Làm thế nào để nấu tôm Thái?

Bằng tin nhắn đã gửi
Đã đăng trong câu hỏi của độc giả
tags:
23 tháng một 2019

Bạn đọc thân mến

Chúng lại có sẵn với bốn kích cỡ khác nhau từ 260 đến 340 baht, tôm Thái tươi. Bởi vì ở đây chúng tôi có nguồn lực hạn chế để tự nấu ăn, mà chúng tôi làm một hoặc hai lần một tuần, nên tôi muốn làm tôm tươi.

Op zich niet moeilijk, thuis kopen we ook soms eens diepvries scampi’s, laten ze ontdooien, bakken ze in wat fijngesnipperde look, tomatenpure en room en dat met wat brood. Maar hier liggen ze dus vers.

Omdat we het ooit eens mogen proeven hebben in Cambodja op het Ton Lesap meer tijdens een excursie zo vers uit de kookpot, pellen en even soppen in gemalen peper met limoensap. Heerlijk. Dus zou ik het ook graag eens uitproberen op de meest eenvoudige manier.

Onder de lezers moeten er zich zeker meerdere bevinden die dit soms klaarmaken of thuis misschien zelf gevangen Noordzeegarnaaltjes gekookt hebben. Aan twee standjes zie ik ook steeds een paar mensen garnalen pellen en het darmkanaal verwijderen.

Wie heeft suggesties voor hoelang koken en moet er zout aan toegevoegd worden en zo meer?

Trân trọng,

Guido

9 reacties op “Thaise garnalen koken?”

  1. ru tam rua nói lên

    Jullie willen het simpel houden. Ok. Wij ook dikwijls. Verse garnalen kopen bij de vissersboten als je kan. Aan de vissershaven dus. Daar kan je vragen ( en dat doen ze ) of ze de garnalen voor je schoonmaken. Ze zijn dan bak of kook /klaar- ( thuis nog even voorzichtig wassen) drogen op een theedoek.
    In de koekenpan met roomboter bakken en gewoon zout en peper naar smaak er op doen. Wat je er bij eet kan je zelf bepalen.
    Dit geldt ook als je ze liever kookt.
    Zo simpel kan het zijn

    Ăn ngon miệng nhé

  2. Ông nói lên

    De hollandse garnalen zijn al gekookt,
    Dus pellen en opeten,
    In thailand bakken met knoflook en uien beetje suiker en bakken in een klein beetje boter oyster sauce evt toevoegen en lekker stokbrood , eet smakelijk
    Wel het darmkanaaltje verwijderen boven en onder er zijn mensen die dat niet doen wij wel

    • người đàn ông dũng cảm nói lên

      Grijze garnalen (hollands?) zijn nooit vers. Hebben al een hele lange vrachtwagenrit heen en weer achter de rug naar Marokko. Alwaar zij gepeld en schoongemaakt worden. En dan onder de conserveringsmiddel bedolven worden.
      Dus advies volgen, koop ze in Thailand vers in de haven. Eet smakelijk.

  3. người đàn ông chay tịnh nói lên

    Simpel even op Internet kijken

    Hoe kook je garnalen

    Vul een grote pan voor driekwart met water en voeg hier twee eetlepels zout aan toe.
    Zet het water op het vuur en breng het water aan de kook.
    Afhankelijk van de hoeveelheid garnalen laat je deze 3-5 minuten koken.
    Giet de garnalen af en laat de garnalen afkoelen.

  4. trò đùa lắc nói lên

    Waarom hebben sommige thaise garnalen boven en onder een darmkanaal ? op 1 kg /ca 50 stuks kom je het toch zo een 15 tal keren tegen.

  5. Jatpe nói lên

    Wij wassen de garnalen altijd even voor het bakken, inderdaad even droog deppen met een theedoek. Ik vindt de spaanse manier de lekkerste: gewoon met alles er op en eraan in een pan met een eetlepel hete (olijf)olie, niet te grote porties tegelijk, dan zout en peper, en wat platgeslagen knoflook zogauw ze rose kleuren. 4-5 minuten: klaar en eten maar!

  6. Rex nói lên

    De verse garnalen eerst goed wassen en drogen.
    Rijkelijk Olijfolie of kokosolie in de bakpan en daarin gesnipperde knoflook bakken tot ze net aan beginnen te kleuren.( Zout en peper toevoegen naar eigen smaak)
    Dan de garnalen toevoegen , en bakken tot ze rose/rood gekleurd zijn .
    Pan op tafel en serveren met Stokbrood.
    Stokbrood lekker dippen in de olie.
    Eventuele dipsaus, yogurt met majo en limoensap.
    eet smakelijk!!

  7. Rick van Heiningen nói lên

    Heb ooit garnalen kroketten hier in Thailand gemaakt , maar aan de garnalen zit geen smaak.
    Ik vind garnalen kroketten heerlijk, maar alléén met Hollandse of Noorse garnalen !

    • trò đùa lắc nói lên

      Zou ik niet durven beweren, ik maak ze wel niet zelf omdat ik de perfecte hier kan kopen bij Joma die ze zelf maakt en levert aan restaurants en dergelijke. Die smaken heel goed naar garnalen en ik denk niet dat hij daarvoor Noordzee garnaal zal gebruiken.


Để lại bình luận

Thaiblog.nl sử dụng cookie

Trang web của chúng tôi hoạt động tốt nhất nhờ cookie. Bằng cách này, chúng tôi có thể ghi nhớ cài đặt của bạn, cung cấp cho bạn một ưu đãi cá nhân và bạn giúp chúng tôi cải thiện chất lượng của trang web. đọc thêm

Vâng, tôi muốn có một trang web tốt