Beste lezers,

Mijn vriend en ik gaan in augustus naar Thailand. Nu willen wij binnenlandse vluchten boeken vanaf Bangkok naar Chiang Mai, van Chiang Mai naar Phuket, en van Surat Thani naar Bangkok.

Maar nu zien wij dat je alles moet betalen in baht, ik vroeg mij af hoe ik dat kan doen? En of dat niet veel duurder is via Nederland omdat het hier een exotisch valuta is. Of zeggen jullie dat ik mijn vlucht pas later moet boeken? Ik twijfel want zie bij sommige luchtvaartmaatschappijen dat er al vluchten voor augustus zijn uitverkocht. Ik hoop dat iemand mij kan helpen.

Nog 1 klein vraagje, wij moeten vervoer tussen Phuket en Khao sok, en van Khao sok naar Surat Thani. Wat word aanbevolen?

Met vriendelijk groet,

Yvet


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Ik wil een vlucht boeken vanuit Nederland maar moet in baht betalen?”

 1. Cornelis zegt op

  Ik neem aan dat je online boekt met gebruikmaking van een creditcard. Dan kan de prijs wel in bahts aangegeven zijn maar dan wordt die uiteindelijk gewoon in euro’s van de betreffende rekening afgeschreven. Lijkt me niet zo heel ingewikkeld en is ook een heel gebruikelijke gang van zaken.

 2. Soi zegt op

  Gebruik: http://www.expedia.nl/ Op je 2e vraag volgen nog wel reacties. Sukses!

 3. noah zegt op

  Hallo Yvet,

  Als ik op skyscanner kijk en ik vul in BKK-CNX en de data vertrek 6 aug en terug 13 aug zie ik de prijs in Euros. In dit geval verschillende vertrektijden met Bangkok Airways en voor een prijs van 132 Euro heen en terug.

  Weet niet of u op de website zelf wilt boeken van de maatschappij? U kunt de prijs vergelijken en zelf uw oordeel vellen.

  • Cornelis zegt op

   Moderator: niet chatten svp.

 4. Jan zegt op

  Ga niet naar de Nederlandse sites.Die zijn het duurst.Kijk even bij http://www.nokair.com.Hoe vroeger je boekt,des te goedkooper je ticket.

  • noah zegt op

   Beste Jan, ff gekeken. Heb even zelfde data gedaan als mijn eerste posting. Prijs 6196 bht. Met de koers van nu is dat gewoon dik 40 euro duurder! Hoezo nok is goedkoper?

   @ Joop van Helsland, lekker als je net zolang in het vliegtuig gezeten hebt om dan nog ff achter een ticket aan te zitten, lekker begin van de vakantie…..

 5. Johan zegt op

  Tip boek met Nokair dit jaar voor het eerst sinds jaren weer met Air Asia binnenlandse vlucht geboekt maar begin daar niet meer aan. Je kan volgens mij bij elke boeking aangeven in welke currency/valuta je wilt betalen.

 6. Jan zegt op

  Ik heb ook een vlucht en hotel geboekt en moest afrekenen in Maleise Riggit, betaald met credit card maar dit wordt uiteindelijk gewoon afgerekend in Euro’s…, gewoon doen dus.

 7. Ingrid zegt op

  indien je online een ticket besteld moet je betalen met een creditcard. De Bath wordt omgezet naar Euro’s die jij dan betaald aan je creditcardmaatschappij. De koers is over het algemeen wel slecht maar bij sommige vliegmaatschappijen staat de prijs al in Euro’s vermeld en dan is dat ook het bedrag dat jouw creditcardmaatschappij kan berekenen.

  De enige afweging die je kunt maken is of de koers misschien iets gunstiger gaat worden waardoor de tickets goedkoper gaan worden. Maar voor hetzelfde gaan we nog meer voor de Bath betalen en kost iedere dag later boeken je meer…..

  Veel plezier in Thailand.

 8. Yvet zegt op

  Bedankt voor de reacties ! Ik had inderdaad bij nokair gekeken, die zijn wel goedkoop maar hebben niet alle verbindingen.

 9. Jan zegt op

  Boek regelmatig vanuit Nederland binnenlandse tickets bij Nok air of Air Asia , betaal dan met creditcard en word gewoon in Euro’s afgeboekt ook als de prijs bij de luchtvaart maatschappij in Baht word aangegeven.Gewoon boeken,geen enkel probleem.

 10. Gerard schroer zegt op

  Ik zou een vlucht boeken op de dag dat je weg gaat , dus gewoon aan de bali in bangkok of surat thani is heel goed te doen. Keuze uit diverse maatschappijen en veeel goedkoper.

  succes en prettige vakantie..

  Gerard

 11. nico zegt op

  Hoi Yvet,

  Welkom in Thailand.

  Op de site van Nokair of AirAsia kan je voor weinig geld door heel Thailand vliegen, de prijzen staan wel in Thaise Bhat, maar als je met een visa kaart betaald, zal het geld in Euro’s van je rekening afgehaald worden.
  Bij beide geld; hoe eerder geboekt, hoe goedkoper de prijs.

  Groetjes van Nico, vanuit een amezing Thailand

 12. Martin vanIersel zegt op

  Het regelen van vervoer van en naar Kao Sok, zal geen enkel probleem opleveren als je minimaal één maar liever twee dagen van tevoren boekt bij je hotel of een van de vele travel agencies.
  Overigens ben ik wel heel tevreden over Air Asia, qua service en qua prijs van de vluchten. Vaak ook nog laat te boeken. Alleen niet op de dag zelf, want dan kan het schreeuwend duur worden.

 13. Robert Jan Bijleveld zegt op

  Wat vraag twee betreft, gewoon ter plekke regelen. Je kan dan kiezen voor busvervoer, met meerdere mensen in een minivan, of een taxi. Kan je op vrijwel iedere straathoek regelen. Guesthouse/hotel kan meestal ook wel bemiddelen (lees: hebben zelf wel een mannetje).

  Indien je van Surat Thani ook nog naar de eilanden gaat, diverse vliegmaatschappijen kunnen je tot op het eiland brengen. Dan heb je gelijk de boot en vervoer tussen boot en vliegveld geregeld. Dit kan iig bij Nok Air en Air Asia.

  Treinverbindingen tussen BKK en Chiang Mai/Surat Thani zijn overigens ook perfect. Slaaptrein is super. Scheelt je ook weer een hotel overnachting. Kan je vaak een dag van tevoren nog boeken.

 14. Robert Jan Bijleveld zegt op

  Nog een aanvulling. Ook vliegreizen zou ik pas vlak van tevoren boeken. Heb nog nooit meegemaakt dat het paar dagen van tevoren volgeboekt was.

  Als je direct na aankomst in BKK door wil is het misschien handig om het vooraf te regelen. Verder alles lekker ter plekke doen. Dan zit je ook niet zo aan een planning vast. Als het ergens bevalt kan je langer blijven, zo niet, vlieg/trein/busticket regelen en volgende dag weer door.

 15. Joop van Helsland zegt op

  Yvet,

  Als je aankomt in BKK int airport, ga daar shoppen voor een binnenlandse vlucht, is altijd voordeliger dan hier in Ned. Probeer niet vanuit Ned te boeken.
  Heb je daar bijv naar ChangMai geboekt, ga dan pas boeken voor de volgende vlucht etc etc\
  Keuzes genoeg, vaak 4/5 maatschappijen, door de week lukt het altijd, tenzij feestdagen, in
  het weekend kan het druk zijn en iets meer kosten.
  Succes en keep smiling, als het niet lukt met boeken ga je gewoon naar de volgende maatschappij.

 16. Jolanda Weermam zegt op

  Beste Yvet, betalen met bath kan zelfs goedkoper zijn, je moet de koers in de gaten houden. Vraag info bij de bank. Zij kunnen het ook voor je betalen, wel kosten zijn hieraan verbonden. Wij hebben onze hele reis 2 jaar geleden in Bath betaald en gunstige koers. Bespaarde ons ruim 300 euro. Je kunt ook je tickets laten boeken door Green Wood, thais reisbureau in Bangkok. Eigenaar is een Nederlander Otto! Goede ervaring mee. Hebben nu 2x bij Green Wood geboekt en voor dit jaar gaan we weer bij hun boeken. Je kan ze nailen of bellen, kijk even op de site bij Green Wood Travel! Succes met boeken! Als he nog wat wilt weten kun je me mailen!

 17. Yvet zegt op

  Dankje allemaal ! Alleen het probleem is nu dat wij geen credit card mogen ivm geen vast inkomen (studenten) en mijn vriend die word al zenuwachtig bij het idee dat je pas daar boekt haha. Ik mag de credit card van mijn ouders gebruiken maar weet niet of dat mag van de vliegmaatschappijen

 18. Robert Jan Bijleveld zegt op

  Het maakt vliegtuigmaatschappijen niet uit wie er betaald. Zorg wel dat de juiste namen op de tickets komen!

  En als student kan je gewoon een creditcard aanvragen hoor. En anders zijn er nog prepaid creditcards.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website