O le a maua e Bangkok lana taʻiala Michelin ia Tesema o lenei tausaga. O lo'o lomia le ta'iala i le gagana Taialani ma le Igilisi. O lea ua faalauiloa e le Matagaluega o Turisi ma Taaloga.

In de eerste uitgave zal de focus op Bangkok liggen in latere edities worden er restaurants uit andere Thaise bestemmingen opgenomen.

De jaarlijks verschijnende Rode Gidsen van Michelin bevatten een selectie van hotels en restaurants. De hotels en restaurants zijn qua comfort en inrichting geklasseerd met huisjes (voor de hotels) en bestekjes (voor de restaurants), van één huisje/bestekje voor eenvoudige gelegenheden tot vijf voor de absolute luxe klasse. Die indeling staat echter los van de toekenning van Michelinsterren, want die hebben voornamelijk met de kwaliteit van het eten te maken.

Thailand is inmiddels het zesde land in Azië dat een eigen Michelingids krijgt, er zijn al gidsen voor China, Japan, Zuid Korea, Hong Kong en Singapore. Volgens Yuthasak Supasorn van de TAT zal de gids er aan bij dragen dat de lokale restaurants nog meer geïnspireerd zullen zijn om hun kwaliteit en gastronomie te verbeteren.

Lionel Dantiacq, de president van Michelin Oost-Azië en Oceanië, laat weten dat Bangkok een van de culinaire hoofdsteden in de wereld is. Naast de beroemde streetfood zijn er ook vele toprestaurants. Gaggan, dat onlangs nog in de top tien kwam van beste restaurants ter wereld, is wellicht de bekendste.

E leai ni fa'amatalaga e mafai.


Tuua se faamatalaga

Thailandblog.nl fa'aoga kuki

O la matou upega tafa'ilagi e sili ona aoga ona o kuki. O le auala lea e mafai ai ona matou manatua au faʻatulagaga, faia oe o se ofo patino ma e fesoasoani ia i matou e faʻaleleia le tulaga lelei o le upega tafaʻilagi. faitau atili

Ioe, ou te manaʻo i se upega tafaʻilagi lelei