Beste lezers,

Weet toevallig iemand wat de regels zijn die het stadskantoor (amphoe) van Banglamung (of Bang Lamung, regio Pattaya) hanteert voor het registreren van een in Nederland gesloten huwelijk? In dit blog lees ik dat iedere gemeente/stad zijn eigen regels hanteert.

Ik kan natuurlijk mijn vrouw laten bellen naar het stadskantoor, maar mijn lieve schat kennende wordt het dan een warrig verhaal 🙂 Ik heb alvast een Engelstalig uittreksel van de huwelijksakte van de gemeente Breda, gelegaliseerd door Buitenlandse Zaken in Den Haag. Volgende week ga ik daarmee naar de ambassade van Thailand in Den Haag voor alweer een stempel/legalisatie.

Nu lees ik in dit blog dat sommige gemeentes in Thailand ook nog eens een gelegaliseerd uittreksel van de geboorteakte willen, en zelfs een gelegaliseerd paspoort.
Daarvoor zou ik dan weer naar Buitenlandse zaken en de ambassade van Thailand in Brussel moeten, want ik ben Belg en we wonen nu in België.

Tot overmaat van ramp krijg ik van de Belgische gemeente waar ik geboren ben een uitdraai van het uittreksel geboorteakte, zonder handtekening van een ambtenaar, maar met de vermelding “elektronisch ondertekend door de Databank Akten Burgerlijke Stand”. Ik moet dan maar hopen dat de ambassade van Thailand en de gemeente Bang Lamung daar genoegen mee nemen.

De ambtenaar van mijn geboortestad biedt aan me een fotokopie van het originele geboorteregister uit 1955, mijn geboortejaar, mee te geven. Die kan ik dan in België door een beëdigde Thaise tolk vertalen en in Brussel laten legaliseren. Maar dan wordt het wel erg ingewikkeld en duur.

Heeft iemand ervaring hiermee?

Alvast bedankt!

Groet,

B.Elg

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Regels van stadskantoor Banglamung voor registratie van Nederlands huwelijk?”

 1. Rudolf zegt op

  Uittreksel van de geboorteakte wordt gewoon geaccepteerd in Thailand, wel in het Engels natuurlijk en dan na dat je de geboorteakte in België hebt laten legaliseren, in Thailand laten vertalen en ook weer laten legaliseren.

  Van dat paspoort laten legaliseren klopt, dat wordt door sommige gemeenten in Thailand gevraagd. Maar moet je dat niet in de Belgische ambassade in Bangkok laten doen, of kan dat ook hier?

  Rudolf

  • B.Elg zegt op

   Hallo Rudolf, of de ambassade van België desnoods mijn Belgische paspoort zou kunnen legaliseren weet ik niet. Ik ga ze eens mailen. Zou een mooie “escape” zijn als de gemeente in Thailand bijkomende eisen stelt. Idem voor mijn uittreksel geboorteakte. Maar als ik van andere lezers hoor dat paspoort en geboortebewijs nodig zijn, dan laat ik ze bij BuZa in Brussel legaliseren. Bedankt voor je tip!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website