()
Foto: © Stasis Photo / Shutterstock.com

Het stinkt verschrikkelijk maar Thai, vooral uit de Isaan, zijn er dol op: gefermenteerde vis. De marinade daarvan, Pla Ra, wordt veelvuldig gebruikt om maaltijden op smaak te brengen. Het ministerie van Landbouw heeft nu nieuwe productievoorschriften vastgesteld ter verbetering van de kwaliteit.

De eisen zijn gepubliceerd in de Royal Gazette. Pla ra die niet aan de eisen voldoet, wordt niet gecertificeerd.

Een fabrikant in Ban Nonplakhao (Kalasin) is het eens met de nieuwe voorschriften omdat die zullen helpen de kwaliteit te verbeteren. Kleine producenten maken zich echter zorgen dat vele recepten en productiemethodes die in bepaalde gebieden traditie zijn, niet aan de eisen voldoen. In dat geval hebben grote producenten voordeel omdat ze gemakkelijker aan de eisen kunnen voldoen. Een producent in Ban Mo (Saraburi) benadrukt dat haar pla ra van hoge kwaliteit is maar ze weet niet of die aan de nieuwe eisen voldoet.

De eisen zijn die zijn aangekondigd gelden slechts als richtlijnen voor producenten, ze zijn niet verplicht deze te volgen. De producenten kunnen aan de hand van de richtlijnen hun product verbeteren en meer marktaandeel veroveren.

Bron: Bangkok Post



Hoe leuk of nuttig was deze posting?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Stemtelling:

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Over deze blogger

Redactie
Redactie
Dit artikel is geschreven en gecontroleerd door de redactie. De inhoud is gebaseerd op persoonlijke ervaringen, meningen en eigen onderzoek van de auteur. Waar relevant is er gebruikgemaakt van ChatGPT als hulpmiddel bij het schrijven en structureren van teksten. Hoewel er zorgvuldig wordt omgegaan met de inhoud, kan niet worden gegarandeerd dat alle informatie volledig, actueel of foutloos is.
De lezer is zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de informatie op deze website. De auteur aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade of gevolgen die voortvloeien uit het gebruik van de geboden informatie.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website