Koh Tao – een snorkelparadijs in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Eilanden, Koh Tao, Thailand tips
Tags: ,
2 december 2020

In Thailand is Koh Tao of Turtle Island hét onbetwistbare snorkelparadijs. Koh Tao is een eiland dat is gelegen in de Golf van Thailand in het zuiden van het land. Het behoort tot de changwat Surat Thani. Het eiland heeft een oppervlakte van 21 km² en telt zo’n 1400 inwoners.

Snorkelen in Thailand

Wie meer wil zien van de fascinerende onderwaterwereld in Thailand kan natuurlijk gaan duiken. Maar voor velen is dat een stapje te ver en er is een prima alternatief: snorkelen. Snorkelen is zwemmen met een duikbril en snorkel (en meestal ook vinnen/flippers) met het gezicht in het water, waarbij de zwemmer kan ademhalen door een snorkel. Dankzij de duikbril kan een snorkelaar onder water goed zien en genieten van vissen en koraal.

Koh Tao een snorkelparadijs

Wil je gaan snorkelen in Thailand dan is Koh Tao een aanrader. Niet ver van het veel te drukke en bekende Koh Samui ontdek je op dit eilandje met zijn prachtige koraalriffen een fascinerende onderwaterwereld. Naast schildpadden zwem je er ook tussen tandbaarzen, kogelvissen, pijlstaartroggen, driestaartige lipvissen, manta rays en zelfs – voor mensen ongevaarlijke – walvishaaien.

Wie in alle rust wil snorkelen, moet in het oosten van het eiland zijn, in Tanote Bay. Het hele jaar rond ligt de temperatuur van het zeewater tussen 27 en 30°C. In oktober, november en december kunnen regen en wind wel de zichtbaarheid verstoren.

Reizen naar Koh Tao

Een voordelige manier om vanuit Bangkok naar Koh Tao te reizen is per trein-, bus-, ferrycombinatie. Je reist dan per nachttrein vanuit Bangkok naar Chumphon. Van hieruit ga je per bus en ferry verder naar Koh Tao. Al deze vervoersmiddelen sluiten goed op elkaar aan. Gezien de enorme belangstelling voor deze combinatie, dien je dat tijdig te reserveren. Het voordeel is ook dat je een hotelovernachting uitspaart. Je slaapt namelijk in de trein. Koh Tao is ook prima per veerboot bereikbaar vanaf Koh Samui.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

6 reacties op “Koh Tao – een snorkelparadijs in Thailand”

 1. Han zegt op

  Vele malen was ik op Koh Tao, ook op Tanote Beach. Maar het is zeker niet het mooiste snorkel eiland.
  Want dan is de schrijver van dit verhaal nog nooit op Koh Surin geweest. Koh Surin eiland ligt in de Andaman See. Het is een National Park en niet het hele jaar open. Er zijn meedere eilandjes er omheen.
  Die via een trip te bezoeken zijn om te snorkelen. Voor mij is dit het mooiste en meest uitgebreide onderwater wereld van Thailand. Op het hoofd eiland kan je een bungalow huren of kamperen. De tenten staan allemaal al gereed. De atmosfeer is fantastisch iedereen gaat naar het enige restaurant met meerdere grote tafels. Direct contact met andere bezoekers.

 2. Paul schiphol zegt op

  Han, bedankt goede tip, heb net Koh Samui, -Phangan en -Tao bezocht. Voor volgende keer staat Krabi weer op het programma, zal een bezoek aan Koh Surin, zeker in de planning opnemen. Bedank.

  • Marjo zegt op

   kijk op de site van Snorkling Thailand…een 3 days liveaboard …Similan en Surin..GEWELDIG !!!!
   met een bezoek aan de Moken, snorkelen , transfer en eten …echt een aanrader !

 3. Louis Tinner zegt op

  Ik kom net van Tanote bay, ik moest 100 baht betalen om het strand op te gaan, maakt verder niet uit maar sinds de Corona wordt het niet meer schoongemaakt. Stoelen zijn kapot, de rieten parasols kapot, het hele strand ligt bezaaid met plastic en flessen en het water was zeer smerig. Snorkelen onmogelijk.

  Shark bay de zee was te wild en op Nang Yuan Island is er geen koraal meer dus er zwemt bijna geen vis. Beste stukje wat ik heb gevonden is Freedom Beach, hier was het koraal nog niet vertrapt en heb ik veel mooie vissen gezien.

  Kijk wel uit voor de zee-egels (sea urchins) rond Koh Tao.

  Verder is Koh Tao een geweldig eiland.

 4. Frank zegt op

  Wij hebben een resort op Koh Tao (Sairee view resort) wat we na 2 jaar zoeken hebben gekocht. We hebben vooraf heel wat eilanden bezocht en daar gesnorkeld. Wat ons opviel is dat Koh Tao bijna het enigste eiland is waar je vanaf het strand kunt snorkelen en dus geen gebruik hoeft te maken van een meestal dure boot.
  Jammer dat we nu geen gasten hebben/krijgen ivm corona maar we zullen straks zeker weer al onze tips kunnen vertellen aan onze gasten zodat deze weer met een smile “thuiskomen”

 5. jan si thep zegt op

  Koh Tao is vooral bekend als een van de eilanden voor duikopleidingen. Een aantal vissen die genoemd worden zal je niet snel op een snorkel plek vanaf het eiland zien.
  Grappig was om (voor de corona crisis) de grote stoet snorkelaars van een tour te zien lopen naar de boot.
  Beter om zelf een motorbike te huren en naar de strandjes te gaan.
  Zal nu wel erg rustig zijn of het aantal Thaise duikers moet enorm toegenomen zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website