In deze video een mooi gefilmde trip naar de Wat Doi Suthep. De Wat Phra Doi Suthep Thart is een spectaculaire boeddhistische tempel op een berg met een prachtig uitzicht over Chiang Mai.

De Doi Suthep berg wordt door de Thai al ruim 1200 jaar beschouwd als een heilige plek. De oorspronkelijke bewoners, de Lua, geloofden dat de zielen van hun voorouders op de heuveltop leefden. Toen het boeddhisme werd omarmd door het Siamese volk, werd de berg werd het epicentrum van het heelal en het centrum van het Boeddhisme in Lanna.

De tempel werd gebouwd in de 14de eeuw in opdracht van Koning Geu Na en trekt het gehele jaar door veel pelgrims en toeristen.

De Wat Phra Doi Suthep tempel ligt op ongeveer 15 kilometer van Chiang Mai. Er twee manieren om dit heiligdom te betreden. De eerste: te voet, mits je fit genoeg bent om de 306 traptreden van een bijna verticale Naga (slang) op te klimmen. De andere optie is met een soort lift. De meeste mensen kiezen voor het laatste.

Video: Trip to Chiang Mai | Thailand, Wat Doi Suthep

Bekijk de video hieronder:


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website