Het Department of National Parks, Wildlife and Plant Conservation is voornemens om nationaal park Tham Luang-Khun Nam Nang Non in Chiang Rai te laten erkennen als Asean Heritage Park (AHP).

Het park werd vooral bekend doordat twaalf jonge voetballertjes en hun coach in 2018 twee weken vast zaten in de Tham Luang grot die onder water was gelopen. Het gebied met loofbossen kent veel zeldzame dieren en plantensoorten.

Het Thaise kabinet heeft de aanvraag eind juni goedgekeurd. Ook het Asean Centre for Biodiversity onderzoekt de mogelijkheid het park te laten erkennen als AHP.

ASEAN Heritage Parks is een organisatie die zich inzet om gebieden te behouden die van bijzonder belang zijn voor de biodiversiteit of die uniek zijn voor de lidstaten van de Association of Southeast Asian Nations. De ASEAN-ministers van Milieu ondertekenden de ASEAN-verklaring over erfgoedparken op 18 december 2003.

Bron: Bangkok Post

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website