Droombestemming Krabi (video)

Door Redactie
Geplaatst in Krabi, Steden, Thailand tips
Tags: , ,
23 juli 2023

Krabi

Krabi is een populaire kustprovincie aan de Andaman Zee in het zuiden van Thailand. Je vindt in Krabi de typische begroeide kalksteenrotsen die soms uit de zee steken. Daarnaast zijn de prachtige stranden een bezoek waard, evenals een aantal mysterieuze grotten. Bij de provincie horen ook 130 prachtige eilanden die eveneens gezegend zijn met paradijselijke stranden.

Krabi is de perfecte bestemming voor rust en romantiek en daarom de ideale locatie voor bijvoorbeeld een huwelijksreis.

Eén van de populairste en mooiste stranden in de Krabi-regio is Railay. Bezoek bijvoorbeeld de kaap Laem Phra Nang waar je alleen vanaf de stad Krabi en via Ao Nang per boot kunt komen. Deze kaap wordt soms Railay-strand genoemd, al bestaat het geheel uit drie hoofdstranden. Tussen de stranden zijn voetpaden aangelegd, zodat je lopend van het ene naar het andere strand kunt.

Ben je in voor iets actiefs, dan kun je de kalkstenen rotsen gaan beklimmen – ook als je dit nog nooit eerder hebt gedaan. Het gebied is een trekpleister voor bergbeklimmers en er zijn experts aanwezig die je het nodige kunnen leren. Er is ook een geheime lagune die je zonder al te veel professionele klimkunsten kunt bereiken. Wel moet je hiervoor een redelijke conditie en genoeg kracht hebben.

De beste reistijd om de eilanden te bezoeken is van oktober tot april. De provincie is ook in trek bij avontuurlijk ingestelde reizigers, zo kan je er zeilen, kanoën, snorkelen, island hoppen en wandelen.

De verbinding Bangkok – Krabi wordt niet alleen onderhouden door Thai Airways, maar ook door bijvoorbeeld AirAsia. Krabi beschikt over een internationale luchthaven.

Video: Droombestemming Krabi

Bekijk hieronder de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website