Koh Mook, een oase van rust

Door Redactie
Geplaatst in Eilanden, Koh Mook, Thailand tips
Tags: ,
22 juli 2022

Zijn er in Thailand nog idyllische eilandjes die niet worden overspoeld door toeristen? Ja, hoor. Wat dacht je bijvoorbeeld van Koh Mook in de Andaman zee?

Koh Mook, ook wel Koh Muk genoemd is een klein eilandje ter hoogte van de stad Trang. Koh Mook maakt onderdeel uit van het Hat Chao Mai Nationaal Park en is een oase van rust.

Je kunt er mountainbiken, wandelen, zonnebaden, zwemmen, snorkelen, duiken en relaxen. Koh Mook heeft een aantal resorts en strandbungalows bij de stranden, Had Farang Beach, Had Hua Laem Beach, Had Phangka Bay en Had Sivalai Beach.

Aan de oostkant van het eiland tref je een klein dorpje aan met locals. Je kan er wat winkelen. Voor wat meer vertier moet je naar Had Farang Beach daar heb je een paar barretjes maar het stelt niet zoveel voor.

De enige manier om op Koh Mook te komen is per boot, Dat kan vanaf Trang. Air Asia en Nok Air vliegen dagelijkse meerdere keren van Don Muang Aiport naar Trang. Vandaar kan je met een minibus naar de kust en vervolgens met de boot naar Koh Mook.
Je kan Koh Mook ook bereiken met en speedboat vanaf Phuket of Koh Lipe.

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

1 reactie op “Koh Mook, een oase van rust”

  1. BS knoezel zegt op

    Wij hebben in 2019 enige dagen op Koh Mook verbleven. We waren er met de trein naar toe gereisd vanuit Pachuap Khirikhan, aankomst op het treinstation in Trang en vandaar uit met taxi en boot.
    Inderdaad erg rustig, geen wegen maar paden waar alleen brommers rijden, midden in de natuur en helemaal ingericht om het de toerist aangenaam te maken. Goed eten en om de lichaamstemperatuur onder controle te houden: veel drinken en genieten van strand, zee en zon. Mooie snorkeltocht gemaakt naar andere, kleinere eilanden met een locale gids.
    Maar als je over het eiland slenterde dan zag je op vele onbebouwde percelen een enorme berg troep van bouwafval. Vele gevulde plastic zakken met cement, brokken beton, steen, hout enz.
    Ik heb geen idee waarom ze dit puin niet afvoeren, want dit deed afbreuk aan onze positieve ervaring op Koh Mook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website