Koh Mak & Koh Rayang Nok (video)

Door Redactie
Geplaatst in Eilanden, Kok Mak, Thailand tips
Tags: , ,
9 januari 2024

Ongerepte eilanden in Thailand? Ze zijn er nog wel, zoals bijvoorbeeld Koh Mak en Koh Rayang Nok. Hier nog geen overvolle stranden en jungle van hotels. Koh Mak is een rustiek Thais eiland, dat valt onder de provincie Trat, in de oostelijke Golf van Thailand. Koh Mak en Koh Rayang Nok zijn twee eilanden in Thailand die hun eigen unieke charme hebben, buiten het bereik van veel toeristische radar.

Het eiland heeft een oppervlakte van 16 km² en ligt tussen Koh Chang en Koh Kut in. In tegenstelling tot Koh Chang en Koh Kut is het eiland vrij vlak. Bij eb is het zelfs mogelijk om naar Koh Kham te lopen. Het eiland is de thuisbasis van ongeveer 1000 inwoners.

Op Koh Mak zijn een paar duizend hotelbedden, verspreid over het hele eiland. Er mogen niet meer accommodaties bijgebouwd worden, waardoor het eiland een kleinschalig karakter houdt. Vanaf Ao Ban Bao, een vissersdorpje op Koh Chang, vertrekt iedere morgen om 9:00 uur een boot naar Koh Mak. De boot stopt onderweg ook op Koh Wai en na Koh Mak ook nog op Koh Kradang en Koh Kham. De tocht naar Koh Mak duurt ongeveer een uur. Je kan ook van Laem Ngop, een kustplaatsje vlakbij Trat, naar Koh Mak met een speedboot.

Koh Mak

Koh Mak, gelegen in de Golf van Thailand, staat bekend om zijn rustige en heldere wateren, wat het een ideale plek maakt voor snorkelen. Het is een middelgroot eiland dat steeds populairder wordt bij koppels en gezinnen vanwege de afgelegen stranden en het gebrek aan grote, commerciële ontwikkelingen. Je kunt het eiland verkennen per kajak, fiets of motorfiets, wat een geweldige manier is om de minder bezochte delen van het eiland te ontdekken. Koh Mak heeft een verrassend grote keuze aan zowel Thaise als westerse eetgelegenheden, vooral in Ao Kao, waar je ook het enige fatsoenlijke nachtleven van het eiland vindt.

Koh Rayang Nok

Koh Rayang Nok, gelegen in het zuidwesten van Koh Mak, staat bekend om zijn prachtige stranden en uitstekende snorkelplekken. Het eiland heeft een klein resort, Rayang Phurin Resort, dat een charmante en rustige vakantie biedt. De bungalows op het eiland zijn gemaakt van natuurlijk hout en verspreid van het strand tot aan de heuvels. Het is belangrijk om te weten dat Koh Rayang een klein eiland is en dat water en elektriciteit spaarzaam worden gebruikt. De elektriciteit op het eiland wordt opgewekt door een kleine generator, die meestal ’s avonds wordt aangezet, en het meeste bruikbare water komt van regenwaterreserves.

Deze eilanden bieden een meer authentieke en rustige ervaring in vergelijking met de meer ontwikkelde Thaise eilanden en zijn perfect voor diegenen die op zoek zijn naar een ontsnapping uit de drukte.

Video: Koh Mak & Koh Rayang Nok

Bekijk de video hieronder:

1 reactie op “Koh Mak & Koh Rayang Nok (video)”

 1. khun moo zegt op

  Koh mak zijn we vaak geweest.
  Prachtig eiland voor mensen die van rust houden, geen disco’s , geen muziek ’s avonds en beperkte eet mogelijkheden.
  Van te voren wel even boeken, want het aantal bungalows is beperkt op dit kleine eiland.
  We kregen zelfs korting bij het resort omdat we vaker kwamen.
  Nadat men in Bangkok reclame ging maken is het wel drukker geworden
  je kon er met de ferry komen of met de speedboat.
  Er is een atm bij de aankomst pier een aantal jaren geleden geinstalleerd.
  Vlak voor koh mak ligt koh kham wat wellicht een van de mooiste eilanden van Thailand is.
  ik dacht dat er 6 bungalows op dit piepkleine eilandjes stonden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website