier, prachtige omgeving, en ja niet veel te beleven maar de natuur is geweldig. En slechts een uurtje rijden van mijn huis

 6. PEER zegt op

  Op onze tours vanuit Ubon door Isan naar ‘t Noorden willen we graag daar in de buurt overnachten en natuurlijk bekijken wat er is bijgebouwd.
  Het lijkt wel of Gaudi met Anton Pieck er jaren in de weer zijn geweest om zoiets prachtigs te mogen ontwerpen.
  En ‘s-morgens steken de tempels, bhudda’s en chedi’s boven de laaghangende wolkendeken prachtig af tegen de azuurblauwe hemel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website