La cucina tailandese è famosa in tutto il mondo. I piatti hanno un gusto raffinato, ingredienti freschi, sono nutrienti e salutari.

Un'altra caratteristica divertente dei piatti tailandesi è che sono facili da preparare. Chris Vercammen, un espatriato belga a Chiang Mai, ci ha inviato una serie di ricette che puoi preparare anche a casa.

Gli ingredienti sono disponibili nei supermercati olandesi e belgi. Questo non dovrebbe essere un problema per gli espatriati in Tailandia. È anche molto economico.

Chilisoep met Kumara

Ingredienti:

  • 1,5 l kippenbouillon
  • 3 gambi di citronella
  • 1,5 theelepel gedroogd citroengras(te weken)
  • 3 verse rode chilipepers gehalveerd
  • 10 fette di zenzero fresco
  • 5 tot 6 korianderplantjes (wortels wassen en blaadjes afhalen en fijnsnijden)
  • een grote kumara (zoete aardappel)
  • 1 cucchiaio tailandese salsa di pesce
  • 185 ml kokosmelk.

Metodo di preparazione:
Breng in een ruime pan de bouillon met het citroengras, de chilipepers, gember en de korianderwortels op een matig vuur aan de kook. Voeg de Kumara toe, in blokjes van 2 cm en laat het geheel zonder deksel 15 minuten zachtjes koken.

Verwijder het citroengras, de gember en de korianderwortels. Laat de soep iets afkoelen en pureer vervolgens in de keukenmachine of blender. Schenk de soep weer in een schone pan en roer er 125 ml van de kokosmelk en de vissaus door. Laat 4 minuten al roerend koken op een matig vuurtje en roer 2/3 van de achtergehouden korianderblaadjes door de soep.

Dien de soep op in kommen, gegarneerd met wat kokosmelk en de rest van de korianderblaadjes.

Mancia:
Als er geen plantjes met wortel beschikbaar is gebruik dan de stelen van de koriander.


Tamarindegarnalen uit de wok

Ingredienti:

  • 2 eetlepels tamarinde pasta
  • 125 ml di acqua
  • 2 cucchiai di olio vegetale
  • 3 stengels fijngehakt citroengras
  • 2 verse fijngehakte rode chilipepers
  • 500 gr middelgrote garnalen
  • 2 groene (onrijpe) mango geschild in plakjes
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 cucchiai di zucchero di canna
  • 2 cucchiai di succo di lime

Preparazione:
Schep de tamarinde pasta in een kommetje water en laat dit ongeveer 20 minuten staan. Giet de pasta af, bewaar het vocht, zeef het en zet apart.Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg er citroengras en chilipepers aan toe en roerbak 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten tot ze van kleur veranderen.

Voeg de mango, koriander, suiker, limoensap en tamarindevocht aan toe. Roerbak circa 5 minuten tot de garnalen gaar zijn.

Mancia:
Citroengras kan je ook vervangen door fijngehakte limoenschil.


Kip in oestersaus

Ingredienti:

  • 2,5 cucchiaio di olio vegetale
  • 500 gr kipfilet in dobbelsteentjes
  • 4 verse groene chilipepers (in stukjes van 1 cm)
  • 3 fette di zenzero
  • 90ml oestersaus
  • 1 cucchiaino di salsa di soia scura
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • ½ cucchiaino di sale
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 lente uitjes(in diagonale stukjes)2 eetlepels koriander fijngehakt

Preparazione:
Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg de kip, chilipepers en gember aan toe en roerbak 3 tot 4 minuten tot de kip goudbruin is.
Roer er de sojasaus, suiker, knoflook en het zout door en roerbak nog eens 4 minuten. Strooi er de lente uitjes en koriander over het gerecht en meteen serveren.

Mancia:
Je kan ook versgemalen chilipepers uit potjes gebruiken en sojasaus vervangen door Maggi.

Non sono possibili commenti.


Lascia un Commento

Thailandblog.nl utilizza i cookie

Il nostro sito web funziona al meglio grazie ai cookie. In questo modo possiamo ricordare le tue impostazioni, farti un'offerta personalizzata e ci aiuti a migliorare la qualità del sito web. Leggi piu

Sì, voglio un buon sito web