Beste lezers,

Ik heb een vraag…. later dit jaar willen we naar Maeklon in district Damnoen Saduak/Ratchaburi/Thailand vanuit Bangkok gaan. Hoe kunnen we dan het beste gaan, trein, bus, taxi en wat kost het?

Vandaar uit is het de bedoeling om naar Hua Hin te gaan en daarvoor geldt dan ook de zelfde vraag.

Alvast bedankt voor de hulp.
Groet,

Jan

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Hoe kunnen wij het beste naar Damnoen Saduak en Hua Hin?”

 1. henry zegt op

  het beste is niet naar Damnoen Saduak te gaan, omdat het totale nep is. Beter gaat U naar de drijvende markt van Amphawa een goede 15 km daar vandaan.

 2. Marc Breugelmans zegt op

  De trein naar Hua Hin is hopeloos traag en met veel bijkomende vertraging kom je dan eindelijk in Hua Hin aan , soms duurt deze trip Bangkok / Hua Hin zelfs meer dan zes uren !
  Veel beter is de bus of Taxi , er is een VIP bus vanuit Suvarnabumi luchthaven naar Hua Hin ik dacht voor rond de 400 bath per persoon.
  Met de minibus kost het minder maar is veel minder comfortabel , en een taxi vanuit de luchthaven kost ongeveer op meter rond de 2100 bath

 3. Aad zegt op

  Wij hebben vanuit Singapore geheel Maleisie en Thailand doorkruist in 2011 en 2012 met het openbaar vervoer (BUS) en dat gaat excellent. Kost weinig en je hebt de echte lokale cultuur in de bus met muziek en TV. (soms) Maar wees wel op tijd want de bussen in Thailand rijden beter op tijd dan in NL en niet te lang op de busstations blijven rondhangen want als je te laat bij de bus terugkomt is die vertrokken. Wij hebben er veel plezier aan beleefd. Sommige bussen zijn mooier als anderen maar als je eenmaal aan het systeem bent gewend dan wil je niet anders. In elke stad zijn 1 of meerdere busstations afhankelijk waar je heen wil dus in het hotel of toeristenbureau even vragen waar je moet zijn. En soms moet je overstappen om naar je volgende doel te gaan maar vraag overal en je krijgt hulp. Wij zouden jullie aanraden om de dag vooraf een ticket op het busstation te kopen om teleurstelling te vermijden.
  Aad en Gerda van Vliet

 4. Marc zegt op

  Talad nam (drijvende markt) Damnoen Saduak bevindt zich op 110 km ten westen van Bangkok en is best te bereiken vanaf Southern Bus Terminal (Sai Tai Mai) (te bereiken per taxi, kost circa 120 TB vanuit Bangkok) met een airco bus (nr.78) die om de 40 minuten vertrekt vanaf 06:00u (de markt opent om 07:00u).De rit duurt circa 2u en kost 64 TB voor een enkele rit.De bus stopt op 1 km van de markt en van daaruit 15 minuten wandelen of een groepstaxi voert je tot aan de markt.
  Het is een zeer druk bezochte plaats en aanbevolen om zo vroeg mogelijk (voor 09:00u) het bezoek aan te vangen.

  Vanuit Southern Bus Terminal of vanuit de luchthaven (level 1 bij gate 8) vertrekken airco bussen naar Hua Hin (3u rijden, 200 km, kost circa 175 TB enkel rit).

  Veel plezier alvast met deze reis!

 5. bus78 zegt op

  bestaat niet eens in BKK. Marc zal wel een verkeerd ingelichte site napapagaaien.
  Het heeft gen zin alle bussen die naar/via Sai Thai rijden te noemen, want het hangt sterk af van waar je in BKK vertrekt-dito voor taxikosten. Plus dat de 1e keer komer gewonlijk een taximeter zal pakken. Dan krijg je er mee te maken dat vele taxi’;s daar niet heen willen, want veels te ver en nog steeds geregeerd door een taximafia en geen terugklanten.
  MINIvans naar DS vertrekken al weer zo’n 3-4 jaar van veel dichterbij in de stad, tussen tesco/Centran voorbij de PATA/Pinklao-vlakbij de woonst van onze leraar Chris.
  Bespaar je al die ingewikkelde toestanden: boek je in een toerbus bij een buro. Of neem een goede reisgids. Tickets vooraf voor dit soort korte-afstandlijnbussen kan je niet eens vooraf kopen.

  • Marc zegt op

   Voor bus 78: zie http://www.freestyle-thailand.com/en/2347/Ratchaburi/Getting-to-the-Floating-Market

 6. Arie & Maria zegt op

  Bangkok naar Hua Hin Thai Bath 2000. Wanneer u wilt neem dan maar contact op voor het adres van deze taxidriver. Goede auto, rustige rijder en stipt op tijd. Kan ook via WhatsApp.

  a.meulstee@gmail.com

 7. Dirk zegt op

  Kijk eens op :

  http://www.airporthuahinbus.com

  Is recent nieuw.
  Nieuwe bussen, goede chauffeurs, veilige ritten.
  305 thb per persoon.
  Op voorhand boeken, want de bussen zijn regelmatig vol.

  Ik heb op dit traject alles geprobeerd.
  Ook de trein, om familie een pleziertje doen.
  Grijze zelfmoord vans (doe ik NOOIT meer).

  Met een beetje geluk tref je een goede taxi, maar danbetaal je met drie mensen meer dan het dubbele.

  Neen, ik ben gewonnen voor de Hua Hin Airbus.

  Groeten,
  Dirk

  • Jan. zegt op

   Dank voor de reactie, maar we willen eerst Maeklon om daar zo’n 2 dagen te blijven om vervolgens naar Hua Hin te gaan, stopt de bus ook in Maeklon?
   Groetjes Jan.

 8. Arie & Maria zegt op

  Het zal wel aan ons liggen, maar wanneer je moe in Bkk aan komt en je dan met een prima wagen gelijk door kunt rijden naar Hua Hin , 3.5 uur, hebben wij die paar tientjes er wel voor over. Geen gezeul met koffers, je wordt gelijk afgezet bij je verblijfplaats daar.
  Bussen zijn vaak ijskoud, het lijkt wel of ze de airco daar op zijn hardst zetten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website