Beste lezers,

Eind juli ga ik vier weken backpacken in Thailand met mijn vriendin. Wij zijn van plan om een binnenlandse vlucht te nemen van noord Thailand naar zuid Thailand. Wij zouden dit graag in Thailand willen boeken, zodat we flexibel kunnen blijven met het kiezen van onze bestemmingen.

Is dit verstandig of raden jullie sterk aan om dit nog voor onze vakantie in Nederland te boeken?

Alvast bedankt!!

Groet,

Robbert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Lezersvraag: Binnenlandse vlucht Thailand vooraf boeken of niet?”

 1. ruud zegt op

  Garanties heb je nooit, maar als je geen strikte reisdagen hebt en niet op de dag van vertrek probeert een ticket te boeken, kun je gewoon in Thailand boeken.
  Dat is in ieder geval veel goedkoper dan via een reisbureau in Nederland
  Een echte backpacker neemt trouwens de bus.
  Kost net zo veel, maar je mag er veel langer inzitten voor dat geld.

 2. Carlo zegt op

  Hi, née Niet in nl boeken hoor.
  Hier is dat allemaal wat makkelijker geregeld. Ik neem aan dat je met het noorden chiang mai bedoeld.
  Gewoon naar het vliegveld gaan of naar 1 van de thai – nok- air asia vestigingen, en in de meeste gevallen kun je een paar uur naderhand al vertrekken.
  Makkelijk simpel snel.
  Veel plezier hier

 3. Kees zegt op

  Gewoon boeken en betalen via internet, eenvoudig en snel en altijd goedkoper dan bij reisbureau. Let wel op dat hoe langer je wacht, hoe duurder de vlucht wordt. De laatste twee, drie weken voor de vlucht kan dat fors oplopen. Zodra je dus vrij zeker weet wanneer je wilt gaan: boeken.

  • BA zegt op

   Volgens mij klopt dat niet altijd, bij Thai Airways bijvoorbeeld zijn de prijzen altijd vrij constant. Maar soms hebben ze de saver aanbieding die dan net iets goedkoper is. Maar het kan zijn dat die dan niet meer gelden. Maar dan gaat het om bijvoorbeeld BKK – KKC voor 1900 baht in plaats van 2300 baht etc is geen drama.

   Overigens zitten de vluchten die ik met Thai airways neem eigenlijk nooit vol.

   Alleen, als het om lange weekenden met feestdagen etc gaat, dan moet je er wel zeker weten op tijd bij zijn want die weekenden zitten vaak helemaal vol, zoals zit weekend met vrijdag zaterdan en maandag Buddha dag. Of bijvoorbeeld het Songkran weekend.

   Overigens is boeken makkelijk. Als je een smartphone hebt dan kan je van Thai Airways, Nok Air en Air Asia gewoon de app downloaden en daar kan je mee boeken, of online als je in Thailand zit. Langs een Agent gaan of langs het vliegveld kan ook maar dat is eigenlijk niet nodig.

   Let wel op het volgende. Als je van te voren online boekt middels een credit card, dan moet je die vaak ook laten zien bij de check in. In het begin vroegen ze mij elke keer maar tegenwoordig laten ze het achterwege. Maar zorg in elk geval wel dat je die bij je hebt anders laten ze je mogelijk niet toe op de vlucht. Op Internationale vluchten zoals bij KLM word er nooit naar gevraagd maar bij Thaise maatschappijen wel.

  • ruud zegt op

   Je kunt bij de Thai ook telefonisch reserveren.
   Dan kun je betalen bij een Seven / Eleven minimart.
   Je krijgt dan een sms met reserveringscode naar je mobiel gestuurd.

 4. Renévan zegt op

  Eind juli is niet echt een drukke tijd, dus beter hier boeken. Een geboekte vlucht met een goedkoop tarief is doorgaans niet te wijzigen. Kijk even naar de tarieven van de verschillende maatschappijen dat kan nog al aardig verschillen. Ook hoelaat een vlucht gaat maakt nogal wat uit in prijs. Daar bijna alle vluchten van het noorden naar het zuiden een tussenstop hebben in Bangkok ook even kijken hoelang de tussenstop is.

 5. Davis zegt op

  Beste Robbert,

  Persoonlijke ervaring, ter plaatse boeken enkele dagen op voorhand. Er lopen soms promoties, en zelfs dan is de vlucht niet altijd volgeboekt.

  Heb enkele keren uit gemakzucht via de reisagent in België geboekt: bij aankomst in BKK aansluitend binnenlandse vlucht BKK-CNX (Chiang Mai). Prijzen voor die vlucht varieerden tussen 110 en 160 €. Ter plaatse in BKK kost je dat echter nauwelijks de helft… ‘On the spot’ boeken loont dus de moeite!

  Tip: zoals BA eerder zegt: hou rekening met de lokale feestdagen tegen de weekends aan. Dan zijn vluchten snel volgeboekt; families maken dan graag trips of gaan op bezoek bij familie.

 6. Eric zegt op

  Let wel goed op! Binnenlandse vluchten met Thai Airways en Bangkok Air vliegen vanaf de grote internationale luchthaven Shuvernabhumi. Deze airlines zijn relatief duur. Ga je naar Samui dan landen deze airlines op Koh Samui.
  NokAir en AirAsia vliegen voir hun binnenlandse vluchten vanaf het oude vliegveld Don Muang. Als je dan naar Samui wil vliegen ben je aanzienlijk goedkoper uit maar ook wat langer onderweg. Zij vliegen niet rechtstreeks op Samui maar je krijgt voor een hele lage prijs er een bus en boot ticket bij omdat ze vliegen op SuratThani (vaste land).
  Aansluitingen van verschillende airlines met verschillende vliegvelden kan dus lastig zijn.

 7. Henk j zegt op

  Vroeg boeken heeft wel degelijk een prijsvoordeel bij nok air en AirAsia.
  Je kunt dit eenvoudig boeken via de website van de maatschappij.
  Betalen met creditcard Is geen probleem. Nokair wil nog wel eens vragen om deze showen.

  Je kunt overigens als je de prijzen minder belangrijk vindt tot 4 uur voor de vlucht nog boeken.

  Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt eveneens de acties

 8. archie zegt op

  Helaas ben ik het niet eens met de stelling van BA, dat bij Thai Airways de prijzen altijd vrij constant zijn.
  De huidige prijs voor enkele reis van Khon Kaen naar Bangkok, door mij betaald voor een vlucht eind juni j.l. was 2900 baht.
  Gelukkig kon ik in holland via internet gebruik maken van een saver aanbieding met deze maatschappij en heb ik 1500 baht betaald voor de vlucht op 8 juli van Bangkok naar Khon Kaen. Volgens mij zijn dit wel DRAMATISCHE verschillen.

  • BA zegt op

   Archie, zou goed kunnen maar het is mij nooit opgevallen.

   Ik heb ca 20 keer per jaar die vluchtroute, van BKK of van KKC en ik zit altijd rond een prijs van ongeveer 2300 baht one way, en de laatste keer met de saver optie 1900 baht. Ben niet echt consequent met boeken, soms 4 weken van te voren en soms 2 dagen van te voren.

   Het is wel zo dat er soms wat minimale verschillen zitten in het tijdstip, bijvoorbeeld 10:45 BKK – KKC is iets duurder als de 13:55 vlucht. Je hebt ook een verschil tussen Thai Airways en Thai Smile, dat is dan weer net een andere operator.

   Slechts 1 keer heb ik gezien dat stoelen echt veel duurder waren en dat was voor standby plaatsen tijdens het Songkran weekend. Dat was overigens bij alle maatschappijen zo, ook vluchten van Air Asia en Nok Air.

   2900 baht voor full flex economy heb ik overigens nog nooit betaald.

 9. marcel zegt op

  Makkelijkste is gewoon ter plekke boeken of op het vliegveld of via internet,is altijd wel plek zijn net busdiensten.

 10. Jef zegt op

  Je zal geen probleem hebben zelfs als je de dag zelf een ticket aanschaft – het is enkel duurder.
  Als je constant de websites monitort – vooral die van Air Asia – kan je soms extreem goedkope vluchten van bv 10 Euro vinden voor hetzelfde traject; maar dan moet je wel weken of zelfs maanden op voorhand kunnen boeken.

  jef

 11. Stefaan zegt op

  Online boeken. Van 3 maand tot 48 uur voor vertrek. Juli is hoogseizoen in Europa, maar Low Season in Thailand.

 12. Nynke zegt op

  Ik zou het ook terplekke in Thailand boeken. Gewoon online, en kiezen voor de betaaloptie via 7-11. Dan kan je met de gekregen code binnen 24 uur bij iedere 7-11 contant betalen voor je ticket. Ideaal!

 13. Mee Falang zegt op

  Toch nog een aanvulling. Ik vergelijk altijd en AirAsia komt er natuurlijk meestal als goedkoopste uit. Maar! Is me enkele keren voorgevallen dat mijn koffer te zwaar was en toen was het 1500 baht bijbetalen. Dat is heelwat meer dan die 400 baht die Thai Airways duurder was, met toegelaten extra gewicht voor zelfde prijs.

 14. Johannes zegt op

  Het Air Asia programma is geweldig. Ik vlieg geregeld met hun in verschillende hoeken van ‘t land. Meestal maak ik gebruik van hun promotion-mails die ik ong om 2-3 weken ontvang. ‘tZijn belachelijke goedkope prijzen ( rond 500 bathjes ) waar je vaak meer dan 1000km voor vliegt. Ook fijn voor mijn vriendinnetjes die ik vaak trakteer op ‘n snel bezoekje aan “pappa/mama”.
  Maar ga je “kort boeken”, dan betaal je de hoofdprijs…….. En dat kan org onredelijk hoog lijken.

  Maar ik wens je ‘n prima bezoek hier.
  Waar ik niet aan twijfel

 15. rori zegt op

  Op het moment dat je denkt te gaan vliegen in Thailand, Gewoon naar het vliegveld gaan en daar bij de maatschappij boeken. Je kunt aan het loket nog lekker afdingen of extra bagage claimen.
  Nok Air, Ais Air, Thai Airways, Thai Lion Air en eventueel Viet air.
  Vooral als het niet druk is zeker een aanrader.
  Oh ja let op dat rond de thaise feestdagen de vluchten wel duurder zijn

 16. Chantal zegt op

  Nu net ervaring mee met air asia. Aantal voor de vakantie al,geboekt. (eind van de vakantie terugvlucht naar bkk. En 1e vlucht van bkk, in mijn geval naar cambodja. ) de rest nog open gelaten om te bepalen of we met bus of anders verder reizen. Nu last minute vlucht geboekt., waarvoor we 60,- euro per ticket meer voor betalen dan bij vroegboeken. Kortom die meerprijs valt wel mee…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website