Beste lezers,

Mijn maandelijkse pensioenuitkeringen worden gestort op mijn zichtrekening bij ING België. Tot eind december 2019 schreef ik deze bedragen iedere maand netjes over naar mijn spaarrekening bij de Kasikornbank. Sinds een jaar schrijf ik van België naar Thailand over via Transferwise.

Vandaag controleerde ik mijn adresboek met begunstigden bij ING en stelde tot mijn verbazing vast dat er geen melding meer gemaakt wordt van mijn rekeningnummer bij de Kasikornbank. Daarenboven staat Thailand niet meer vermeld onder de landenlijst naar waar geld rechtstreeks kan overgemaakt worden?!

Is dan de oplossing altijd Wise te gebruiken of mijn pensioenuitkeringen rechtstreeks naar Thailand te laten overschrijven?

Groet,

Willy (BE)

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

18 reacties op “Lezersvraag: Maandelijkse pensioenuitkeringen op mijn zichtrekening bij ING België”

 1. Johan zegt op

  Hoi Willy, ik kom dan wel uit Nederland, en hier staat Thailand er nog steeds bij.
  Misschien is er een storing, of neem contact op met TW

 2. tooske zegt op

  Willy,
  Ik heb geen belgische ING maar in Nederland werkt het nog gewoon.
  Mag gemakshalve toch aannemen dat ING Belgie hetzelfde werkt als in NL.
  Bij landenkeuze klikken op alle landen en onder de T staat Thailand.
  Overigens kun je met de mobiel bankieren app nog altijd geen buitenlandse boekingen doen.
  Via de web brouser zoals google chrome of andere gaat het wel.

 3. bona zegt op

  Zou het eventueel mogelijk zijn je pensioen rechtstreeks op je Wise rekening te laten storten, dus zonder ING bank als tussenstation, en vervolgens rechtstreeks van je Wise rekening naar je kasikornbank rekening?
  Zo zou je ook de meest gunstige wisselkoers kunnen afwachten.

 4. Yan zegt op

  Zelf heb ik sinds jaren een rekening bij SCB ( Siam Commercial Bank ), onlangs vroeg ik om een attest voor stortingen welke binnen kwamen via Transferwise. Dit werd geweigerd. Ik kreeg de opmerking dat alle gelden vanuit het buitenland binnenkomen via Bangkok Bank en dan verder doorgesluisd worden naar de “eindbank” van de bestemmeling. SCB wilde me geen attest afleveren en drong er op aan contact op te nemen met Bangkok Bank. Uiteindelijk leverde dit niets op, tenzij een loze belofte. Daarom heb ik dan een rekening geopend bij Bangkok Bank. De gelden welke vertrekken van mijn Belgische rekening naar Transferwise, daarvan neem ik een screenshot. Vervolgens deelt Transferwise ook mee het geld ontvangen te hebben en dit door gestort te hebben naar BKK Bank. En zo krijg ik uiteindelijk ook het gevraagde attest van BKK bank. Amazing Thailand.

 5. laksi zegt op

  Beste Willy,

  Ik was geschrokken van de bericht en heb het direct gecheckt, maar alles is bij nog het oude.
  Dus staat Thailand gewoon nog bij de landen.
  en is mijn SCB nog gewoon voorgeprogrammeerd.

  Niets aan de hand dus.

  • Willy (BE) zegt op

   Iaksi, als ik als test een nieuwe overschrijving rechtstreeks van België naar Thailand probeer in te voeren wordt gevraagd naar het land van de bank van de ontvanger. Onder “meer landen” staat alleen Tsjechië vermeld onder de letter “T” !!!

 6. Marcel zegt op

  ben reeds 26 jaar op pensioen en woon 24 jaar in Thailand.Mijn pensioen komt op mijn belgische bankrekening en ik schrijf over als nodig naar K-bank.Nooit problemen.zodat ik mij afvraag waarom plots met transferwise?Wie het onderste uit de kan wil krijgt het deksel op de neus!

  • john zegt op

   marcel, beetje flauwe opmerking. Maar dat terziide. In nederland werd het bij de ing tegen een redelijk tarief ovegeschreven naar mijn thaise bank. Krungthai Bank. Sinds ongeveer een jaar is het tarief heel stevig verhoogd.Reden is, dat er een tussenstation, een tussenbank bijgekomen is waarlangs alles europa uitgaat. Reden om eens naar alternatieven te kijken. Mogelijk hetzelfde in Belgie.

  • Van Wichelen Ferdinand zegt op

   Moderator: Lezersvragen moeten via de redactie.

 7. G. van Uden zegt op

  Mijn Belgisch pensioen wordt door de pensioendienst vanuit Brussel rechtstreeks in Euro naar de Bangkok Bank gezonden. Wel naar mijn FDC Euro rekening. Bankkosten zo’n 6 euro. Ik laat de euro’s staan en zet om via HomeBanking naar mijn gewone Bangkok Bank rekening als ik Bahts nodig heb. De koers is dan de TT koers van de dag, zonder kosten.

  • winlouis zegt op

   Bekijk dan eens welke TT Koers je krijgt van Bangkok bank tegenover Transfer-Wise.! Bij Wise voor de moment, 36,805 bath voor 1 euro. bij Bangkok bank 36,31 bath.!!

   • G. van Uden zegt op

    Moeten dan even de bankkosten vergelijken ook! Aangezien de pensioensdienst maandelijks rechtstreeks automatisch overschrijft van België naar de Bangkok Bank, moet je er zelf geen tijd insteken. De TT koers wordt pas belangrijk als je bahts aankoopt, dat bepaal je zelf als de koers gunstig is en of je ze nodig hebt. Aangezien de aankoop van bahts zonder bankkosten verloopt, is het geen probleem kleine aantallen aan te kopen, juist genoeg om in te dekken wat je nodig hebt.

 8. Rens zegt op

  Het adresboek in de telefoon-app verschilt van dat in “Mijn ING”. In de laatste staan wel de `Niet Europese` adressen opgenomen. Mogelijk even verder zoeken?

 9. Luc Muyshondt zegt op

  Marcel, ik weet niet welke belgische bank jij hebt en dat hoef ik eigenlijk ook niet te weten maar ik kan je wel vertellen dat Argenta geen overschrijvingen meer doet naar Thailand en dan is Wise (ex Transferwise) een ideale oplossing.

 10. Ivan H zegt op

  Met sommige gratis rekeningen kan je enkel beperkt internationaal overschrijven.
  Wel binnen de eurozone maar niet naar Thailand, USA of UK.

  Heeft het daar misschien mee te maken ?

  Oplossing : andere bank nemen, betalende rekening bij ING,
  Etc

  • winlouis zegt op

   Via Argenta kon ik vroeger gratis overschrijvingen uitvoeren naar Thailand, maar dat is al meer dan 5 jaar verleden tijd.!

 11. Orlando zegt op

  Hello beste lezers
  Bij mijn weten is mijn transferwise (nu wise) een Belgische rekening Begint met BE
  dus zouden de stortingen moeten aanvaard worden als zijnde van een rekening in het land van herkomst.

 12. winlouis zegt op

  Inderdaad Orlando, het rekeningnummer van Wise is al een tijd geleden aangepast naar BE en niet meer via Duitsland. Je kan Uw pensioen laten overschrijven op de rekening van Wise en dan geld overschrijven naar Uw Thaise rekening wanneer je zelf wil.!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website