Backpacken Thailand (video)

Door Redactie
Geplaatst in Thailand tips
Tags: , , ,
2 juli 2023

Thailand is uitermate geschikt voor een backpackvakantie. Het land is goedkoop en goed te bereizen met een rugzak.

Bangkok is niet alleen een goed startpunt voor een backpack door Thailand, maar is een ideale hub in Azië voor goedkope vluchten en je reist vanuit Thailand eenvoudig over land naar Laos, Cambodja en door naar Vietnam.

Voor backpackers die verschillende steden willen bezoeken – zonder daarbij al te veel te betalen voor hotelovernachtingen – is Thailand het meest geschikte reisdoel.

Bangkok (Khao San Road)

Khao San Road is misschien wel de meest bekende plek ter wereld voor rugzaktoersiten. Voor vele backpackers ook de start van hun reis door Thailand. Het is de plek waar je goedkoop kan verblijven, goedkoop kan eten en andere backpackers kunt ontmoeten. Dat laatste is niet onbelangrijk omdat backpackers elkaar helpen met tips en adviezen.

Khao San Road ligt centraal in Bangkok, dicht bij de Chao Praya rivier. De bekende wijk is gecentreerd rond de straat Khao San. In het gebied vindt je vooral low budget hotels, restaurants en cafés. Er zijn kraampjes op straat die van alles aanbieden zoals kleding, boeken, dvd’s, sieraden en schoenen. Ook populair zijn de kappers waar je terecht kunt voor een dreadlock kapsel en de henna- en tatoeageshops.

Kijk vooral ook in de omgeving van Khao San Road wanneer je op zoek bent naar een budget hotel. Het is een veilige buurt en je kunt er al een redelijk hotel boeken voor 300 baht per nacht.

Tips voor Backpackers:

  • Bangkok – Het startpunt van de meeste backpackers in Thailand en heel Azië. Geschikt om mede reizigers te ontmoeten, makkelijk te bereiken en een fascinerende stad op zich zelf.
  • Koh Samui – Bezoek het mooie eiland Koh Samui maar zeker ook de nabij gelegen eilanden Koh Phangan en Koh Tao.
  • Chiang Mai – Geniet van de heerlijke (backpack) sfeer in de stad en de omgeving.
  • Chiang Rai – Tochten door de natuur van Nnoord Thailand begin je het best vanaf hier.

Video Backpacken in Thailand

Bekijk hier een video over backpacken in Thailand:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website