Која је то масна супстанца која храну чини зачињенијом?

По послатој поруци
Геплаатст ин Питање читаоца
Ознаке:
КСНУМКС Мај КСНУМКС

Драги читаоци,

Een paar weken geleden weer thuis gekomen van mijn 5e bezoek aan Thailand, wederom een geweldige vakantie gehad. Bij de vele eetgelegenheden kwamen we een soort olie-olie-achtige substantie tegen om het eten pittiger te maken. Er zaten van ringetjes van pepertjes in.

Ik vond dit erg lekker en zou dit graag zelf maken maar weet niet wat de samenstelling is. Kan iemand mij hier het recept van geven?

Zal wel niet heel ingewikkeld zijn maar wil toch graag weten hoe het gemaakt wordt.

Хвала унапред!

Еллес

18 reacties op “Wat is die olie-achtige substantie om eten pittiger te maken?”

  1. Означи каже горе

    Nam Plik Nam Plaa, heel simpel, beetje limoensap, fijn gesneden verse Thaise rawit peper en een beetje vissaus! Eet smakelijk.

  2. Цеес каже горе

    Beste Elles dat is azijn met chilipeper.

    Поздрав Цеес Рои-ет

    • Рег каже горе

      Helaas Ces er zit absoluut geen azijn in maar vissaus.

  3. рон каже горе

    Elles, het betreft hier “nam prik” is heel eenvoudig te maken,
    Even googlen, kan bijvoorbeeld met ;

    4 црвене паприке
    2 кашике рибљег соса
    1 limoen (uitgeperst)
    1 el lichte basterdsuiker
    1 teen knoflook…. succes !

  4. Вилли Цроиманс каже горе

    Здраво,

    Ja dat is echt lekker en zo simpel.

    Vis saus
    Lombok in ringetjes snijden
    Лимун
    Witte suiker

    alles naar smaak, maximaal 2 dagen bewaren.

    Тасти

  5. Труус каже горе

    Bakje olijfolie ,teentje knoflook en rood pepertje snijden is alles wat er in zit

    • Patrick dc каже горе

      Beste Truus
      Olijfolie wordt hier in Thailand enkel door “Farang” gebruikt wegens te duur. In de traditionele Isankeuken gebruikt men zelfs helemaal geen olie. (ook wegens te duur)

  6. Франк Јацобс каже горе

    Dag Elles,

    IK denk dat je bedoelt de bekende Phrik Mam Pla (letterlijk vertaald spicy fish water).
    Ongeveer 2/3 deel fish sauce, 1/3 deel limoensap, en natuurlijk kleine rode chilipeper in zeer dunne schijfjes. Is inderdaad heerlijk om het gerecht wat meer pit te geven. Is heerlijk ook op gebakken rijst, door deverfrissende limoensap…..Gisteren had ik nog een klant (ik noem toch maar even ons restaurant Villa Thai in Brussel), die twee van die potjes gebruikten en dat nog wel op een rode curry en laab kai (heerlijk kipsalade van de regio Isaan)…. Smakelijk
    Искрен

    • Риа каже горе

      Ja, inderdaad, vissaus, chili, kleine schijfjes limoen, knoflook(gesneden)Onze thaise vrienden doen vaak een klein gesnipperd chalotje erdoor. Ook heerlijk op witte rijst. De smaak kan ( in nederland) varieren ivm keus v vissaus.

  7. Франк Јацобс каже горе

    Tikfoutje….Phrik Nam Pla (Nam met een N)

  8. Бауке каже горе

    Uh das gewoon olie met pepertjes

  9. денектра каже горе

    De naam is prik nam pla

    http://thai-fresh.com/2009/08/nam-pla-prik-thai-chillies-and-fish-sauce/

    http://importfood.com/recipes/tablecondiments.html

    Велики поздрав.

  10. јоаннес каже горе

    Prik nam pla is scherp pittig en lekker van smaak. Als je bv sambal eet dan heb je na een uur nog een wrang gevoel in je mond. Bij de prik nam pa is het direct na het eten de smaak in je mond verdwenen, en heb je geen nadorst.

  11. Франсамстердам каже горе

    Vissaus en limoemsap en rode en groene pepertjes. Ik noem het altijd maar heetmakertjes. Als er van het vocht nog wat over is drink ik het vaak gewoon op. Lekker hoor.
    Wat mij bij (Nederlandse) recepten met pepertjes altijd opvalt is dat er meestal bij staat: ‘Zaadlijsten verwijderen.’ In Thailand heb ik eigenlijk nog nooit Prik Nam Pla gekregen zónder zaadjes. Is er een reden waarom dat verwijderen in Nederland wel gebruikelijk is?

    • Хендрик каже горе

      …meeste Nederlanders vinden pepers zonder zaden pittig genoeg.
      Wanneer je het pittiger wilt laat je ze zitten….

  12. Еллес каже горе

    Bedankt voor de reacties!
    Ik wist niet zeker wat het was maar nu ga ik dit zeker ook thuis proberen te maken. Nogmaals bedankt!

  13. GuilhermoV каже горе

    Ik lees diverse recepten hoe je prik nam pla maakt, daarvoor bedankt.
    Maar wat ik ook graag wil weten, hoe lang is het houdbaar?

  14. марцо каже горе

    Iemand schreef maximaal twee dagen bewaren.


Оставите коментар

Тһаиландблог.нл користи колачиће

Наша веб страница најбоље функционише заһваљујући колачићима. На тај начин можемо да запамтимо ваша подешавања, да вам направимо личну понуду и да нам помогнете да побољшамо квалитет веб странице. Опширније

Да, желим добру веб страницу