ArtWell / Shutterstock.com

Walking Street in Pattaya is beroemd en berucht, de straat heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen uit alle windstreken. 

Walking Street is een soort combinatie van de Wallen en het Leidseplein. Je kan er prima uitgaan, zo zijn er diverse live bands en discotheken. Op een terrasje zitten en aapjes kijken kan ook. Wat verder opvalt aan Walking Street is de drukte, de schreeuwende neonreclame en de go-go bars.

De meeste expats die ik ken mijden deze straat. Ze vinden het te druk, te schreeuwerig en te commercieel. Zij gaan liever naar een bar in de buurt van Soi Buakhao.

Voor wie nog nooit op Walking Street heeft gelopen, of dat niet mag van vriendin of vrouw, is er altijd nog YouTube. De onderstaande video geeft wel een goed beeld van wat je kan verwachten.

Pattaya Walking Street is top!

Walking Street in Pattaya, Thailand, is bekend om zijn levendige en kleurrijke nachtleven. Enkele leuke aspecten van Walking Street zijn:

 • Diversiteit aan entertainment: Van live muziek en dj’s tot traditionele Thaise dansen en moderne shows, er is voor ieder wat wils.
 • Eetgelegenheden: De straat biedt een keur aan lokale en internationale gerechten, van straatvoedsel tot luxe restaurants.
 • Winkelen: Er zijn talloze winkels en kraampjes waar je alles kunt vinden, van souvenirs tot kleding en handwerk.
 • Culturele ervaring: Het is een geweldige plek om de levendige cultuur van Thailand te ervaren en mensen te ontmoeten van over de hele wereld.
 • Veiligheid en toegankelijkheid: De straat is voetgangersvriendelijk en over het algemeen veilig, met veel toezicht in de avonduren.

Dit alles maakt Walking Street een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals die op zoek zijn naar een leuke en energieke avond uit.

Pattaya Walking Street is een flop!

Walking Street in Pattaya, hoewel populair, heeft ook aspecten die sommige bezoekers misschien niet waarderen:

 • Drukte: De straat kan erg druk zijn, vooral tijdens het hoogseizoen, wat overweldigend kan zijn voor sommige bezoekers.
 • Te hoge prijzen: Voor eten en drinken wordt de hoofdprijs gevraagd.
 • Lawaai: Met veel bars, clubs en live muziek kan het geluidsniveau hoog zijn. Je kunt er zelfs gehoorbeschadiging oplopen.
 • Commerciële sfeer: Sommige bezoekers vinden de overvloed aan bars, nachtclubs en toeristenwinkels te commercieel of oppervlakkig.
 • Opdringerige verkopers: Straatverkopers en promoters kunnen soms opdringerig zijn in hun pogingen om goederen of diensten te verkopen.
 • Ongepast gedrag: Door het nachtleven en alcoholgebruik kunnen er soms situaties zijn van ongepast gedrag of ongemakkelijke interacties.
 • Vervelende ladyboys: Kunnen nogal overdreven en vervelend doen.

Deze factoren kunnen de ervaring van Walking Street voor sommige mensen minder aangenaam maken, afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en verwachtingen.

Wat vind jij trouwens van Walking Street in Pattaya? Top of flop?

Video: Pattaya Walking Street top of flop?

Bekijk hier de video:

35 reacties op “Pattaya Walking Street, top of flop? (video)”

 1. Dick zegt op

  Ik ben ongeveer 6 maanden per jaar in Pattaya en Walking street is niets voor mij. Ik ben er de afgelopen 4 jaar slechts 2x geweest en dat is meer dan genoeg. Als ik er ben krijg ik het gevoel dat ik een prooi ben die van zijn geld afgeholpen moet worden. Alles is fake en je ziet zelfs met gesloten ogen dat niets echt en oprecht is maar pure geld klopperij het doel is.

  • theoS zegt op

   Dick, is met elke bar zo, wereldwijd. Ja, ook in Nederland.

 2. George zegt op

  Als je met je gezin bent heb je in Walkingstreet niets te zoeken
  Als je al 30 jaar of zo “gelukkig” getrouwd bent heb je in Walkingstreet niets te zoeken
  Als je 50 bent en je voelt je al 90 heb je in Walkingstreet niets te zoeken
  Als je (bijna) geen geld hebt dan heb je in Walkingstreet niets te zoeken

  Maar ik vind het FANTASTISCH ( Fake en respect kunnen goed samen gaan)

  • Erwin Fleur zegt op

   Of als je op je huwelijksreis naar Thailand gaat heb je daar niks te zoeken.(555).
   Met vriendelijke groet,

   Erwin

  • Ger-Korat zegt op

   Als je niets met toeristen te maken wilt hebben heb je daar volgens mij niets te zoeken.
   Als je de randculturen van Thailand wil ontwijken hebben je daar volgens mij niets te zoeken.
   Als je overal vriendinnen kunt vinden voor een normale relatie en niet aangewezen bent op betaalde seks heb je daar niets te zoeken.
   Als je geen groentje bent en niet zo nodig hoeft te vergapen aan sekswerkers heb je daar niets te zoeken.
   Als je als vijftiger zoveel aandacht krijgt dat de tijd tekort is om in Walkingstreet je tijd te verdoen dan heb je daar niets te zoeken.
   Ik heb iets tegen Pattaya, de laatste keer dat ik er was in 2001 tijdens 1 overnachting met familie, daarvoor in 1997 todat de Chinesen er voor het eerst kwamen. Had wel eens een relatie met een hotelreceptioniste welke werkzaam was in Pattaya; als we afspraken deden we dat in Bangkok. Kijk om maar aan te geven hoe erg ik het er vind.

 3. Piet zegt op

  Walkingstreet hoort gewoon bij Pattaya en is niet weg te denken
  De een vindt het hel de ander vindt het heaven
  Ik hoef er zelf niet iedere dag heen ..heb alles nu wel gezien maar als er een ‘maagdelijk’ vriendje voor de eerste keer naar Thailand komt mag ik hem hier graag rondleiden en genieten van zijn schokeffecten…
  Per slotte moet je alles een keer meegemaakt hebben of op zijn minst gezien
  Piet

 4. Fransamsterdam zegt op

  Je moet het gezien hebben en ik kom er af en toe, meestal om de Insomnia Discotheek te bezoeken of om een newbie een rondleiding te geven. Er zijn een paar Gogo’s die meer bieden dan die in de rest van Pattaya en de Simon barcomplexen loop ik ook niet vaak voorbij zonder even een kijkje te nemen.
  Maar er kunnen weken voorbij gaan zonder dat ik er kom en 95% van de tijd breng ik elders door.

 5. epie zegt op

  Je moet het eigenlijk wel een keer gezien/meegemaakt hebben, maar wat mij betreft als je d’r een paar keer geweest bent dan heb je het ook wel gezien, ik ga liever effe zo nu en dan ergens in een gemiddelde bar uit.

 6. Joop zegt op

  Flop!

  Eén grote teringherrie

  Maar als je er van houdt , moet je vooral gaan.

  Happy newyear, everybody.

 7. Thailand John zegt op

  Ik leef al lang in Thailand en Walkingstreet kan mij niet bekoren.Ik ben er in al die jaren een keer of 4 geweesd. En heb er ook geen behoefte aan. Maar veel mensen zullen daar een andere gedachte overhebben.Voor mkij is het geen top maar ook geen flop.

 8. Piet zegt op

  Ik heb de moeite genomen om naar de 22!!! Min lange video film te kijken ….wat een verkeerd beeld geeft dat ..de video maakt van Walking street een wandelpromenade maar vermijdt angstvallig waardoor Walking street bekend/ berucht is geworden …ik mis de gogo clubs, live music en leuke pubs ….op sommige momenten ( te lang) worden een paar meisjes gefilmd die wat staan te doen ??? Aan het eind wist de filmmaker zelf ook niet meer wat te filmen en gaan de laatste minuten op aan het filmen van speedbootjes op het droge op een terrein waar Walking street allang geëindigd is …video is gewoon bagger
  Piet

 9. jm zegt op

  Ik ben er tweemaal voorbijgewandeld met mijn nu al ex, en niets interesseerde mij. Veeel lawaai Ja.
  Voor jonge gasten die
  iets willen forceren ideaal, of hoe zeggen we in Belgie? DE MAX!!!

 10. Rick zegt op

  Je moet het eens gezien hebben als je er bent maar veel te duur voor de gemiddelde sex toerist. En eerlijk is eerlijk in veel andere straten met heeel veel bars en a go go’s hangt een beter sfeer.

 11. l.lagemaat zegt op

  Het is meer dat je het eens gezien MOET hebben Pattaya – Walking Street evenals Amsterdam – de Wallen,
  Parijs – Moulin Rouge.

  Vergane “glorie” met een hoop herrie.

  Ik verwacht dat het over een paar jaar gesloopt gaat worden, omdat ze Pattaya willen up-daten en
  dan vanaf de Bali Haipier de gehele Pattaya Beach gaan renoveren.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Wat moet een lezers hier nu mee L. Lagemaat , want zulke reacties storen mij……

   “Amsterdam – de Wallen, Parijs – Moulin Rouge,Vergane “glorie”
   “Ik verwacht dat het over een paar jaar gesloopt gaat worden, omdat ze Pattaya willen up-daten en
   dan vanaf de Bali Haipier de gehele Pattaya Beach gaan renovere

   Ik denk niet veel maar ik laat het oordeel over aan andere mensen.

 12. theoS zegt op

  Geachte lagemaat, deze straat wordt NOOIT niet gesloopt, is er altijd geweest. Ik kwam voor het eerst in Pattaya in begin jaren ‘ 70 en toen was die straat er al. Niet onder deze naam en ook niet druk, een paar bars en restaurants plus Marine Bar, was 1 van de eersten. Walking Street is gemaakt als Toeristische trek pleister en levert voor degenen die er belang bij hebben veel geld op.

 13. Fred zegt op

  Net als het Red Light District in Amsterdam MOET je hier een keer geweest zijn. Wat je er verder mee doet zal mij een worst zijn. Ik woon hier nu drie jaar en ben er drie keer geweest. Genoeg.

  Maar wel naar Pattaya gaan en niet in walkingstreet zijn geweest is een gemis.

 14. Van Aken Rene zegt op

  Kom hier al 8 jaar tot voor de Russen kwamen vond ik het top. Nu loopt het er vol Chinezen achter een vlaggetje kopen niets kijken naar alles lijk een koe op een trein vind dat het nu een dikke flop is

 15. John zegt op

  Natuurlijk is het fake,maar waar in de wereld zijn de rosse buurten true love?
  Kom al enkele jaren in Thailand en toch moet/wil ik steeds er eens door lopen.Gewoon om de sfeer nog eens op te snuiven.Het geld dat je daar in verknoeid bepaal je zelf.
  Zonder het toerisme zou deze economie niet bestaan.En als je smorgens er door wandelt om bv naar de pier te gaan om naar Koh-Larn te varen,merk je hoe goedkoop deze wijk in elkaar getimmerd is.

 16. Jeroen zegt op

  Gister voor het eerst Pattaya aangedaan. Mijn vrouw en ik zijn echte touristen en hebben vorig jaar alles tot de gouden driehoek bekeken.

  Dit jaar stonden koh samui en koh pangnan op ons lijstje, eerst hebben wij khao sok aangedaan om vervolgens hagelwitte zandstranden op de eilanden te ontdekken. Helaas werd onze trip door pabuk heel anders en zijn wij via Hua Hin waar het ook zou gaan regenen, Bangkok niet echt een beachspot in pattaya terechtgekomen.

  Walking street dus !
  Wij kwamen om 20:00 aan en veel was nog dicht. Veel Russen en na wat eten en wat cocktails hebben wij in de moulin rouge een drankje gedaan. Alles verliep super vriendelijk en gemoedelijk. Gewoon een leuke straat om eens door te lopen.

  Een beetje verbaasd moet ik toegeven, dat Pattaya stiekem best leuk is!

  Hierbij ons blog waarin wij vrienden op de hoogte houden van wat Thailand ons brengt
  https://thailand2019gewoongaan.wordpress.com/2019/p01/05/het-besef-van-toerist-tot-bijna-bootvluchteling/

 17. Lung Theo zegt op

  Vroeger jaren geleden; Top
  Tegenwoordig; Flop

  • Luc Vanleeuw zegt op

   er is inderdaad zeer veel veranderd in vergelijking met “vroeger”…….

 18. Jan S zegt op

  De Italiaanse ijs shop is mijn favoriete plek om naar het circus te kijken wat voorbij trekt.

 19. boodhaa zegt op

  4 maanden geleden geweest, 1 grote flop. Een enkele disco maar heeeeeel veel indiase en russische eettenten. I s zelfs geen kopie van 5 jaar geleden.

 20. rori zegt op

  Ga eens in de twee weken met vrouwmens naar the tuna bar om naar de muziek te luisteren en soms mee te spelen.
  Kom al sinds medio 2004 in Thailand en wij hebben sinds 2008 een condo in jomtien.
  Heb en zie walkingstreet hard achteruitgaan. Zaken daar overheerst door irakezen, arabieren (golfstaten), indiers, pakistani en russen.
  Verder zie ik ook de zijstraten hard achteruitgaan. Mijn vrouwmens heeft bij de touristen politie gewerkt en als wij met haar oude baas praten geeft ook hij dat aan.
  Lijkt een beetje hetzelfde als de neergang in nederland in bijvoorbeeld, rotterdam, amsterdam, arnhem en groningen.

 21. Pat zegt op

  Ik vind het top, maar ik bedoel dat dan puur objectief in de zin dat dit soort van attracties altijd een meerwaarde geven aan een stad.

  Of ik er zelf dus vaak of nooit naartoe ga, of het nu boeiend is of niet, enz., zijn irrelevante vragen!

  Als iemand die grootstedelijk denkt (en Pattaya is dan zelfs nog geen grootstad) vind ik ‘zoiets’ als Walking Street altijd top!!

 22. Diederick zegt op

  Ik kom er tijdens de vakantie elke dag. Prima live muziek daar. Niet het dertien in dozijn Hotel California werk, maar echt stevige muziek. Omdat ik een muziek-junk ben zit ik dus eigenlijk altijd daar.

  De straat zelf is natuurlijk 1 grote drukke bende waar je meer prikkels op je afgevuurd krijgt dan het menselijk brein aan kan.

 23. Lessram zegt op

  Na een paar jaarlijkse rondreizen van enkele weken door Thailand en Cambodja eindigden we een paar reizen geleden in Pattaya voor een weekje niks doen op het (Koh Larn) strand, en bar-plezier. De eerste dag was een cultuurshock na een paar weken tempels en rust. Maar vanaf de tweede dag zijn we, na het strand en een heerlijke maaltijd, dagelijks tot in de kleine uurtjes het nachtleven in gegaan, meerdere wijken, soi’s en barcomplexen maar vooral WalkingStreet. Je moet er erg op je rekening letten, maar het is een genot om er te zitten, voorbijgangers te observeren, “het spel” te zien, en met de “bar-meiden” te kletsen. De beerbars zijn erg leuk, met name Simon’s en daarbinnen Frogs bar is onze favoriet om te zitten.
  Daarna zijn we er in November jl. nogeens daarheen gegaan als tussendoor strandvakantie, en ook maart aankomend staat een korte 2 weken vakantie in Pattaya al weer geboekt, om de Nederlandse winter even te doorbreken. Weinig cultuur snuiven inderdaad (dat doen we in Jan 2020 weer in de Isaan en Laos) maar gewoon een relaxte strand- en uitgaansvakantie.

  Qua commercie en fun is WS het ultieme “blingbling” in Pattaya en daarmee Thailand. Qua gezelligheid is het wat ons betreft dan ook zeker top. Al zijn er in Pattaya meer Soi’s en barcomplexen waar het zeker net zo plezierig toefen is voor een stuk minder kosten.

 24. fred zegt op

  Leuk voor de toerist. Expats komen er nauwelijks want zijn er geweest.
  Daarmee is alles gezegd

 25. KeesPattaya zegt op

  Als je voor het eerst in Pattaya komt , dan is het logisch dat je het een keer wilt zien. Eens een keer een gogo in , of naar een goede live band luisteren is best leuk. Ik kom nu 30 jaar in Thailand en voor mij hoeft Walking Street niet meer. Ik vind het er te druk met name veel volk uit India op straat. Ook wordt je iedere meter aangehouden door een propper die zijn tent aanprijst. Ik ga dan liever naar soi LK Metro. Ook goede live bands en , voor de liefhebber , gogo bars. Daarnaast zijn er natuurlijk nog talloze barcomplexen. Onder andere soi 7/8 , soi Diana , soi Made in Thailand , soi 3 , drinking street en nog vele anderen. Vind ik persoonlijk veel leuker dan de “dichte”bars.

  • Chander zegt op

   Kees, het is heel gemakkelijk om mensen uit verschillende landen op één hoop te gooien.

   Chinezen, Thaiwanezen, Tibetianen, Japanners en Zuid Koreanen komen allemaal uit China.

   Indiërs, Nepalezen, Pakistanen, Sri Lankezen komen allemaal uit India. Er zijn ook westerse nakomelingen uit India die volledig verwesterd zijn. Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse Indiërs (Hindoestanen).
   Of de honderden Indiërs die bij Google en Microsoft in Amerika werken en tevens verwesterd zijn.
   Moeten die ook zo’n stempel krijgen?

   Duitsers, Nederlanders, Noren, Zweden, Zwitsers, enz..komen allemaal uit Duitsland?

   Amerikanen, Engelsen, Schotten, Australiërs en Nieuw zeelanders komen allemaal uit Engeland?

 26. Sonnyfloyd zegt op

  Heb er helemaal niks meer mee, mijn voorkeur ligt nu bij soi Baukhao en omliggende straten/stegen. Tot jaren geleden zat ik in een hotel in een zijstraat van Walkingstreet en gingen we er vaak uit. Je had toen nog halverwege aan de kant van Lucifer maar dan dieper de straat in een tent zitten die als een van de weinige heerlijke westerse rockmuziek draaide, maar helaas is deze al jaren gelden verdwenen. Verder zaten we veel bij bar P72 aan de straatkant heerlijk naar het voorbij komende publiek te kijken onder het genot van een pilsje.

 27. eduard zegt op

  Mensen die hier al meer dan 20 jaren zitten , zullen zeggen dat het een flop is, omdat ze 20 jaar geleden de walking street al gezien hebben.Het verschil?? Dag en een nacht verschil.., 20 jaar geleden veel en veel gezelliger.

 28. Frank van Saase zegt op

  Twintig jaar geleden voor het eerst eens geweest, grappig.meer niet , weet dat je zelfs de zee kon zien, zou afgelopen jaar naartoe zijn gegaan met twee single vrienden maar ging niet door. Week later met mijn vrouw toch door heen gelopen maar wat een aanfluiting, mijn vrienden hebben echt niks gemist, leukere wijken in pattaya, zwaar over rated maar goed voor ieder wat , verbleef met die vrienden op Konsan road in het beruchte D&D , belachelijk veel lawaai op straat maar toch grappig voor 1 nachtje, wij zijn eind 50 dus eigenlijk veel te oud ,

 29. manfred zegt op

  kom al 25 jaar in pattaya,ook walkingstreet geweest ,kom er nooit prijzen veel hoger dan elders,te commercieel.de russen en arabieren zijn daar langzaam alles aan het overnemen.word het zeker niet beter van.soi baukhao -lk metro-tree town ,veel gezelliger.betere prijzen,live muziek etc.er is zoveel gezelligheid en leuk uitgaansleven buiten de walkingstreet,dat ik er totaal geen behoefte aan heb om er naar toe te gaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website