Wie tijdens oud en nieuw in Thailand verblijft kan de jaarwisseling met de Thais vieren en dat is een leuke ervaring.

De Tourism Authority of Thailand (TAT) organiseert voor Thai, expats en toeristen de ‘Amazing Thailand Countdown 2014’ in zeven belangrijke toeristische bestemmingen: Bangkok, Chiang Mai, Pattaya, Songkhla (Hat Yai), Phuket, Khon Kaen en Chiang Rai. De festiviteiten vinden plaats van 25 december 2013 tot en met 1 januari 2014.

Jaarwisseling in Bangkok

Voor het grote feest in Bangkok moet je zijn bij Ploen Chit, Ratchaprasong en Pathumwan (bij CentralWorld) zijn, op 31 december 2013. Je wordt er vermaakt met optredens en concerten van bekende Thaise en internationale muzikanten, podia met entertainment en natuurlijk een spectaculair vuurwerk om 24.00 uur. het is raadzaam om hier op tijd naar toe te gaan (met de Skytrain). Het Ratchaprasong-kruispunt wordt na 18.00 uur afgesloten voor het verkeer. Heb je geen zin aan deze drukte dan kan je langs de Chao Phraya rivier genieten van het vuurwerk.

Chiang Mai

Het Chiang Mai Countdown Festival 2014 vindt plaats bij de historische Thapae Poort en langs het gehele traject van Thapae road. Er zijn mini-concerten van bekende Thaise artiesten en bands, leuke optredens en veel aandacht voor de lokale cultuur. Natuurlijk wordt dit feest op Oudejaarsavond afgelsoten met een enorm vuurwerk.

Chiang Rai

In Chiang Rai moet je naar het district Mae Sai. Dit feest staat in het teken van de Gouden Driehoek: Thailand, Laos en Myanmar. Ook hier optredens en een groot vuurwerk.

Pattaya

De Pattaya Countdown 2014 in Chonburi vindt plaats van 25-31 december 2013 bij de Bali Hai Pier (zuidelijk deel van Pattaya Beach). Er zijn een week lang concerten met beroemde Thaise en internationale muzikanten en een breed scala aan entertainment waaronder cultureel en culinair plezier. Na het aftellen voor het nieuwe jaar zal er een spectaculair vuurwerk worden ontstoken.

Phuket

De ‘Colourful Phuket Countdown 2014’vindt plaats bij Sanam Chai, tegenover de ‘Phuket Provinciale Hall’. Hier veel podia met muziek en optredens. Voor de jongere generatie is er het ‘Phuket Electronic Music and Dance Festival 2014’ van 30-31 december op Karon Beach. Daar zullen internationaal befaamde dj’s draaien en concerten worden gegeven, met als hoogtepunt de countdown en een spectaculair vuurwerk.

Bron: TAT


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Agenda: Jaarwisseling in Thailand – Amazing Thailand Countdown 2014”

  1. L zegt op

    En in Hua Hin? Ik ben de laatste keer bij Market Village geweest.

  2. Sjaak S zegt op

    We waren tijdens de jaarwisseling met vrienden in Soi 80 Hua hin..lekker rustig en toch gezellig.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website