Een heerlijk gerecht is Goong Pao (Gegrilde Garnalen) กุ้ง เผา Goong Pao is niet echt bijzonder, maar wel erg lekker. Wie in Thailand rondloopt ziet ze meestal wel ergens uitgestald liggen. Grote garnalen die voor je worden geroosterd en daarna worden opgediend met een heerlijke saus.

Li-shrimp tse monate ka ho fetisisa li se li le ka har'a moaparo nakoana pele li halikiloe. Soso e nepahetse ha e etsa hore ho be le tekano e lumellanang pakeng tsa monate, letsoai le linoko. Sena se etsa hore e tlatse ka mokhoa o phethahetseng tatso ea mosi hanyenyane ea li-shrimp tse halikiloeng tsa Thai.

Ka tlase ke tlhahiso ea ho roala le soso ea Goong Pao e monate.

Ho apara li-shrimps:

  • 2 tablespoons ea oli ea limela
  • Li-teaspoon tse 2 tsa konofolo e khethiloeng
  • 1/2 teaspoon ea peo ea sesame e ntšo
  • 1/2 teaspoon peel e omileng ea lamunu
  • 1/2 teaspoon e tsuba paprika
  • 1/2 teaspoon phofo ea konofolo
  • 1/2 senoelo (se tletse ka mokhoa o hlephileng) makhasi a hloekileng a coriander

Kopanya oli le konofolo, peo ea sesame, zest ea lamunu, paprika, phofo ea konofolo le coriander ka sekotlolo se seholo. Eketsa li-shrimp 'me u jale moaparo holim'a shrimp. Lumella li-shrimp ho lula mocheso oa kamore bakeng sa metsotso e 10-15 ho li tsamaisa.

Sauce:

  • 1 clove konofolo, e khaotsoe ka thata
  • 2 tablespoons (e phuthetsoe ka mokhoa o hlephileng) makhasi a macha a coriander
  • 1/2 ho ea ho 1 li-chiles tsa Thai (kapa ka tlase)
  • 6 tablespoons ea lero la lime e ncha
  • Li-tablespoons tsa 4 tsa metsi
  • letsoai la letsoai
  • 2 tablespoons ea tsoekere e nang le granulated

Beha lisebelisoa tsohle tsa sauce ka blender 'me u kopanye hammoho ho fihlela cilantro e khabeloa hantle (hoo e ka bang metsotsoana e 30 ho isa motsotso o le mong).

Phapang ea Goong Pao ka har'a wok (recipe)

Goong Pao o besitse li-shrimp le matokomane ka souse e monate e nang le linoko. Mona ke kamoo u ka e etsang:

Lisebelisoa:

  • 250 dikgerama li-shrimps, tse sa hloekisoang
  • 1 tablespoon ea oli
  • 1 tablespoon e omisitsoeng pepere ea pepere
  • 1 teaspoon ginger, grated
  • 1 tablespoon garlic, minced
  • 1 tablespoon linate, tse halikiloeng le tse khaotsoeng
  • 1 tablespoon ea peo ea sesame
  • 1 tablespoon ea soy sauce
  • 1 tablespoon ea veine e tšoeu
  • 1 tablespoon tsoekere
  • 2 tablespoons meroho e tsoakiloeng (mohlala, pepere ea tšepe, onion, tamati, zucchini),
  • 1 thispone ea coriander, e khaotsoe hantle

Mokhoa oa ho itokisa:

  1. Chesa oli ka har'a wok kapa pane ea ho hadika. Kenya chillies, ginger le konofolo 'me u phehele metsotsoana e 30.
  2. Kenya li-shrimp 'me u phehe ho fihlela pinki.
  3. Kenya matokomane, peo ea sesame, soy sauce, veine e tšoeu le tsoekere 'me u hlohlelletse hantle.
  4. Kenya meroho le Fry ho fihlela hamonate.
  5. Kenya coriander mme u hlohlelletse hantle.
  6. Sebeletsa sejana se chesang ka raese kapa li-noodle.

Ke tšepa hore u thabela sejana sena!

Boitlhotlhollo: Ho na le mekhoa e mengata ea ho pheha lijana tsa Thai. Lisebelisoa le tsona li ka fapana, ho na le mefuta e fapaneng feela. Kahoo u ka fumana risepe e 'ngoe ea sejana sena e shebahalang e fapane. Sena se tloaelehile, hobane sena se ka boela sa bakoa ke tšusumetso ea sebaka seo kapa likhetho tsa chef. E leke feela.

Ha ho maikutlo a ka khonehang.


Siea maikutlo

Thailandblog.nl e sebelisa li-cookies

Webosaete ea rona e sebetsa hantle ka lebaka la li-cookies. Ka tsela ena re ka hopola litlhophiso tsa hau, ra u fa mpho ea botho le ho re thusa ho ntlafatsa boleng ba sebaka sa marang-rang. bala ho eketsehileng

Ee, ke batla webosaete e ntle