Soithichean Thai airson an dachaigh (pàirt 4)

Le Teachdaireachd a chaidh a chuir a-steach
Geplaatst a-steach Biadh is deoch
Tags: , , ,
Iuchar 17 2016

Tha biadh Thai ainmeil air feadh an t-saoghail. Tha blas grinn aig na soithichean, grìtheidean ùra, tha iad beathachail agus fallain.

Is e feart tlachdmhor eile de shoithichean Thai gu bheil iad furasta an dèanamh leat fhèin. Chuir Chris Vercammen, expat Beilgeach ann an Chiang Mai, grunn reasabaidhean thugainn as urrainn dhut ullachadh aig an taigh cuideachd.

Tha na grìtheidean rim faighinn ann am mòr-bhùthan Duitseach agus Beilgeach. Cha bu chòir seo a bhith na dhuilgheadas dha expats ann an Thailand. Tha e cuideachd gu math saor.

Chilisoep met Kumara

Tàthchuid:

  • 1,5 l kippenbouillon
  • 3 chnap-starra de lemongrass
  • 1,5 theelepel gedroogd citroengras(te weken)
  • 3 verse rode chilipepers gehalveerd
  • 10 schijfjes verse gember
  • 5 tot 6 korianderplantjes (wortels wassen en blaadjes afhalen en fijnsnijden)
  • een grote kumara (zoete aardappel)
  • 1 lobh-bhùird Thaidheach sabhs iasg
  • 185 ml kokosmelk.

Modh ullachaidh:
Breng in een ruime pan de bouillon met het citroengras, de chilipepers, gember en de korianderwortels op een matig vuur aan de kook. Voeg de Kumara toe, in blokjes van 2 cm en laat het geheel zonder deksel 15 minuten zachtjes koken.

Verwijder het citroengras, de gember en de korianderwortels. Laat de soep iets afkoelen en pureer vervolgens in de keukenmachine of blender. Schenk de soep weer in een schone pan en roer er 125 ml van de kokosmelk en de vissaus door. Laat 4 minuten al roerend koken op een matig vuurtje en roer 2/3 van de achtergehouden korianderblaadjes door de soep.

Dien de soep op in kommen, gegarneerd met wat kokosmelk en de rest van de korianderblaadjes.

Tip:
Als er geen plantjes met wortel beschikbaar is gebruik dan de stelen van de koriander.


Tamarindegarnalen uit de wok

Tàthchuid:

  • 2 eetlepels tamarinde pasta
  • Uisge 125 ml
  • 2 spùran-bhùird de ola glasraich
  • 3 stengels fijngehakt citroengras
  • 2 verse fijngehakte rode chilipepers
  • 500 gr middelgrote garnalen
  • 2 groene (onrijpe) mango geschild in plakjes
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 spùran-bhùird de shiùcair dhonn
  • 2 làr-bhùird de shùgh aoil

A 'caoidh:
Schep de tamarinde pasta in een kommetje water en laat dit ongeveer 20 minuten staan. Giet de pasta af, bewaar het vocht, zeef het en zet apart.Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg er citroengras en chilipepers aan toe en roerbak 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten tot ze van kleur veranderen.

Voeg de mango, koriander, suiker, limoensap en tamarindevocht aan toe. Roerbak circa 5 minuten tot de garnalen gaar zijn.

Tip:
Citroengras kan je ook vervangen door fijngehakte limoenschil.


Kip in oestersaus

Tàthchuid:

  • 2,5 spàin-bùird de ola glasraich
  • 500 gr kipfilet in dobbelsteentjes
  • 4 verse groene chilipepers (in stukjes van 1 cm)
  • 3 phìos de ghinger
  • 90ml oestersaus
  • 1 theelepel donkere sojasaus
  • ½ teaspoon siùcair
  • ½ teaspoon salainn
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 lente uitjes(in diagonale stukjes)2 eetlepels koriander fijngehakt

A 'caoidh:
Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg de kip, chilipepers en gember aan toe en roerbak 3 tot 4 minuten tot de kip goudbruin is.
Roer er de sojasaus, suiker, knoflook en het zout door en roerbak nog eens 4 minuten. Strooi er de lente uitjes en koriander over het gerecht en meteen serveren.

Tip:
Je kan ook versgemalen chilipepers uit potjes gebruiken en sojasaus vervangen door Maggi.

Chan eil beachdan comasach.


Fàg beachd

Bidh Thailandblog.nl a’ cleachdadh briosgaidean

Bidh an làrach-lìn againn ag obair as fheàrr le taing do chriomagan. San dòigh seo is urrainn dhuinn na roghainnean agad a chuimhneachadh, tairgse pearsanta a dhèanamh dhut agus ar cuideachadh le bhith a’ leasachadh càileachd na làraich-lìn. Leugh tuilleadh

Tha, tha mi ag iarraidh làrach-lìn math