De 12 jongens en hun coach die begin deze week uit een grot zijn gered, worden donderdag 19 juli uit het ziekenhuis ontslagen. Dat heeft de Thaise minister van Gezondheid vandaag bekendgemaakt.

De twaalf voetballers tussen elf en zestien jaar en hun trainer (25) verdwenen op 23 juni. Ze raakten toen ingesloten door water dat de uitgang van de grot blokkeerde.

De kinderen en hun families worden voorbereid op de aandacht van de pers die ze krijgen wanneer ze naar buiten komen.

In een videoclip van het ministerie van Volksgezondheid bedanken de jongens het Thaise publiek, de internationale reddingswerkers en iedereen die met hin meeleefden. Allen bevestigden dat ze zich prima voelden en normaal konden eten. Gevraagd naar welk menu ze het meest verlangde kozen ze voor rijst met pittig krokant varkensvlees en basilicum (khao pad krapao moo krob).

Adul, een in Myanmar geboren jongen die optrad als vertaler van de groep, sprak in het Thais en het Engels en liet een schets zien die hij van zijn team in de grot maakte. Coach Ekkapol Chantawong bedankte de reddingswerkers, de autoriteiten, evenals artsen en verpleegkundigen in het ziekenhuis, voor de goede zorgen.

De wereldvoetbalbond FIFA nodigt de twaalf geredde Thaise voetbalspelertjes en hun trainer op het voetbalgala in september in Londen uit, nu ze niet naar de finale van het WK in Moskou kunnen.

Bron: Bangkok Post


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Grotjongens mogen donderdag het ziekenhuis verlaten (video)”

 1. Peter Van Lint zegt op

  Prachtig werk van de reddingsdiensten. Mooi gebaar van de FIFA. Eind goed al goed.

 2. Leo Th. zegt op

  De trainer en een aantal spelers hebben tot nu toe geen Thais ID, laat staan een paspoort. Na al hun verschrikkingen is het goede nieuws voor hen dat zij na de uitnodiging van de machtige FIFA waarschijnlijk op korte termijn de Thaise nationaliteit zullen krijgen, zodat zij het voetbalgala in Londen bij kunnen wonen. Het is hen van harte gegund!

 3. Laksi zegt op

  Tja,

  Als ze in september naar het voetbal gala in Londen kunnen, zal de Thaise overheid snelheid moeten maken met de statenloze status van de trainer en 3 voetballers en hun familie. Enne dan ook gelijk met de 480.000 andere statenloze in Thailand. Sommige familie’s wonen al honderden jaren in Thailand.

 4. theoS zegt op

  Degene die hier, in Thailand, geboren zijn met een Thaise moeder en een buitenlandse vader verkrijgen automatisch de Thaise nationaliteit bij de aangifte van hun geboorte. Is trouwens nog niet zolang, ong.1993 dacht ik. Mijn dochter, geboren in 1990 was bij haar geboorte ook statenloos en dit staat nog steeds in haar birth certificate. Heb gelijk de procedure in gang gezet en zij verkreeg de Thaise nationaliteit in ’93. Zij kreeg geen nieuw birth certificate maar er werdt op de achterkant met ballpoint geschreven dat zij nu de Thaise nationaliteit had ingevolge art. dit of dat. Mijn zoon, geboren in 1997 verkreeg automatisch de Thaise nationaliteit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website