Hafiz Johari / Shutterstock.com

Khao San Road is wellicht de bekendste straat in Bangkok en geniet een grote populariteit onder backpackers (rugzaktoeristen) en ‘low budget’ reizigers.

De belangrijkste reden hiervoor is de aanwezigheid van goedkope accommodaties. Maar ook de reisbureautjes en de eetstalletjes op Khao San Road richten zich primair op jonge toeristen die goedkoop willen reizen.

Khao San Road

Khao San Road; of Khao Sarn Road (Thai: ถนน ข้าวสาร) is een relatief korte straat in het centrum (noordwesten) van Bangkok. Het is gelegen in de wijk Banglamphu van (Phra Nakhon district) ongeveer 1 km ten noorden van de Grand Palace en Wat Phra Kaew.

De uitspraak van de Khao San is ‘koe-san’. Veel mensen verwarren dit met het Thaise woord voor eiland (Kho) met ‘khao’. De uitspraak is dus niet Koo-San maar Koe-San. Khaosan is gemalen rijst, een traditioneel belangrijke grondstof. Deze werd in het verleden verhandeld in dit gebied voordat het een backpackers paradijs werd.

3 reacties op “Khao San Road, de bekendste straat van Bangkok (video)”

 1. Stan zegt op

  “Koe-san”? Als in het Nederlandse woord ‘koe’? Zo moet je het dus NIET uitspreken!
  Kau-saan komt meer in de buurt.

  • Rob V. zegt op

   Nog dichterbij is khaaw-saan (dalende toon, stijgende toon): ข้าวสาร. En straat is tha-non (lage toon, stijgende toon): ถนน. In de Engelse fonetiek woorden bijna alle lange klinkers (aa, oo, uu, ee) als korte klinkers geschreven. De juiste uitspraak kun je dan wel vergeten…

  • TheoB zegt op

   En ข้าวสาร(ขาว) betekent gedorste/witte rijst, rijst waarvan het kaf verwijderd is. Het is dus geen rijstmeel (ข้าวสารแป้ง :: khâaw-sǎan-pâeng D, S, D) hetgeen men zou kunnen denken bij het woord ‘gemalen’.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website