Railay beach – Krabi

Door Redactie
Geplaatst in Stranden, Thailand tips
Tags: , , ,
20 augustus 2023

Railay beach – Krabi

Eén van de populairste en mooiste locaties in de Krabi-regio is Railay.

Als je het hebt over naar Railay gaan kan er soms wat verwarring ontstaan vanwege de geografie van het gebied. Er is een kaap, Laem Phra Nang, waar je alleen vanaf de stad Krabi en Ao Nang per boot kunt komen. Deze kaap wordt soms Railay-strand genoemd, al bestaat het geheel uit drie hoofdstranden. Tussen de stranden zijn voetpaden aangelegd, zodat je lopend van het ene naar het andere strand kunt.

Pra Nang Beach

Dit deel van de kaap wordt op sommige kaarten weergegeven als Ao Phra Nang of Hat Tham Phra Nang. In het Thais betekent ‘ao’ baai, ‘hat/had’ is strand, en ‘tham’ is grot. ‘Phra Nangh’ is de goddelijke vrouw. De plaatselijke bevolking vereert deze vrouw bij de grot van Phra Nang.

Pra Nangh is geen groot, maar wel het mooiste strand van de kaap en je kunt er prima zwemmen. Het zand is hier het witst en het mooist als je het vergelijkt met de andere stranden van Railay. Aan het eind van de baai vind je de grot van Phra Nang (ook wel de prinsessengrot) en dit deel van het strand biedt veel schaduwplekken.

Railay – westelijk strand

Het westelijke strand van Railay is breed, mooi, en ligt tussen de kalkstenen kliffen. Het is een populaire bestemming onder dagjesmensen die vanuit de stad Krabi en Ao Nang deze kant op komen. Wil je hier goede accommodatie vinden, dan betaal je wel wat meer dan bij het oostelijke strand van Railay.

Railay – oostelijk strand

Hier komen de meeste boten aan vanaf de stad Krabi. Het strand is hier vrij smal en bij eb zijn de niet zo fraaie modderplekken te zien. Ondanks het minder aantrekkelijke uiterlijk heeft het strand toch een aantal positieve punten. Daarbij is het een kort stuk lopen van het westelijke strand van Railay en Phra Nang Beach. Overnachten kan hier ook een stuk goedkoper dan in de rest van Railay. Hierdoor is het ook een favoriete bestemming van budgetreizigers en liefhebbers van het beklimmen van rotsten.

Eten en drinken

Er zijn diverse restaurants waar je kunt eten en drinken. Deze bevinden zich bij de kokospalmen op het westelijke strand van Railay. Op het oostelijke strand vind je diverse resorts waar lekker eten en drinken wordt geserveerd. Vanuit bootjes wordt er ook eten en drinken verkocht, en op de stranden lopen verkopers rond met drankjes, fruit, ijs, gezoete maïskolven en som tam (een pittige papaja-salade).

Wat is er te zien en te doen?

Maak je een dagtocht naar Railay, dan kom je er waarschijnlijk om tot rust te komen, lekker te zwemmen en de prachtige omgeving in je op te nemen. Ben je in voor iets actiefs, dan kun je de kalkstenen rotsen gaan beklimmen – ook als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Het gebied is een trekpleister voor bergbeklimmers en er zijn experts aanwezig die je het nodige kunnen leren. Er is ook een geheime lagune die je zonder al te veel professionele klimkunsten kunt bereiken. Wel moet je hiervoor een redelijke conditie en genoeg kracht hebben. Je klautert onder meer over planten heen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website