In de serie “Uitgelicht” verschenen meerdere profielen van bedrijven in Thailand onder Nederlandse leiding. In juli 2015 maakten wij hierop een uitzondering, want toen verscheen een profiel van Philanthropy Connections in Chiang Mai, een non profit organisatie die zich inzet voor mensen in kwetsbare situaties.

Lees het verhaal nog eens op deze link: www.thailandblog.nl/goede-doelen/philanthropy-connections-chiang-mai

Het verhaal heeft de organisatie een aantal nieuwe donateurs (waaronder ikzelf) opgeleverd en inmiddels krijgt het ook de steun van een aantal Nederlandse bedrijven in Thailand. Ook onze ambassadeur Karel Hartogh heeft blijk gegeven Philantropy Connections een warm hart toe te dragen. Eerder dit jaar kreeg de oprichter en directeur Sallo Polak als blijk van erkenning een prijs uitgereikt door de Netherlands-Thai Chamber of Commerce.

Naar aanleiding van deze prijsuitreiking schreef Catherine Keyl, lid van het Stichtingsbestuur, een column, die u hieronder kunt lezen:

“Daar gaat hij op z’n tweede hands brommertje, de man die net in Bangkok een prijs kreeg van de Nederlands/Thaise Kamer van Koophandel. Een prijs omdat hij een doorzetter is, een idealist en een vechter.

Tien jaar geleden verliet hij het tv-vak om kinderen in moeilijke omstandigheden in Thailand, Cambodja, Birma en Laos te gaan helpen. Vijf jaar geleden begon hij z’n eigen organisatie, Philanthropy Connections.

Omdat ik in het bestuur van de Stichting zit, heb ik me in het begin vaak afgevraagd of dat allemaal ooit wel ging lukken. In een land waar je de taal niet spreekt en niemand kent, hoe ga je dat doen?

Na vijf jaar heeft hij in straatarme dorpen in Cambodja, waar geen stromend water en geen licht is, voor chemische wc’s gezorgd, zodat onmiddellijk de ziektegevallen afnamen. 140 regelde hij er, dankzij internationale sponsors. Ook veel Nederlanders, die blijven toch royaal, altijd bereid te geven voor mensen die het minder hebben.

Hij zorgde voor 7 bibliotheken in dorpen waar niets te lezen was. Kinderen die een rolstoel nodig hadden kregen er een, en toen bleek dat ze niet naar school konden omdat die te ver weg was, kwam er een busje om de kinderen met rolstoel en al in te vervoeren.

Hij ondersteunde een huis op voor weeskinderen uit Birma. Andere kinderen kregen extra bijles.

In een vluchtelingenkamp aan de grens van Thailand in het noorden stortte een dak in. Omdat het regentijd was werden de kinderen nat en daardoor ziek, zodat ze niet naar school konden. Het dak werd gerepareerd.

Wat is het bijzondere aan Philanthropy Connections?

Zij bedenken geen projecten. Vanuit de gemeenschappen zelf komt de hulpvraag. Er zijn geen dure kantoren, geen businessclass vliegende directeuren, geen vette auto’s waar ze in rondrijden.

Een paar jaar geleden sprak ik een meisje in een dorp in Cambodja. Ze wilde graag studeren, om haar volk later verder te helpen. Ze zat toen op de middelbare school. Nu studeert ze dankzij Sallo Polak, want zo heet de directeur, finance en banking en weet ze zeker dat ze kleine ondernemers gaat ondersteunen met leningaanvragen. Ik word toch zo blij van dit soort verhalen”

Ik beveel u van harte aan om ook donateur te worden. Kijk voor informatie op de website www.philanthropyconnections.org en zie ook hun Facebook pagina om de voortgang van hun projecten te volgen.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website