Tajlandska jela (2)

Poslanom porukom
Geplaatst u Hrana i piće
Oznake:
3 srpnja 2016

Wederom enkele heerlijk tajlandski gerechten die gemakkelijk thuis te maken zijn. Met dank aan Chris Vercammen uit Chiang Mai.

Groene kipcurry

sastojci:

  • 200 gr sperziebonen
  • 1 kg kippenpoten
  • 1 blik bamboescheuten
  • 2 eetlepels Thaise chili  pasta
  • Stengel citroengras
  • 1 eetlepel garnalenpasta
  • Bosje groene koriander

priprema:
Snijd het kippenvlees van de botten en doe dit in 6 dl water met een beetje zout en kook het ongeveer 15 minuten. Meng het kippenvlees met de chili pasta en laat dit 10 minuten intrekken. Zeef de bouillon, doe het gemarineerde kippenvlees erin en kook 10 minuten. Snij de lange sperziebonen in vieren en doe deze samen met de kleingesneden bamboescheuten, de garnalenpasta en het eveneens fijngesneden citroengras erbij en kook verder voor ongeveer 15 minuten. Als laatste bestrooi je dit met de fijngeknipte koriander.

vrsta:
je kan ook eerst een volledige kip koken en dan ontbenen en de bouillon verder gebruiken.


Noedels met ananas en garnalen

sastojci:

  • 400gr noedels
  • halve ananas
  • 200 garnalen
  • komadić korijena đumbira
  • 4 češnjaka češnjaka
  • 3 chilipepers
  • 4 žlice soka od limuna
  • 3 žlice ribljeg umaka
  • 3 žlice šećera
  • 50 gr gedroogde vis

priprema:
Week de noedels in warm water. Snipper de knoflook, de pepers en de geraspte gemberwortel en roerbak deze.Voeg nu de garnalen erbij en roerbak voor ongeveer 3 minuten.Voeg nu de rest van de ingrediënten erbij en verhit deze door en door. Serveer de noedels in voorverwarmde schaal en doe het garnalenmengsel er boven op.

Savjet:
Garnalen kunnen vervangen worden door gedroogde garnalen en suiker door basterd- of palmsuiker.


Kokosbananen

sastojci:

  • 4 banane
  • 50 gr kokos
  • 50 gr paneermeel
  • 50 gr brašna
  • 2 jaja
  • 100 bruine suiker
  • 2 dl kokosovog mlijeka

priprema:
Rol de bananen nadat de schil verwijderd is door de bloem. Meng paneermeel samen met de kokos. Klop 2 eieren los en rol de bananen door de eieren en  het kokos/paneermengsel. Frituur ze tot ze goudbruin zijn. Ondertussen los je de suiker op in een pan met dikke bodem en kook tot het karamel wordt. Voeg nu de kokosmelk toe en verhit tot de karamel is opgelost. Dit kan meerdere minuten in beslag nemen. Kook vervolgens de saus in tot hij mooi dik is en giet over de bananen.

Savjet:
Kokos en paneermeel kan je vervangen door Tempura poeder dat aan te maken is met water of melk.


Groene currypasta

sastojci:

  • 50 gr groene pepers
  • 2 ljutika
  • 2 stabljike limunske trave
  • 2 stukje gemberwortel
  • 2 citroenbladeren
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 1 žličica šećera
  • 1 eetlepel garnalenpasta
  • 2 češnjaka češnjaka
  • 3 žlice ulja

priprema:
De sjalotjes, knoflook en de gemberwortel fijnsnipperen. Nu alles in de keukenmachine pureren.

Savjet:
Te bewaren in glazen bokaal in de koelkast of plastic zakjes luchtdicht toe te lassen.
Gerecht is te verwerken in meerder Thaise schotels.

Komentari nisu mogući.


Ostavite komentar

Thailandblog.nl koristi kolačiće

Naša web stranica radi najbolje zahvaljujući kolačićima. Na taj način možemo zapamtiti vaše postavke, napraviti vam osobnu ponudu, a vi nam pomažete poboljšati kvalitetu web stranice. Opširnije

Da, želim dobru web stranicu