Gringoren eskutik
Urtean argitaratua Kirola, tenis
Tags: ,
24 irailaren 2013

Tira, nik ez dut tenis profesionala hainbeste jarraitzen, baina Algemeen Dagblad-eko mezu batek atentzioa eman zidan eta Bangkoken urtero egiten den ATP Tenis txapelketari erreparatu nion. Impact Arenan, Muang Thong Thani, jokatuko da irailaren 21etik datorren igandera arte, irailaren 29ra arte.

ATP tenis txapelketak herrialde askotan jokatzen dira, Rotterdamen esaterako, eta Bangkokek ere urteak daramatza tenis zirkuitu honetan parte hartzen. Bangkoken ez dira jokatzen tenislari ospetsuenek, Richard Gasquet frantziarrak —iaz txapelketa irabazi zuen— eta Tomas Berdych txekiarra dira sailkapenik goreneko jokalariak.

Bi holandar ere ari dira lanean, Igor Sijsling eta Robin Haase. Bi jokalari holandarrek irabazi zuten lehen partida eta, zoritxarrez, berdinketak bigarren itzulian elkarren aurka jokatzeko zigorra jaso zuten. Zoritxarrez diot, dibertigarriagoa izango zelako gero txapelketan (finala?) elkar topatuko balira, baina edozelan ere partida bikaina izan liteke. Nolanahi ere, holandar bat dago final-laurdenetan.

Esan bezala, ez dira beti jokalari ospetsuenak Bangkoken agerraldia egiten dutenak, baina askotan profesional gazteagoak dira munduko goi mailan hazten direnak. Bangkokeko "Hall of Fame"-ri begirada batek erakusten digu Roger Federerrek 2004an eta 2005ean Andy Roddick-ekin batera irabazi zuela txapelketa. Andy Murray aurkari gisa. Tsongak eta Djokovicek 2008an jokatu zuten finala eta Andy Murrayk irabazi zuen txapelketa 2011n.

Txapelketa Thai telebistan ematen du True Visions-ek, baina Impact Arenara bisitak beste giro bat sortzen du. Begiratu eta etorkizuneko Grand Slam-eko irabazle bat lanean ikusiko duzu