()

Thai Sabai cocktail (foto Wikipedia)

Een tijdje terug schreven wij een artikel over de bekende Thaise rum ‘Mekhong’ afkomstig van de Bangyikhan distilleerderij uit Bangkok. Mekhong rum is ook het basisingrediënt van een overheerlijke Thaise cocktail met de naam ‘Thai Sabai’.

Sabai of sabaai betekent ‘gezellig’ in het Thais, een toepasselijke omschrijving voor deze geurige en verfrissende drank. De combinatie van authentieke Thaise rum, verse limoen en Thaise basilicum is de ultieme smaak van Thailand in cocktailvorm.

Wat heb je nodig voor deze authentieke Thaise cocktail:

  • 5 verse zoete Thaise basilicumblaadjes, plus 1 klein takje als garnering
  • 50 ml Mekhong Thaise rum
  • 20 ml suikersiroop
  • 20 ml limoensap (plus een schijfje limoen voor de garnering)
  • 30 ml sodawater

Bereiding van Thai Sabai

Scheur de basilicumblaadjes in grove stukjes, doe ze in een shaker en voeg dan de rum, siroop, limoensap en een wat ijsblokjes toe. Goed schudden, dan in een laag breed cocktailglas over ijs gieten en opvullen met sodawater (gebruik een cocktail zeefje). Garneer de drank met het basilicumtakje en het een limoenschijfje.

En genieten maar!



Hoe leuk of nuttig was deze posting?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Stemtelling:

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Over deze blogger

Redactie
Redactie
Dit artikel is geschreven en gecontroleerd door de redactie. De inhoud is gebaseerd op persoonlijke ervaringen, meningen en eigen onderzoek van de auteur. Waar relevant is er gebruikgemaakt van ChatGPT als hulpmiddel bij het schrijven en structureren van teksten. Hoewel er zorgvuldig wordt omgegaan met de inhoud, kan niet worden gegarandeerd dat alle informatie volledig, actueel of foutloos is.
De lezer is zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de informatie op deze website. De auteur aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade of gevolgen die voortvloeien uit het gebruik van de geboden informatie.

3 reacties op “Thai Sabai, de ultieme smaak van Thailand in cocktailvorm”

  1. Louis zegt op

    Is eigenlijk hetzelfde als een mojito alleen dan met basilicum ipv munt

    0
    • Jomtien Tammy zegt op

      Toch niet, want een Mojito wordt met echte, in een Latino land (Mexico, Brazilië,…) geproduceerde rum gemaakt.
      En de Caipiriña met het goedkopere afkooksel daarvan, genaamd Cachacha.

      0
  2. Hans Bos zegt op

    De ‘echte’ Mojito komt uit Cuba, beroemd gemaakt door Ernest Hemingway. Het was zijn vaste drankje in de Bodeguita del Medio in Havana. Ik heb er vaak aan de bar gehangen….

    0

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website