Het onbewoonde eiland Mu Koh Hong in het zuiden van Thailand behoort tot de Hong eilanden en ligt in het Than Bok Khorani Nationaal Park in de provincie Krabi. Dit is een verzameling grote en kleine eilanden zoals Koh Lao, Sa Ga, Koh Lao Riam, Koh Pak Ka en Koh Lao Lading.

De vleugelvormige eiland Koh Hong het grootste eiland. De schoonheid van Koh Hong laat zich moeilijk beschrijven, je moet het gewoon zien. De indrukwekkende kalksteen rotsen die zich uit de zee lijken te verrijzen, helder water, prachtige witte stranden en levendige koraalriffen zijn fenomenaal.

Als je geluk hebt kan je er gibbons met witte gezichten en enorme hagedissen spotten. Beroemd is ook de grote lagune. Daar komt de Naam Hong vandaan. De lagune kan je bereiken met een kayak, die ook bij laag water vaart.

Het eiland heeft een 400 meter lang natuurpad mocht je zin hebben in een wandeling. Je kan er ook kanoën, zwemmen en snorkelen. Er is een kampeerterrein waar je kan overnachten voor slechts 200 THB per nacht, maar je moet wel je eigen tent meenemen.

Mu Koh Hong ligt op 46 km van het provinciestadje Krabi, in Than Bokkhorani, Tambon Ao Luek Tai.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website