Phang Nga

Phang Nga is een Thaise provincie in het zuiden van Thailand. Met een oppervlakte van 4170,9 km² is het de 53e provincie qua omvang in Thailand. De provincie ligt op ongeveer 788 kilometer van Bangkok en grenst aan Ranong, Surat Thani, Krabi en Phuket. Phang Nga heeft een kustlijn van ongeveer 216,2 km.

Het gebied ligt aan een baai van een betoverende schoonheid, waar nog een klein stuk mangrovebos (een van de laatste stukjes in Thailand) te zien is. De flora en fauna van het gebied zijn adembenemend. De baai, waaruit rotsten op willekeurige plaatsen lijken op te rijzen uit de zee, is als decor gebruikt voor vele films.

In de 400 km2 grote Phang Nga baai rijzen ruim 40 kalksteenrotsen loodrecht op uit zee. Het is een van de meest spectaculaire landschappen van Thailand. Sommigen eilanden bereiken een hoogte van ruim 300 meter. Bekend is ‘nail island’, het James Bond eiland uit de film ‘The Man with the Golden Gun’ uit 1973. 

De eilanden in de Phang Nga baai zijn een overblijfsel van het Tenasserimgebergte, dat zich tot in China uitstrekt. In veel eilanden heeft het zeewater in de loop van miljoenen jaren grotten uitgesleten die per longtailboot, kano of te voet verkend kunnen worden. Veel grotten zijn enkel bij eb te zien. Sommige tunnels leiden naar enorme zeekamers (hongs). Langs de noordkust van de Phang Nga baai ligt het grootste mangrovebos van Thailand.

Video: Ontdek het maagdelijke tropische woud vanPhang Nga

Bekijk hier de video:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website