Koh Samui is het populairste vakantie-eiland van Thailand en vooral Chaweng & Lamai zijn drukbezochte stranden. Voor wat meer rust ga je naar Bophut of Maenam Beach.

Koh Samui heeft een schitterende natuur, exotische hagelwitte stranden en een warme heldere zee. De meeste hotels vind je aan de oost- en noordkust.  maar maak eens een uitstapje naar het binnenland en de andere stranden voor een prachtige natuur, watervallen en verlaten stranden. Ook een bezoek aan de Big Buddha op Koh Faan is aan te raden. Een ander hoogtepunt is het schitterende Angthong National Marine Park.

Totdat in de jaren 70 de eerste rugzaktoeristen kwamen stond het eiland bekend als de grootste kokosplantage ter wereld. Inmiddels is echter het toerisme de belangrijkste inkomstenbron. Nathon is de hoofdstad van Koh Samui. Vanuit hier gaat de veerboot naar het vasteland, naar Surat Thani. Ook de belangrijkste weg, die rond het eiland gaat, loopt langs deze stad.

Vanuit Bangkok gaan er meerdere vluchten per dag naar Koh Samui. Je vliegt met Bangkok Airways of Thai Airways. Ook is er een dagelijkse vlucht vanaf Phuket en Pattaya. Per trein kan ook. Je kan vanaf Bangkok de nachttrein nemen naar Surat Thani. Hiervandaan gaat er een veerboot naar Koh Samui. Een ander alternatief is de bus. Je kan vanaf Bangkok’s Southern Bus Terminal in Thonburi de bus nemen naar Don Sak. Dit is een haventje 50 km ten oosten van Surat Thani, waarvandaan veerboten, speedboten, en autoferry’s naar Koh Samui varen. Je kan vanaf Koh Samui naar de kleinere eilanden Koh Tao en Koh Phangan varen.

Video: Amazing Koh Samui

Bekijk hier de video:

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website