De Nederlandse ambassade geeft informatie aan o.a. reizigers, expats en immigranten over de veiligheid in het land waar je naar toe wilt reizen of verblijft.

Als je bent gestrand door oorlog, natuurgeweld of andere calamiteiten, kan je het beste contact opnemen met de Nederlandse ambassade of het consulaat ter plaatse.

Reisadviezen

In geval van calamiteiten en veranderende reisadviezen is het goed dat de Nederlandse ambassade jou kan bereiken in het land van verblijf. Daarom kan het verstandig zijn om je te laten registreren. Dit geldt zowel voor vakantiegangers, backpackers, overwinteraars, als voor expats en emigranten (kort en lang verblijf).

Voor Nederlanders in het buitenland geldt geen registratieplicht. Registratie geschiedt uitsluitend op vrijwillige basis. De vertegenwoordiging registreert jouw gegevens niet, als je bijvoorbeeld een paspoort komt vernieuwen. Wanneer je bent uitgeschreven uit het Nederlandse bevolkingsregister, dien je jezelf in te schrijven bij de buitenlandse gemeente waar je woont.

Advies: wel registreren

Soms wordt in het reisadvies echter wel geadviseerd om je te laten registreren. Meestal omdat de kans bestaat dat reisadviezen op korte termijn kunnen wijzigen bijvoorbeeld door calamiteiten. De ambassade wil je dan in noodgevallen kunnen bereiken.

De vertegenwoordiging houdt soms ook gegevens bij met het oog op handelsbevordering of bijvoorbeeld de viering van Koninginnedag. De vertegenwoordiging geeft aan om welke reden zij jou wil registreren. Je mag registratie weigeren.

Nederlandse ambassade Bangkok

Nederlanders verblijvend in Thailand, Cambodja, Laos, Myanmar (voor zowel lang als kort verblijf) worden verzocht zich te registreren bij de ambassade in Bangkok.

Voor Nederlanders in het buitenland geldt geen registratieplicht. De Nederlandse ambassade in Bangkok houdt dan ook geen register bij van de in het ambtsgebied woonachtige Nederlanders. Jouw gegevens worden geregistreerd als je het online registratieformulier hieronder invult. Registeren kan hier: thailand.nlambassade.org/registratie-nederlanders Deze gegevens worden alleen gebruikt door de ambassade.

Nederlanders woonachtig in Thailand kunnen zich wenden tot de ambassade of het consulaat voor de afgifte van consulaire verklaringen zoals:

 • een verklaring over de Nederlandse nationaliteit;
 • een bewijs van in leven zijn;
 • een verklaring over bezit van het Nederlanderschap;
 • een verklaring van woonplaats.

Een verklaring omtrent gedrag (VOG) kan niet door de ambassade of het consulaat worden afgegeven, maar moet worden aangevraagd in Nederland.

Voor deelname aan verkiezingen in Nederland moet men zich voor de betreffende verkiezingen laten registreren door middel van een kiesregistratieformulier. Dit formulier is gedurende de registratieperiode te vinden op de website van de Dienst Burgerzaken van de gemeente Den Haag.

De ambassade is verplicht zich te houden aan de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WPB) en verplicht zich tot het beschermen tegen ongeautoriseerde openbaarmaking van uw gegevens.

Bron: Rijksoverheid.nl en Nederlandse ambassade in Bangkok


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Registratie bij de Nederlandse ambassade in Bangkok”

 1. gerrieQ8 zegt op

  Ik ben daar nog zo zeker niet van. Gegevens worden alleen gebruikt door de ambassade?
  Beter om informatie over het land zelf, in dit geval Thailand, op deze website te plaatsen indien dit nodig geacht wordt. Ik neem aan dat de redaktie daar geen problemen mee heeft.
  Niet dat ik iets te verbergen heb, maar hou er niet van dat Big Brother is watching me.

 2. Franky R. zegt op

  “Nederlanders verblijvend in Thailand, Cambodja, Laos, Myanmar (voor zowel lang als kort verblijf) worden verzocht zich te registreren bij de ambassade in Bangkok.”

  Een beetje omslachtig, niet?
  Ik bedoel…men reist toch niet voor niets naar Cambodia, dus waarom zouden ze dan extra kosten maken om naar de Ned. ambassade te Bangkok te reizen?!

  En net wat gerrieQ8 ook zegt…ze kunnen het heel mooi brengen, maar je weet nooit waar die gegevens voor worden gebruikt.

  • @ Franky, lees het artikel nog eens. Waar staat dat je naar Bangkok moet reizen om je registreren? Dat doet niemand. Het kan gewoon online, we leven nu eenmaal in een digitaal tijdperk. Nogmaals de link: http://goo.gl/0gWC3

   • Franky R. zegt op

    @Khun Peter,

    Ah, dat maakt het geheel weer wat logischer. In dat geval vind ik het een goede zaak. Ik dacht dat men nog in eigen persoon bij de Ned. ambassade moest verschijnen.

 3. Gringo zegt op

  Je kunt natuurlijk overal iets achter zoeken en er een probleem van maken. Vele instanties in Nederland (SVB, ABP, pensioenfondsen, verz. mijen, banken, mijn sigarenleverancier) weten, dat ik in Thailand woon. Zij hebben meer gegevens van mij dan ik op het registratieformulier van de Ambassade kwijt kan. Wat voor kwaad zouden zij er in vredesnaam mee kunnen doen?
  Gewoon registreren dus, wel zo handig in geval van een calamiteit!

 4. RonnyLadPhrao zegt op

  Begrijp niet dat men zich druk kan maken over zulke registratie en meteen Big Brother toestanden vermoed.
  Wat niet weet, niet deert principe is je goed recht maar dan moet je achteraf niet komen uithuilen dat de ambassade je niet (tijdig) kon helpen.
  Zoals Gringo zegt – zoek toch niet achter alles iets.
  Om je te kunnen helpen moet men in de eerste plaatsje gegevens hebben en een beetje medewerking mag dan wel gevraagd worden.
  Alle medewerking weigeren en nadien afgeven op de ambassade is wel makkelijk natuurlijk.
  Ik vind het trouwens wel gepast dat zulk advies op dit blog verschijnt, want tenslotte is het ook een reis en/of verblijf advies net zoals een ander.
  Uiteindelijk doe je er nog mee wat je wilt en het is het aan iedereen om dat zelf te beslissen maar je moet dan ook wel de gevolgen dragen indien je beslist om dit niet te doen en liefst als “niet gekend ” wil verder leven.

 5. felitzia zegt op

  Heb mij lang geleden geregistreerd.
  Kon destijds mijn gegevens online aanpassen.
  Wil eigenlijk controleren of alles nog correct is.
  Weet niet meer hoe en waar dit kan.
  Kan iemand deze link melden.?

 6. @ Tjamuk, als het niet wilt, dan moet je het doen, geen punt lijkt mij. Maar dan achteraf ook niet gaan mekkeren over de ambassade.
  Dit wordt hier gepromoot omdat dit artikel vooral voor toeristen bedoeld is. Ruim 80% van lezers van Thailandblog is namelijk toerist. Registratie is alleen maar een service van de ambassade om Nederlanders in Thailand of andere landen te waarschuwen bij dreigende calamiteiten. Daarnaast om bij voorbeeld Nederlanders uit te nodigen op de ambassade om Koninginnedag te vieren.
  En wat jij er mee doet? Up to You, zoals de Thai zeggen.

  • @ wanneer ik naar Thailand ga voor vakantie of te overwinteren, laat ik mij wel registreren. Ook denk ik dat het goed is dat pensionado’s en expats dat zouden doen. Maar goed dat moet iedereen zelf bepalen. Ik zie in ieder geval geen beren op de weg.
   En zoals Gringo al opmerkte het is een service die door iedere ambassade aangeboden wordt en geïnitieerd door Buitenlandse zaken.
   Wanneer je 1x wat koopt op internet heeft de leverancier meer informatie over jou (n.a.w en bankgegevens) dan de ambassade ooit zal hebben, daar hoor ik niemand over.

 7. Gringo zegt op

  Voor de goede orde: het idee van registratie is niet van de Ambassade in Bangkok, maar van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en geldt voor alle diplomatieke Nederlandse vertegenwoordingen waar ook ter wereld.

  En Tjamuk, geef je mij nog even antwoord op mijn vraag wat voor kwaad de Ambassade met mijn minimale gegevens zou kunnen doen?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website