Bangkok, de levendige hoofdstad van Thailand, staat bekend om haar indrukwekkende skyline, de drukte van het straatleven en de rijke culturele erfgoed. Echter, het ervaren van een zonsondergang in deze stad biedt een unieke en onvergetelijke ervaring. De stad transformeert tijdens deze uren van een energieke metropool naar een romantisch tafereel, verlicht door de ondergaande zon.

De zonsondergangen in Bangkok zijn een prachtig schouwspel van kleuren die de lucht en de rivier de Chao Phraya omtoveren in een palet van gouden, roze en paarse tinten. De weerspiegeling van deze kleuren in de glazen wolkenkrabbers geeft de stad een bijna magische uitstraling. Bovendien zorgen de schitterende silhouetten van de vele tempels en monumenten voor een indrukwekkend contrast met de dramatische hemel.

Er zijn tal van plekken in Bangkok waar je van dit dagelijkse spektakel kunt genieten. Je kunt bijvoorbeeld naar Benjakitti Park gaan, een bosrijk park in het hart van de stad, of naar het Chao Phraya Sky Park, waar je een panoramisch uitzicht hebt op de rivier en de skyline van de stad. Als je iets avontuurlijker bent ingesteld, kun je naar de Mahanakhon Skywalk, een glazen platform op de 78e verdieping van het gelijknamige gebouw, vanwaar je een adembenemend 360-graden uitzicht over de stad hebt.

De zonsondergang bewonderen vanaf de Wat Arun, ook wel de Tempel van de Dageraad genoemd, is ook een fantastische ervaring. Hoewel het een tempel van de ‘dageraad’ is, biedt het een van de meest opvallende uitzichten op de zonsondergang in de stad, met zijn sierlijke spits die tegen de kleurrijke avondhemel staat.

Of je nu een lokale bewoner bent of een bezoeker die de schoonheid van Bangkok wil ervaren, het kijken naar de zonsondergang in deze stad zal ongetwijfeld een van je meest memorabele ervaringen zijn. Het biedt een moment van rust en bezinning in het midden van de drukte van de stad en laat je de magie van Bangkok op een heel nieuwe manier ervaren.

🌞 De toeristische afdeling van Bangkok, onderdeel van de BMA, heeft een infographic gepubliceerd waarin zes locaties worden getoond om de zonsondergang in Bangkok te bekijken.

🌇 Benjakitti Park, een bosrijk park in het hart van de stad. Het hoogtepunt is een lange luchtbrug om te wandelen en van het uitzicht te genieten. Gratis toegang.

📍KAART: https://maps.app.goo.gl/PymWJ5eD9x2C1p2X9 ⏰ Dagelijks geopend van 05:00 tot 21:00 uur.

🌇 CU Centenary Park. Gelegen in het gebied van de Chulalongkorn Universiteit tussen Soi Chula 5 en Soi Chula 9, Banthat Thong Road, in de avond, zullen er veel mensen in het gebied komen om te sporten en te wachten om de zonsondergang te bekijken. Gratis toegang.

📍KAART: https://maps.app.goo.gl/CqAEXEddETZRkrHE7 ⏰ Dagelijks geopend van 05:00 tot 22:00 uur.

🌇 Chao Phraya Sky Park, Phra Pokklao Brug. Het hoogtepunt op de brug is waar je een 360-graden uitzicht op de Chao Phraya-rivier kunt zien. Er zijn banken om te zitten en te ontspannen terwijl je van het uitzicht geniet. In de avond, wanneer de zon bijna onder is, heeft de Chao Phraya-rivier een zeer goede sfeer. Het wordt beschouwd als het mooiste zonsondergangspunt in Bangkok. Gratis toegang.

📍KAART: https://maps.app.goo.gl/KtD5m7moMGBgrr2X8 ⏰ Dagelijks geopend van 05:00 tot 20:00 uur.

🌇 Mahanakhon Skywalk Gebouw. Het hoogtepunt is het uitkijkdek op de 78e verdieping. De vloer is van glas gemaakt voor spannende foto’s met een 360-graden uitzicht op de skyline van Bangkok. Bij zonsondergang is het het mooiste en hoogste uitkijkpunt in Zuidoost-Azië. Toegangsprijs: startprijs 880-1.080 baht afhankelijk van het pakket.

📍KAART: https://maps.app.goo.gl/zE4yLoXsyB5EM7gy7 ⏰ Dagelijks geopend van 10:00 tot 00:00 uur (laatste ronde om 23:00 uur)

🌇 Wat Arun (De Tempel van de Dageraad). Het hoogtepunt is het gebied op de Phra Prang, waar je een wijds uitzicht kunt zien. Dit is populair bij mensen die foto’s komen maken in de avond terwijl ze ook de zonsondergang bekijken.

Bron: Richard Barrow

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website