Koh Lipe is het meest zuidelijke eiland van Thailand gelegen in de Andamanse Zee en maakt deel uit van de Adang-Rawi-archipel.

Koh Lipe is een tropisch eiland om van te dromen. Witte palmenstranden, indrukwekkend helder water en een gematigd klimaat. Je kunt er relaxen, zonnen, snorkelen, duiken en uitgaan. Pattaya Beach is het grootste en meest ontwikkelde strand en hier kan je dan ook het beste uitgaan. Sunrise Beach is ook een vrij groot strand en vooral geschikt als uitvalbasis om te gaan snorkelen of duiken.

Koh Lipe is alleen te bereiken per boot. Er komen steeds meer boot verbindingen naar het eiland. Vanuit Phuket en Krabi kan je naar Koh Lipe maar ook vanaf andere eilanden zoals Koh Phi Phi, Koh Lanta en Koh Tarutao kan je met de boot naar dit prachtige eiland.

Video: Eiland Koh Lipe in Zuid-Thailand

Droom even weg bij deze mooi video:

Rating: 4.00/5. From 2 votes.
Please wait...

1 reactie op “Koh Lipe, eiland om van te dromen (video)”

 1. peter zegt op

  Wat je wil. Ben er geweest, maar lyrisch erover? Nah.
  Had een gesloten speedboat. Doen ze onderweg noch wat eilandjes (natuurpark) aan, wel verplicht betalen erbij natuurlijk. Farang betaalt meer.
  Dan eerst gedumpt op een ponton, waar je over stapt van speedboat naar gondelbootjes naar strand.
  Geen organisatie, Thai way, wie eerst is gaat er eerst in. 2 meter naar benee van ponton met koffer.
  Bij mijn aankomst was het allemachtig druk, elke speedboat komt eraan. Trouwens mijn speedboat zat ook stampens vol. Geheel bezet. Op de eoa manier, echt de drukste tijd uitgezocht.
  Ben gaan snorkelen, maar met mij horde anderen. Maar moet je wel doen, er is niet veel anders.

  Moest bij aankomst gelijk aan Borocay (Filippijnen) denken, dat is net zoiets, alleen langer. Daar zat ik op een idyllisch plekje, helemaal aan het eind van het toeristische strand, dat trouwens keihard was.
  Alleen op dat plekje, het hotel met een strandje en er naast een eet, drink gelegenheid. Ook nog een restaurant in een grot.
  Maar kom je ook aan met een boot op het eiland en word je door een kudde Phils eruit getild, welke je dan naar strand dragen, ook je koffers. Eigenlijk stagediven zonder stage.
  Ja wilde natuurlijk wat centjes in de zak hebben, zorg er dan voor dat je pesos in kleine biljetten hebt om te verdelen. Maar ja wist ik ook niet.

  Maar moet ik kiezen, dan ga ik liever naar Krabi, had daar een resort gelijk aan het schone strand en water. niet te ver van dorp. Vond ik beter dan Lipe, maar ok je moet het een keer mee maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website