Mea'ai Thai mo le fale (vaega 4)

E ala i le Feau Tuuina atu
Geplaatst i totonu Mea'ai ma vaiinu
pine: , , ,
Iulai 17 2016

O mea'ai Thai e lauiloa i le lalolagi. O ipu o loʻo i ai se tofo mama, mea fou, e faʻaleleia ma maloloina.

O le isi mea manaia o ipu Thai e faigofie ona fai e oe lava. Chris Vercammen, o se Belgian expat i Chiang Mai, auina mai ia i matou le tele o fua e mafai foi ona e saunia i le fale.

O mea e maua e maua i supamaketi Dutch ma Belgian. E le tatau ona avea lenei mea ma faʻafitauli mo tagata faimalaga i Taialani. E matua taugofie foi.

Chilisoep met Kumara

Vaega:

  • 1,5 l kippenbouillon
  • 3 ogalaau o lemongrass
  • 1,5 theelepel gedroogd citroengras(te weken)
  • 3 verse rode chilipepers gehalveerd
  • 10 schijfjes verse gember
  • 5 tot 6 korianderplantjes (wortels wassen en blaadjes afhalen en fijnsnijden)
  • een grote kumara (zoete aardappel)
  • 1 sipuni Fa'a Thai sosi i'a
  • 185 ml kokosmelk.

Fa'atonu:
Breng in een ruime pan de bouillon met het citroengras, de chilipepers, gember en de korianderwortels op een matig vuur aan de kook. Voeg de Kumara toe, in blokjes van 2 cm en laat het geheel zonder deksel 15 minuten zachtjes koken.

Verwijder het citroengras, de gember en de korianderwortels. Laat de soep iets afkoelen en pureer vervolgens in de keukenmachine of blender. Schenk de soep weer in een schone pan en roer er 125 ml van de kokosmelk en de vissaus door. Laat 4 minuten al roerend koken op een matig vuurtje en roer 2/3 van de achtergehouden korianderblaadjes door de soep.

Dien de soep op in kommen, gegarneerd met wat kokosmelk en de rest van de korianderblaadjes.

Fautuaga:
Als er geen plantjes met wortel beschikbaar is gebruik dan de stelen van de koriander.


Tamarindegarnalen uit de wok

Vaega:

  • 2 eetlepels tamarinde pasta
  • 125 ml vai
  • 2 sipuni tele o le suauu fualaau faisua
  • 3 stengels fijngehakt citroengras
  • 2 verse fijngehakte rode chilipepers
  • 500 gr middelgrote garnalen
  • 2 groene (onrijpe) mango geschild in plakjes
  • 3 eetlepels fijngehakte verse koriander
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 2 sipuni tele o le sua o le lime

Fesoasoani:
Schep de tamarinde pasta in een kommetje water en laat dit ongeveer 20 minuten staan. Giet de pasta af, bewaar het vocht, zeef het en zet apart.Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur. Voeg er citroengras en chilipepers aan toe en roerbak 1 minuut. Voeg de garnalen toe en bak 2 minuten tot ze van kleur veranderen.

Voeg de mango, koriander, suiker, limoensap en tamarindevocht aan toe. Roerbak circa 5 minuten tot de garnalen gaar zijn.

Fautuaga:
Citroengras kan je ook vervangen door fijngehakte limoenschil.


Kip in oestersaus

Vaega:

  • 2,5 sipuni tele o le suauu fuala'au
  • 500 gr kipfilet in dobbelsteentjes
  • 4 verse groene chilipepers (in stukjes van 1 cm)
  • 3 fasi fua
  • 90ml oestersaus
  • 1 sipuniti soya lanu uliuli
  • ½ sipuniti suka
  • ½ sipuniti masima
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 lente uitjes(in diagonale stukjes)2 eetlepels koriander fijngehakt

Fesoasoani:
Verhit olie in een wok of koekenpan op hoog vuur en voeg de kip, chilipepers en gember aan toe en roerbak 3 tot 4 minuten tot de kip goudbruin is.
Roer er de sojasaus, suiker, knoflook en het zout door en roerbak nog eens 4 minuten. Strooi er de lente uitjes en koriander over het gerecht en meteen serveren.

Fautuaga:
Je kan ook versgemalen chilipepers uit potjes gebruiken en sojasaus vervangen door Maggi.

E leai ni fa'amatalaga e mafai.


Tuua se faamatalaga

Thailandblog.nl fa'aoga kuki

O la matou upega tafa'ilagi e sili ona aoga ona o kuki. O le auala lea e mafai ai ona matou manatua au faʻatulagaga, faia oe o se ofo patino ma e fesoasoani ia i matou e faʻaleleia le tulaga lelei o le upega tafaʻilagi. faitau atili

Ioe, ou te manaʻo i se upega tafaʻilagi lelei