Koh Samui in een eiland in de Golf van Thailand. Het eiland maakt deel uit van de Koh Samui-archipel, waartoe ongeveer 40 eilanden behoren en waarvan er zeven bewoond zijn.

De bevolking van Koh Samui leefde vroeger van de opbrengst van de kokospalmplantages en visserij, nu is het toerisme de belangrijkste inkomstenbron. Voor 1990 was Koh Samui mateloos populair bij rugzaktoeristen (backpackers), na de komst van het vliegveld in 1989 kwam het massatoerisme op gang.

Het op twee na grootste eiland van Thailand kenmerkt zich door de fraaie, kilometerslange zandstranden met baaien. Natuurlijk vindt je overal de enorme kokospalmen op het eiland. Op Koh Samui hecht men veel waarde aan tradities. In sommige accommodaties worden avonden georganiseerd met traditionele Thaise dans en muziek, vaak in combinatie met een Thais specialiteitenbuffet.

Vooral de stranden in de plaatsen Lamai Beach en Chaweng Beach worden druk bezocht. Op deze stranden zie je ook de bekende strandverkopers met o.a. frisdrank, ijs, vers fruit en kleding. De stranden aan de noordkust hebben uitzicht op de Big Buddha, een enorm Boeddhabeeld. Op Chaweng Beach worden diverse watersporten aangeboden, waaronder zeilen, windsurfen, parasailen, banana-ride, waterskiën, wakeboarden en waterscooters.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website