Op deze pagina vind je verwijzingen naar postings en websites die nuttige informatie bevatten.

De redactie heeft nog wel enkele wensen voor dossiers, zoals een dossier over:

  • huren, kopen en bouwen;
  • rijbewijs en rijexamen;
  • relatie met een Thai (geregistreerd partnerschap, trouwen, scheiden, kinderen, erfrecht, etc).

We gaan daarbij uit van wat officieel is geregeld en toegestaan. Dat er vaak lokaal van af wordt afgeweken, laten we buiten beschouwing want daar is geen beginnen aan.

Dus twee verzoeken:

  • Wie wil zich storten op een van de onderwerpen?
  • Wie heeft suggesties voor andere dossiers?

Websites

nvtbkk.org/over-thailand

www.nvtpattaya.org/nuttige-informatie

http://www.nvtpattaya.org/nvtp/index.php/info/nuttige-informatie/429-thaise-visums-visumdossier-thailandblog-inclusief-jaarvisum-50-jaar-ouder-en-met-een-thai-gehuwden


Postings

1 Op verzoek van Thailandblog stelde Rene van Broekhuizen een dossier samen over het huren van een appartement, vrijstaande woning of woning in een gated village, waarvoor onze hartelijke dank. Hij behandelt de vijftien meest gestelde vragen en eindigt met enkele aandachtspunten.

Vijftien vragen en antwoorden over huren van appartement of woning in Thailand

2 Khun Peter schreef een posting met een korte samenvatting van de eisen voor een visum kort en lang verblijf. Meer informatie daarover in het dossier Schengenvisum.

Thaise partner naar Nederland halen: Kort- of lang verblijf

3 Matthieu Heijligenberg stelde een dossier samen over ziektekostenverzekering in Thailand. Het bestaat uit twee delen: een inleiding en het gehele document.

Ziektekostenverzekering in Thailand (inleiding)
Ziektekostenverzekering in Thailand

4 Erik Kuijpers schreef Belastingdossier postactieven. Het bestaat uit twee delen: een inleiding met twintig vragen en een document waarin de vragen uitgebreid worden beantwoord. Vraag 17 wordt ook in een aparte posting behandeld: Belastingen: Keuzeregeling emigranten vervalt

Belastingdossier postactieven (inleiding)
Belastingdossier postactieven

Hier komen nog meer eigen postings te staan met tips voor expats. Wordt aan gewerkt.


Ingezonden mededeling

Uit het nieuwe boek van Thailandblog Charity: ‘Het koude seizoen ging over in het warme seizoen. Jan vond het wel warm, net als iedereen, Marie had er moeite mee.’ Maria Berg in het bizarre verhaal Jan en Marie uit Hua Hin. Nieuwsgierig? Bestel nu het nieuwe boek ‘Exotisch, bizar en raadselachtig Thailand’, dan vergeet je het straks niet. Ook als E-book. Klik hier voor de bestelwijze. (Foto Loe van Nimwegen)


Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website