Het Mrigadayavan paleis ligt aan het Bang Kra-strand, tussen Cha-am en Hua Hin in de provincie Phetchaburi. De bouw van dit indrukwekkende paleis aan het strand, werd voltooid in 1924. Het iconische zomerpaleis is destijds gebouwd in opdracht van koning Rama VI die er zijn vakantie wilde doorbrengen.

Het paleis bestaat uit 16 gebouwen van goudkleurig teakhout en is gebouwd in Thais-Victoriaanse stijl. Alle zestien gebouwen zijn met elkaar verbonden door verhoogde loopbruggen. Deze zijn zo ontworpen dat er je er de verkoelende zeewind vanuit alle richtingen kan ervaren. Het complex ligt aan het strand en ook daar is het goed toeven.

Nu het paleis niet meer dienst doet als onderkomen voor leden van het koninklijk huis is het opengesteld voor het publiek en fungeert als een soort museum. Er zijn tentoonstellingen met Koninklijke voorwerpen uit vervlogen tijden. Zo kan je zien hoe de koningen in het verleden leefde.

 • Addres: 1281, Phet Kasem Rd., Cha-am, Cha-am, Phetchaburi 76120 Thailand
 • Tel:+6655005111
 • Iedere dag geopende van 08:30-16:30 uur
 • GPS locatie: 12° 41′ 53.25″ N 99° 57′ 49.78″ E

Video: Mrigadayavan Palace


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 3 votes.
Please wait...

5 reacties op “Mrigadayavan Palace – Cha-am, het zomerpaleis van koning Rama VI (video)”

 1. Joost M zegt op

  Nu niet bezoeken. Is in onderhoud en ligt helemaal overhoop. Ik weet niet wanneer het klaar is .Men kan er nu alleen omheen lopen. Was er vorige week.

 2. JanT zegt op

  Dit zomerpaleis was afgelopen december ook al in onderhoud maar ik zag niemand aan het werk. De personeelsverblijven konden wel bezocht worden, evenals de souvenirwinkel. Ik was er met een familielid per taxi heengegaan. Gelukkig was die blijven wachten zodat we weer snel terug konden naar Hua Hin…

 3. leppak zegt op

  Het Thaise volk is als een citroen waarvan de sappen in gouden mondjes terechtkomen.

 4. LUCAS zegt op

  Vraag me af , dat gebouwtje op het strand met dat kruis op het dak.
  Zou dat een kapel zijn?

 5. willem zegt op

  Zoals hier boven reeds vermeld is het paleis van binnen gesloten en afgelopen december nog wel gedeeltelijk toegankelijk voor kleine groepen indien geboekt. Er omheen lopen ging wel en daarbij was duidelijk te zien dat het niet alleen preventief onderhoud betreft. Als zo vaak wordt er pas met onderhoud begonnen zodra iets op instorten staat. Heel jammer. Speciaal bij zo een mooi historisch paleis.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website