Ev için Tay yemekleri (bölüm 4)

Gönderilen Mesaja Göre
Yayınlanan Yiyecek ve içecek
Etiketler: , , ,
17 Temmuz 2016

Tayland mutfağı dünyaca ünlüdür. Yemekler rafine bir tada, taze malzemelere sahiptir, besleyici ve sağlıklıdır.

Tay yemeklerinin bir diğer keyifli özelliği de kolayca kendi başınıza yapılabilmesidir. Chiang Mai'de yaşayan Belçikalı bir göçmen olan Chris Vercammen, bize evde de hazırlayabileceğiniz bir dizi tarif gönderdi.

Malzemeler Hollanda ve Belçika süpermarketlerinde mevcuttur. Tayland'daki gurbetçiler için bu bir sorun olmamalı. Ayrıca çok ucuz.

Chilisoep met Kumara

maddeler:

  • 1,5 l kippenbouillon
  • 3 sap limon otu
  • 1,5 theelepel gedroogd citroengras(te weken)
  • 3 verse rode chilipepers gehalveerd
  • 10 dilim taze zencefil
  • 5 tot 6 korianderplantjes (wortels wassen en blaadjes afhalen en fijnsnijden)
  • een grote kumara (zoete aardappel)
  • 1 yemek kaşığı Tayland dili balık sosu
  • 185 ml kokosmelk.

Hazırlama yöntemi:
Breng in een ruime pan de bouillon met het citroengras, de chilipepers, gember en de korianderwortels op een matig vuur aan de kook. Voeg de Kumara toe, in blokjes van 2 cm en laat het geheel zonder deksel 15 minuten zachtjes koken.

Verwijder het citroengras, de gember en de korianderwortels. Laat de soep iets afkoelen en pureer vervolgens in de keukenmachine of blender. Schenk de soep weer in een schone pan en roer er 125 ml van de kokosmelk en de vissaus door. Laat 4 minuten al roerend koken op een matig vuurtje en roer 2/3 van de achtergehouden korianderblaadjes door de soep.

Dien de soep op in kommen, gegarneerd met wat kokosmelk en de rest van de korianderblaadjes.

Bahşiş:
Als er geen plantjes met wortel beschikbaar is gebruik dan de stelen van de koriander.


Tamarindegarnalen uit de wok

maddeler:

  • 2 eetlepels tamarinde pasta
  • 125 ml su
  • 2 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 3 stengels fijngehakt citroengras
  • 2 verse fijngehakte rode chilipepers
  • 500 gr middelgrote garnalen
  • 2 groene (onrijpe) mango geschild in plakjes
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 yemek kaşığı limon suyu

Bereleme:
Schep de tamarinde pasta in een kommetje water en laat dit ongeveer 20 minuten staan. Giet de pasta af, bewaar het vocht, zeef het en zet apart.Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg er citroengras en chilipepers aan toe en roerbak 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten tot ze van kleur veranderen.

Voeg de mango, koriander, suiker, limoensap en tamarindevocht aan toe. Roerbak circa 5 minuten tot de garnalen gaar zijn.

Bahşiş:
Citroengras kan je ook vervangen door fijngehakte limoenschil.


Kip in oestersaus

maddeler:

  • 2,5 yemek kaşığı bitkisel yağ
  • 500 gr kipfilet in dobbelsteentjes
  • 4 verse groene chilipepers (in stukjes van 1 cm)
  • 3 dilim zencefil
  • 90ml oestersaus
  • 1 theelepel donkere sojasaus
  • ½ çay kaşığı şeker
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 lente uitjes(in diagonale stukjes)2 eetlepels koriander fijngehakt

Bereleme:
Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg de kip, chilipepers en gember aan toe en roerbak 3 tot 4 minuten tot de kip goudbruin is.
Roer er de sojasaus, suiker, knoflook en het zout door en roerbak nog eens 4 minuten. Strooi er de lente uitjes en koriander over het gerecht en meteen serveren.

Bahşiş:
Je kan ook versgemalen chilipepers uit potjes gebruiken en sojasaus vervangen door Maggi.

Yorum yapılamaz.


Yorum bırak

Thailandblog.nl tanımlama bilgilerini kullanır

Web sitemiz çerezler sayesinde en iyi şekilde çalışmaktadır. Bu şekilde ayarlarınızı hatırlayabilir, size kişisel bir teklif sunabiliriz ve siz de web sitesinin kalitesini iyileştirmemize yardımcı olursunuz. Devamını oku

Evet, iyi bir web sitesi istiyorum