Yiyecekleri daha baharatlı yapan yağlı madde nedir?

Gönderilen Mesaja Göre
Yayınlanan Okuyucu sorusu
Etiketler:
11 Mayıs 2019

Sevgili okuyucular,

Een paar weken geleden weer thuis gekomen van mijn 5e bezoek aan Thailand, wederom een geweldige vakantie gehad. Bij de vele eetgelegenheden kwamen we een soort olie-olie-achtige substantie tegen om het eten pittiger te maken. Er zaten van ringetjes van pepertjes in.

Ik vond dit erg lekker en zou dit graag zelf maken maar weet niet wat de samenstelling is. Kan iemand mij hier het recept van geven?

Zal wel niet heel ingewikkeld zijn maar wil toch graag weten hoe het gemaakt wordt.

Şimdiden teşekkürler!

Elles

18 reacties op “Wat is die olie-achtige substantie om eten pittiger te maken?”

  1. işaret yukarı diyor

    Nam Plik Nam Plaa, heel simpel, beetje limoensap, fijn gesneden verse Thaise rawit peper en een beetje vissaus! Eet smakelijk.

  2. Cees yukarı diyor

    Beste Elles dat is azijn met chilipeper.

    Selamlar Cees Roi-et

    • Reg yukarı diyor

      Helaas Ces er zit absoluut geen azijn in maar vissaus.

  3. ron yukarı diyor

    Elles, het betreft hier “nam prik” is heel eenvoudig te maken,
    Even googlen, kan bijvoorbeeld met ;

    4 rode pepers
    2 yemek kaşığı balık sosu
    1 limoen (uitgeperst)
    1 el lichte basterdsuiker
    1 teen knoflook…. succes !

  4. Willy Croyman'lar yukarı diyor

    Merhaba,

    Ja dat is echt lekker en zo simpel.

    Vis saus
    Lombok in ringetjes snijden
    Limon
    Witte suiker

    alles naar smaak, maximaal 2 dagen bewaren.

    Lezzetli

  5. Hilda yukarı diyor

    Bakje olijfolie ,teentje knoflook en rood pepertje snijden is alles wat er in zit

    • Patrick DC yukarı diyor

      Beste Truus
      Olijfolie wordt hier in Thailand enkel door “Farang” gebruikt wegens te duur. In de traditionele Isankeuken gebruikt men zelfs helemaal geen olie. (ook wegens te duur)

  6. Frank Jacobs yukarı diyor

    Dag Elles,

    IK denk dat je bedoelt de bekende Phrik Mam Pla (letterlijk vertaald spicy fish water).
    Ongeveer 2/3 deel fish sauce, 1/3 deel limoensap, en natuurlijk kleine rode chilipeper in zeer dunne schijfjes. Is inderdaad heerlijk om het gerecht wat meer pit te geven. Is heerlijk ook op gebakken rijst, door deverfrissende limoensap…..Gisteren had ik nog een klant (ik noem toch maar even ons restaurant Villa Thai in Brussel), die twee van die potjes gebruikten en dat nog wel op een rode curry en laab kai (heerlijk kipsalade van de regio Isaan)…. Smakelijk
    dürüst

    • Ria yukarı diyor

      Ja, inderdaad, vissaus, chili, kleine schijfjes limoen, knoflook(gesneden)Onze thaise vrienden doen vaak een klein gesnipperd chalotje erdoor. Ook heerlijk op witte rijst. De smaak kan ( in nederland) varieren ivm keus v vissaus.

  7. Frank Jacobs yukarı diyor

    Tikfoutje….Phrik Nam Pla (Nam met een N)

  8. bake yukarı diyor

    Uh das gewoon olie met pepertjes

  9. Ekstra yukarı diyor

    De naam is prik nam pla

    http://thai-fresh.com/2009/08/nam-pla-prik-thai-chillies-and-fish-sauce/

    http://importfood.com/recipes/tablecondiments.html

    Selamlar.

  10. joannes yukarı diyor

    Prik nam pla is scherp pittig en lekker van smaak. Als je bv sambal eet dan heb je na een uur nog een wrang gevoel in je mond. Bij de prik nam pa is het direct na het eten de smaak in je mond verdwenen, en heb je geen nadorst.

  11. Fransamsterdam yukarı diyor

    Vissaus en limoemsap en rode en groene pepertjes. Ik noem het altijd maar heetmakertjes. Als er van het vocht nog wat over is drink ik het vaak gewoon op. Lekker hoor.
    Wat mij bij (Nederlandse) recepten met pepertjes altijd opvalt is dat er meestal bij staat: ‘Zaadlijsten verwijderen.’ In Thailand heb ik eigenlijk nog nooit Prik Nam Pla gekregen zónder zaadjes. Is er een reden waarom dat verwijderen in Nederland wel gebruikelijk is?

    • Hendrik yukarı diyor

      …meeste Nederlanders vinden pepers zonder zaden pittig genoeg.
      Wanneer je het pittiger wilt laat je ze zitten….

  12. Elles yukarı diyor

    Bedankt voor de reacties!
    Ik wist niet zeker wat het was maar nu ga ik dit zeker ook thuis proberen te maken. Nogmaals bedankt!

  13. GuilhermoV yukarı diyor

    Ik lees diverse recepten hoe je prik nam pla maakt, daarvoor bedankt.
    Maar wat ik ook graag wil weten, hoe lang is het houdbaar?

  14. Marco yukarı diyor

    Iemand schreef maximaal twee dagen bewaren.


Yorum bırak

Thailandblog.nl tanımlama bilgilerini kullanır

Web sitemiz çerezler sayesinde en iyi şekilde çalışmaktadır. Bu şekilde ayarlarınızı hatırlayabilir, size kişisel bir teklif sunabiliriz ve siz de web sitesinin kalitesini iyileştirmemize yardımcı olursunuz. Devamını oku

Evet, iyi bir web sitesi istiyorum