()

TasteAtlas, een soort atlas voor voedsel en gerechten beschrijft, catalogiseert en promoot het eten van lokale gerechten en authentieke restaurants. Volgens de schrijvers van ‘TasteAtlas’, is de Noord-Thaise ‘Khao Soi’ de beste soep ter wereld.

Khao Soi is een van oorsprong lokale soep uit Noord-Thailand, gemaakt met een verscheidenheid aan regionale invloeden die het echt een spectaculair gerecht maken. De basis van de soep is een zacht pittige bouillon gemaakt met kokosmelk en rode currypasta.

Daarnaast stonden de bekende soepen ‘Tom Yam Kung’ en ‘Tom Kha Kai’ ook op de lijst en wel op de 12e en 13e plaats.

De top vijf soepen van TasteAtlas zijn:

  1. Khao Soi uit Thailand.
  2. Salmon Soup (Lohikeitto) uit Finland.
  3. Culen Skink uit Schotland.
  4. Ramen uit Japan.
  5. Andurek uit Polen.

Bron: PR Thai Government



Hoe leuk of nuttig was deze posting?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Stemtelling:

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Over deze blogger

Redactie
Redactie
Dit artikel is geschreven en gecontroleerd door de redactie. De inhoud is gebaseerd op persoonlijke ervaringen, meningen en eigen onderzoek van de auteur. Waar relevant is er gebruikgemaakt van ChatGPT als hulpmiddel bij het schrijven en structureren van teksten. Hoewel er zorgvuldig wordt omgegaan met de inhoud, kan niet worden gegarandeerd dat alle informatie volledig, actueel of foutloos is.
De lezer is zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de informatie op deze website. De auteur aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade of gevolgen die voortvloeien uit het gebruik van de geboden informatie.

1 reactie op “TasteAtlas noemt Khao Soi uit Noord-Thailand de beste soep ter wereld”

  1. Lessram zegt op

    Zelf maak ik hem regelmatig volgens dit recept.
    https://highheelgourmet.com/2012/12/20/kao-soi/
    Ondanks ontzettend lekker, staat ie voor mij niet boven de Tom Kha en Tom Yum. Maar dat komt vermoedelijk ook omdat Khao Soi nogal wat werk is in vergelijking met Tom Yum en Tom Kha. En een belangrijk ingrediënt vrij moeilijk te vinden is; “Pickled Mustard”

    0

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website