Beste lezers,

Ik ben volledig gevaccineerd met Pfizer. Echter op het bewijs van vaccinatie van GGD staat comirnaty, de werkzame stof. Dit is volgens de GGD omdat Pfizer een merknaam is.

Hoe men in Thailand daar mee om als het gaat om inreisvoorwaarden?

Groet,

Frank

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 2.33/5. From 3 votes.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Gevaccineerd met Pfizer en inreisvoorwaarden”

 1. Hugo zegt op

  Pfizer is niet de naam van een vaccin, maar de naam van een farmaceutisch bedrijf. Comirnaty is de naam van het coronavaccin van BioNTech/Pfizer.

 2. Heere zegt op

  Ik kijk op mijn digitale covid certificaat dat ik inmiddels heb uitgeprint en daarop staat dat het vaccin (vaccin medicinal product)is en de fabrikant biotech Manufacturing GmbH is
  En op internet lees ik: Het vaccin van BioNTech, Pfizer is gemaakt om te beschermen tegen COVID-19.
  Fabrikant/ontwikkelaar: BioNTech, Fosun Pharma, Pfizer
  Geadviseerd wordt om nog een derde keer vaccin te krijgen voordat je naar Thailand gaat of een ander land.. het is nog niet bewezen of na twee vaccinaties na een half jaar nog steeds de werkzaamheid effectief is ook bij de delta variant.
  Is door de WHO goedgekeurd. Dus Thailand zal hier zeker geen probleem van maken

 3. Jm zegt op

  Een paar dagen na mijn tweede vaccinatie heb ik mijn Europse Vaccination Certificate doorgestuurd gekregen.
  Daarop staat vaccinatie van fabrikant BioNtech.

 4. Loe zegt op

  Net uit quarantaine,maar.bij inchecken in het hotel had ik ook grote moeite de zuster ervan te overtuigen dat dit Spuiten van Pfizer zijn. Misschien een zelfde gevalletje als de 100000 Covidverzekering of max verzekering die in onze polis staat. Toch wel slechte voorlichting aan het personeel.

 5. Cornelis zegt op

  Wat de inreisvoorwaarden betreft: je hoeft – op dit moment – niet gevaccineerd te zijn om Thailand binnen te komen.

 6. Rob zegt op

  Een aantal opmerkingen/vragen.

  Ofschoon je op de site van de Thaise ambassade bij het aanvragen van een CoE je vaccinaties moet invullen, heb ik er geen idee van wat het nut ervan is. Je moet toch sowieso 14 dagen in quarantaine.

  Wat belangrijker is, provincies kunnen eisen dat als iemand (zowel Thai als farangs) uit Bangkok (covid hotspot) komt, deze eerst 2 weken in quarantaine moet gaan.

  Maar het schijnt dat als je kan aantonen dat je gevaccineerd bent dat dit dan niet hoeft. Maar je moet natuurlijk wel een ‘ officieel” formulier hebben om aan te tonen dat je gevaccineerd bent. Heeft iemand hier ervaring mee?

  Het lijkt me een beetje te veel van het goede (of het slechte) om 2 x 2 weken in quarantaine te moeten gaan.

  Groetjes, Rob

  • Loe zegt op

   Mijn vrouw heeft geïnformeerd bij een arts. Zij woont in Nakhon Phanom en komt naar Jomtien. Als we samen teruggaan naar Nakhon Phanom moet zij 14 dagen thuis in quarantaine en ik moet me melden bij de arts en dan krijg ik een bewijs dat ik niet in quarantaine moet omdat ik ingeënt ben.

 7. Joop zegt op

  Misschien dat om die reden de GGD in Den Haag op mijn registratiekaart ook nog een stempel heeft afgedrukt met de vermelding Pfizer B.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website