Phuket, de grote bekende

Door Hans Bos
Geplaatst in Eilanden, Phuket, Thailand tips
Tags: , , ,
21 april 2022

Phuket is de ‘parel van het Zuiden’. Het heeft alles wat de verwende vakantieganger zich maar kan wensen: een internationale luchthaven, fraaie en voordelige hotels, schitterende stranden, indrukwekkende klippen, veel winkels, de meest uiteenlopende restaurants en een uitgebreid nachtleven.

Wie de drukte zoekt is hier aan het goede adres, wie rust zoekt eveneens. Wat nog aardiger is: tijdens de moessonperiode van mei tot oktober is in heel Thailand sprake van laagseizoen en hanteren veel hotels lagere prijzen.

Top vakantiebestemming in Azië

Het eiland meet ruim 800 vierkante kilometer en was ooit een belangrijke handelspost tussen Oost en West, met de Arabieren als belangrijkste partners. 35 procent van het eiland is dan ook moslim. In Phuket Town vallen hiervan nog de architectonische overblijfselen te bewonderen.  Het stadhuis is gebruikt voor opnamen in de film ‘Killing Fields’.

Phuket Town

De afgelopen decennia heeft de toeristenindustrie zich op het eiland (met een korte brug verbonden met het vasteland) uitermate snel ontwikkeld. Nu hoort Phuket tot de top van de vakantiebestemmingen in Azië. Het eiland scoort hoog in allerlei verkiezingen, en terecht. Laem Promthep, de kaap aan de uiterste zuidzijde is een fraai punt om (met vele anderen) de zonsondergang te aanschouwen; de weg erheen voert door dichte jungle en is vanwege de vele uitkijkpunten op zich al de moeite waard.

Uitgaan in Phuket, Patong Beach

Niemand hoeft zich op Phuket te vervelen. Je kunt er surfen, paragliden, tennis spelen, paardrijden en golf spelen. Om maar een paar voor de hand liggende activiteiten te noemen.

Patong Beach doet bijna Zuid-Europees aan en is dé plek voor dag- en nachtvertier. De boulevard is de belangrijkste concurrent van Pattaya. Patong Beach heeft echter het voordeel dat hier vandaan de meest interessante duiktrips gemaakt kunnen worden naar de omliggende eilanden, te veel om op te noemen.

Wie iets meer rust zoekt, kan terecht op Karon Beach en Kata Beach, waar Club Med jaren geleden is neergestreken. Strandgangers kunnen daarnaast terecht op Kamala Beach, Surin Beach en ga zo maar door. Elke vakantiedag een ander strand op het programma? Geen probleem op Phuket.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website