Tom Yum, een pittige Thaise cocktail

Door Redactie
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , , ,
8 augustus 2025
()

Tom Yum is niet alleen de naam een pikante heldere soep uit de Thaise keuken, er is tevens een lekkere pittige cocktail met dezelfde naam.

Er gaat niets boven, met een Tom Yum cocktail in je hand, genieten van het adembenemende uitzicht op de baai van Phang Nga en de rotsformaties in de verte.

Het geheim van de drank is TomYam-siroop gemaakt van een goed bewaakt recept, maar dat kan je vervangen door palmsuikerstroop. Om de aroma te versterken, meng je wat extra makrut, citroengras, laos en gember door de cocktail.

Ingrediënten

  • 1 limoenpartje
  • 1 Makrut-limoenblad
  • 1 steeltje gehakt citroengras (gehakt, harde buitenschaal verwijderd)
  • 100 milliliter vers limoensap
  • 175 milliliter Beluga-wodka
  • 75 milliliter Cointreau
  • 75 milliliter Palmsuikerstroop (gelijke delen palmsuiker en water, gekookt en afgekoeld)
  • Garnering: limoenschijfje
  • Garneer: rode chili peper

Bereiding

  • Voeg het makrut-limoenblad, citroengras en limoensap toe aan een shaker en meng voorzichtig.
  • Voeg de wodka, Cointreau, palmsuikersiroop en ijs toe en schud tot alles goed gekoeld is.
  • Gebruik een cocktailzeefje in schenk het in een cocktailglas op vers ijs.
  • Garneer met een limoenschijfje en rode chilipeper op een bamboestokje.

Hoe leuk of nuttig was deze posting?

Klik op een ster om deze te beoordelen!

Gemiddelde waardering / 5. Stemtelling:

Tot nu toe geen stemmen! Wees de eerste die dit bericht waardeert.

Omdat je dit bericht nuttig vond...

Volg ons op sociale media!

Het spijt ons dat dit bericht niet nuttig voor je was!

Laten we dit bericht verbeteren!

Vertel ons hoe we dit bericht kunnen verbeteren?

Over deze blogger

Redactie
Redactie
Dit artikel is geschreven en gecontroleerd door de redactie. De inhoud is gebaseerd op persoonlijke ervaringen, meningen en eigen onderzoek van de auteur. Waar relevant is er gebruikgemaakt van ChatGPT als hulpmiddel bij het schrijven en structureren van teksten. Hoewel er zorgvuldig wordt omgegaan met de inhoud, kan niet worden gegarandeerd dat alle informatie volledig, actueel of foutloos is.
De lezer is zelf verantwoordelijk voor het gebruik van de informatie op deze website. De auteur aanvaardt geen aansprakelijkheid voor eventuele schade of gevolgen die voortvloeien uit het gebruik van de geboden informatie.

2 reacties op “Tom Yum, een pittige Thaise cocktail”

  1. Nik zegt op

    Dank voor dit recept. Hopelijk helpt het de heimwee naar Thailand te onderdrukken.

    0

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website