Als glossy foto’s ziet van Thailand dan is de kans groot dat er eentje bij zit van Koh Nang Yuan dat vlakbij Koh Tao ligt. Het is dan ook een waar tropisch paradijsje. Koh Nang Yuan bestaat uit drie kleine eilandjes die met elkaar verbonden worden door een strook strand met poederzacht wit zand.

Het water is kristalhelder je ziet de kleurrijke vissen ziet zwemmen. Nog mooier is om er te snorkelen in de ondiepe baaitjes. Het is er opmerkelijk schoon, plastic is dan ook verboden op het eiland. Er geldt een toegangsprijs van 100 baht entree. Je mag geen eten en drink meebrengen om zwerfaval te voorkomen. Je kan er eventueel snorkelspullen huren bij de beach bar voor 100 Baht per set. Zorg dat je 1000 Baht extra bij je hebt voor de borg.

Er er is een restaurantje waar je eten en drinken kan kopen. Je kan twee strandstoeltjes met parasol huren voor 150 Baht (je mag niet met je handdoek op het strand liggen).

Een leuk tip is het uitkijkpunt waar je prachtige foto’s kan maken. De klim duurt een kwartiertje, uitsluitend voor mensen die goed te been zijn.

Je kan het eiland alleen bereiken vanaf Koh Tao met een boot (prijs ongeveer 500 baht). Informeer ter plekke.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Koh Nang Yuan bij Koh Tao, een paradijselijk strandje en een bijzonder uitzicht”

 1. Lung addie zegt op

  ‘Je kan het eiland alleen bereiken vanaf Koh Tao met een boot (prijs ongeveer 500 baht). Informeer ter plekke.’
  Dit eiland is ook bereikbaar als je van Chumphon met de Lomprayah (Pak Nam – Thung Nakhan Noi Pier) naar de Samui Archipel vaart. De eerste stop, welke de Lomprayah maakt, is Koh Nang Yuan. De volgende is pas Koh Tao.

 2. henk zegt op

  Ben er geweest met een snorkeltour.
  De snorkelset was door de touroperator geregeld.
  En ook eten en drinken zat in de tourprijs inbegrepen.

  Of ik zelf die toegangsprijs van 100 baht heb betaalt of dat het bij de tourprijs in zat, kan ik mij nu niet meer herinneren.
  Maar het is zowiezo verstandig een paar bahtjes op zak te hebben wanneer je zo’n tour boekt.
  Zelf heb ik dan een briefje van 500 Baht mee. .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website